Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

ΑΠΟΕΛ: Επικίνδυνες δηλώσεις σε λανθασμένο «τάιμινγκ»

ΑΠΟΕΛ: Επικίνδυνες δηλώσεις σε λανθασμένο «τάιμινγκ»

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβήτησει το ακόλουθο: στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, η διαχείριση των σχέσεων αποτελεί βασική παράμετρο για την επιτυχία. Οι δηλώσεις του Ρικάρντο Σα Πίντο, λοιπόν, όχι μόνο έγιναν σε παντελώς λανθασμένο «τάιμινγκ», αλλά ήλθαν να… καταδείξουν στα μάτια του μέσου ΑΠΟΕΛίστα πως ενδεχομένως να υποβόσκει μία όχι και τόσο υγιής κατάσταση, που εγκυμονεί κίνδυνο αδιεξόδων.

Ο έμπειρος προπονητής, μέσω της δημόσιας «διάψευσης» της διοίκησης και πιο συγκεκριμένα του αντιπροέδρου, Νίκου Κουγιάλη, ανέδειξε σπάνια περίπτωση ανοικτής διαφωνίας που εκφράστηκε ενώπιον των ΜΜΕ. Και μάλιστα, μετά από οδυνηρή ήττα στην παρουσία για δεύτερο σερί ματς στο ΓΣΠ, 14.000 οπαδών. Αυτό εγείρει ζητήματα και προκαλεί ενστάσεις. Η απόφασή του να δημοσιοποιήσει διαφωνία ή… πικρία όσον αφορά στην προοπτική ανανέωσης του συμβολαίου, ιδιαίτερα σε στιγμή εξαιρετικά κρίσιμη για την κατάκτηση του τίτλου, ενδεχομένως να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη και τη συνοχή στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος».

Είναι αξιοσημείωτο πως η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, αντί να επιλέξει την απομάκρυνση του Σα Πίντο μετά την πολύμηνη τιμωρία του, τον στήριξε, δείχνοντας κατανόηση. Αυτό καταδεικνύει ότι οι σχέσεις εντός του συλλόγου δεν είναι μονοδιάστατες και ότι η διοίκηση Πετρίδη, αναγνώρισε την αξία του. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο 51χρονος προπονητής, έδειξε με τη στάση πως επικεντρώνεται περισσότερο στο συμβόλαιό του παρά στις προκλήσεις του πρωταθλήματος, αναδεικνύει μία αντίφαση. Οι δηλώσεις του προπονητή του ΑΠΟΕΛ, μπορεί να… αποπροσανατολίσουν, ειδικά σε περίοδο που η ομάδα χρειάζεται συγκέντρωση και αφοσίωση για την κατάκτηση του πρώτου τίτλου μετά το 2019.

Διαβάστε επίσης: Σα Πίντο: «Δική μου ευθύνη – Έστειλα γράμμα στη διοίκηση, θέλω να ξέρω το μέλλον μου»

Η δημόσια διαφωνία (με τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. που εργάζεται) μετά από ήττα με «κατεβασμένα χέρια» που ο ίδιος παραδέχθηκε ότι φέρει την ευθύνη, θέτει σε κίνδυνο την προσπάθεια μίας ολόκληρης σεζόν. Οι ανανεώσεις συμβολαίων και οι προσωπικές διεκδικήσεις, εννοείται ότι θα έπρεπε να λύνονται εκ των έσω μπροστά στον απώτερο στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η κατάσταση απαιτεί διπλωματία και κατανόηση. Και όχι εκρήξεις είτε με οπαδούς είτε με την κάμερα στο “on”. Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, καλείται να αξιολογήσει την κατάσταση, διασφαλίζοντας ότι οι αποφάσεις θα βοηθήσουν το σύνολο να ανταπεξέλθει στις τέσσερις αγωνιστικές που απέμειναν. Μόνο έτσι μπορεί να επιστρέψει η ηρεμία και η αφοσίωση στους κοινούς στόχους, διασφαλίζοντας την επιτυχία στο πρωτάθλημα και πέρα από αυτό. Γιατί, επανάληψη της περσινής «ταινίας», θα έχει οδυνηρές συνέπειες, κυρίως στο οικονομικό σκέλος.

Διαβάστε επίσης: Σα Πίντο: «Μου είπε f@@@ off, του απάντησα είμαστε πρώτοι, πρέπει να υπάρχει σεβασμός»

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-04-07T22:02:00+02:00
Go to Top