Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

ΑΠΟΕΛ: Από το όνειρο, στις πράξεις!

ΑΠΟΕΛ: Από το όνειρο, στις πράξεις!

Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, παρουσίασε με κάθε λαμπρότητα τα σχέδια για το μελλοντικό ορόσημό του: το νέο ιδιόκτητο γήπεδο που θα ανεγερθεί στην Κοκκινοτριμιθιά! Τα μεγαλεπήβολο πρότζεκτ, που φιλοδοξεί να αλλάξει το «πρόσωπο» του συλλόγου, εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2028, με προϋπολογισμό που φτάνει τα 35 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά τη χθεσινή ιστορική παρουσίαση, αποκαλύφθηκε ότι το έργο θα υλοποιηθεί σε τρεις φάσεις, με σχεδιασμένο να προσφέρει δυναμική χωρητικότητα – από 14.669 θέσεις στην αρχή, μέχρι την τελική επέκταση στις 19.269 θέσεις. Και όλα αυτά, διατηρώντας τη λειτουργικότητα του γηπέδου ανέπαφη, ακόμα και κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Η μεγαλύτερη κερκίδα θα είναι η Νότια με 4.470 θέσεις, όπου θα βρίσκονται οι οργανωμένοι, με προοπτική επέκτασης για άλλες 1.400 θέσεις. Η Δυτική θα είναι 3.115 θέσεων και η Ανατολική 2.614. Όσον αφορά στη Βόρεια, στο βορειοδυτικό κομμάτι που θα… ανήκει στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ, οι θέσεις είναι 2.820, ενώ οι φιλοξενούμενοι θα παίρνουν το βορειοανατολικό κομμάτι και οι θέσεις θα είναι 1.650. Στις θέσεις VIP δόθηκαν 1.926 θέσεις, το έτος ίδρυσης του ΑΠΟΕΛ, σύμφωνα με τον πρότζεκτ μάνατζερ του έργου, Μίκη Ιωάννου.

Το κόστος και η διαχείριση είναι σταθερά υπό έλεγχο, με το 75% της χρηματοδότησης ήδη εξασφαλισμένο, υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη της διοίκησης στην επιτυχία του σχεδίου. Ο Ντίνος Ιορδάνους είναι έτοιμος να βάλει 12-13 εκατομμύρια ευρώ κι αν όλα πάνε καλά, οι εργασίες για την ανέγερση του νέου γηπέδου θα αρχίσουν σε περίπου ένα χρόνο και θα ολοκληρωθούν, τρία χρόνια αργότερα.

Το νέο γήπεδο, πέραν από τον αγωνιστικό χώρο, προορίζεται να γίνει πολυλειτουργικός προορισμός που θα ενισχύσει πολύπλευρα τον ΑΠΟΕΛ και παραλλήλως, θα συμβάλλει στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής. Όπως ειπώθηκε, θα υποστηρίζει όχι μόνο τις αγωνιστικές δραστηριότητες, αλλά θα αποτελέσει και κέντρο πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων, ανοιχτό για όλους. «Δεν θέλω να είναι προορισμός που θα πηγαίνει ο κόσμος μόνο μια βδομάδα για να δει τον ΑΠΟΕΛ, αλλά θα προσφέρει πολλά στους συμπατριώτες μας. Θα πηγαίνουν κι άλλες μέρες. Δεν μπορούν να επιβιώσουν τα γήπεδα μόνο με μία ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά πρέπει να προσφέρουμε το κάτι παραπάνω», τόνισε χαρακτηριστικά ο βασικός επενδυτής του έργου, Ντίνος Ιορδάνου.

Το έργο υπόσχεται να φέρει νέα εποχή για τον ΑΠΟΕΛ. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις, προηγμένη τεχνολογία και σταθερή βάση χρηματοδότησης, το νέο φαντάζει ικανό να οδηγήσει την ομάδα στη νέα εποχή, όπως είπε ο πρόεδρος του Σωματείου ΑΠΟΕΛ, Κυριάκος Ζιβανάρης.

«Είναι ημερομηνία-ορόσημο. Ήταν όνειρο ζωής για μένα, που γίνεται πραγματικότητα παρότι θα μπορούσα να το εγκαταλείψω αρκετές φορές», παραδέχθηκε ο πρόεδρος της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ. «Τίτλους, ευρωπαϊκές επιτυχίες, o ΑΠΟΕΛ θα συνεχίσει να έχει. Όμως, τα έργα που θα αποτελούν τα θεμέλια αυτών των επιτυχιών, χρειάζονται υπομονή. Ξεκινάμε άλλο ένα ταξίδι. Το χτίσιμο του ιδιόκτητου γηπέδου του ΑΠΟΕΛ. Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να το θεωρούμε άπιαστο όνειρο. Ευχαριστώ θερμά τον κ. Ιορδάνους, απέδειξε στην πράξη ότι μοιράζεται το κοινό όραμα», είπε ο Πρόδρομος Πετρίδης.

Ο CEO της εταιρείας του γηπέδου, Άγης Μεταξάς, εμφανίστηκε σίγουρος πως θα ενδιαφερθούν κι άλλοι επενδυτές αφού θα έχουν σταθερές αποδόσεις, σημειώνοντας ότι θα παρουσιαστούν ολοκληρωμένες συμβάσεις επένδυσης. Θα συσταθεί νέα εταιρεία που θα αναλάβει την ανέγερση και την εκμετάλλευση του γηπέδου (Yellow & Blue).

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-03-30T08:54:00+02:00
Go to Top