Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

ΑΠΟΕΛ: Ατρόμητος στον μαραθώνιο! –

Σε άλλο ένα ντέρμπι κορυφής μετά από αυτό με την Ομόνοια, η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο κέρδισε ακόμα έναν ανταγωνιστή της και οδεύει στο σωστό δρόμο…

ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΜΠΟΥ (Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ / Ένθετο )

Κάθε βαθμός που μπαίνει στο σακούλι και ειδικότερα όταν αυτό συμβαίνει στα ντέρμπι φέρνει τον ΑΠΟΕΛ σε πιο πλεονεκτική θέση στην κούρσα του τίτλου. Από την 11η αγωνιστική που πέρασε στην κορυφή δεν κοίταξε ποτέ πίσω του και αυτό συνεχίζει να κάνει ως ομάδα!

Στο παραδοσιακό ντέρμπι με την Ανόρθωση που είχε και ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς η «Κυρία» μπορούσε με νίκη να ανέβει στην κορυφή, η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο ανταποκρίθηκε για άλλη μία φορά στις απαιτήσεις ενός τέτοιου αγώνα. Σοβαρή όπως συνηθίζει, με ξεκάθαρο πλάνο στην αναχαίτιση του αντιπάλου και με στοχευμένες επιθέσεις, κατάφερε στο τέλος να πάρει άλλη μία σημαντική νίκη από όλες τις απόψεις. Είδε τη διαφορά των δύο βαθμών να αυξάνεται στους πέντε από την ομάδα της Αμμοχώστου.

Η ομάδα δεν συμβιβάστηκε με την ισοπαλία που θα τη διατηρούσε στην κορυφή κι αυτό φάνηκε στον αγώνα, όταν έψαξε το γκολ της νίκης μέχρι το τέλος. Την ώρα που ο χρόνος πίεζε και το άγχος είχε φτάσει στα ύψη, η ομάδα βρήκε τη λύση, έχοντας υπομονή στο παιχνίδι της. Ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος και είχε τις μεγαλύτερες ευκαιρίες του αγώνα. Παράλληλα άφησε τον αντίπαλο με μηδέν σουτ στον στόχο, πράγμα που δείχνει την προσήλωση που είχε στην άμυνα, κάνοντας το τέλειο παιχνίδι σ’ αυτό το κομμάτι.

Η νίκη σε ακόμα ένα ντέρμπι και δη κορυφής για τον ΑΠΟΕΛ, όπως ήταν αυτό με την Ομόνοια στη 16η αγωνιστική, όπου πάλι υπήρχε το σενάριο να πέσει από την 1η θέση καταδεικνύει πως σε τέτοια ματς που έχουν μεγάλο διακύβευμα παίρνει εξαιρετικό βαθμό. Βγάζει χαρακτήρα και μέταλλο ομάδας που πάει για πρωτάθλημα και το θέλει όσο τίποτα άλλο.

Σίγουρα δεν κέρδισε τον «πόλεμο», αλλά παίρνει τις πλείστες μάχες που βοηθούν για να κερδίσει στο τέλος και τον πόλεμο. Το πιο θετικό πράγμα πέραν της βαθμολογίας, είναι πως οι γαλαζοκίτρινοι αποκτούν μεγαλύτερη σιγουριά με τέτοιες νίκες, ενισχύουν ακόμα περισσότερο την αυτοπεποίθησή τους και διατηρούν τη ψυχολογία σε υψηλά επίπεδα.

Γίνονται κατά κάποιο τρόπο «άτρωτοι» αγωνιστικά και ψυχολογικά. Και πως όχι άλλωστε όταν έχει κάμψει την αντίσταση τριών εκ των βασικών διεκδικητών του τίτλου (Πάφος, Ομόνοια, Ανόρθωση) και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ. Εκτός των άλλων με αυτές τις νίκες έχει αποκτήσει για την ώρα πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με κάποια από αυτές τις ομάδες.

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-01-08T21:41:00+02:00
Go to Top