Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com
ΑΠΟΕΛ: Ζόρικο το σενάριο ισοβαθμίας με τον Άρη μα είναι στα πόδια του

ΑΠΟΕΛ: Ζόρικο το σενάριο ισοβαθμίας με τον Άρη μα είναι στα πόδια του

ΑΠΟΕΛ: Ζόρικο το σενάριο ισοβαθμίας με τον Άρη μα είναι στα πόδια του

Με τέσσερις χαμένους βαθμούς απέναντι στη μοναδική βαθμολογικά αδιάφορη ομάδα του α’ ομίλου, και έξι αποτυχημένες απόπειρες για τη πρώτη νίκη στα πλέι οφ, ο ΑΠΟΕΛ ήταν επόμενο να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο σε ότι αφορά τη «μάχη» διεκδίκησης του τίτλου. Οι γαλαζοκίτρινοι στο ντέρμπι «αιωνίων» με την Ομόνοια, πλήρωσαν για ακόμη μία φορά την αδυναμία τους να σκοράρουν. Έμειναν «άσφαιροι» για τρίτο σερί παιχνίδι και τέταρτο στα τελευταία πέντε.

Πάλι καλά (πρέπει να) λένε στον «Αρχάγγελο που ακόμα ορίζουν τη μοίρα τους, υπό την έννοια πως εξαρτώνται από τα δικά τους αποτελέσματα. Βεβαίως, μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι το 4Χ3 στις εναπομείνασες αγωνιστικές για μία ομάδα που αγνοεί τη νίκη από τις 6 Μαρτίου (3-0 τη Νέα Σαλαμίνα, για την 26η αγωνιστική).

Επιπλέον, τα πράγματα είναι ζόρικα για τον ΑΠΟΕΛ στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας με τον Άρη στο τέλος της σεζόν. Κι όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του «μαραθωνίου» πρόκειται για σενάριο που μόνο επιστημονικής φαντασίας δεν είναι. Θυμίζουμε πως στις τρεις προηγούμενες φορές που αναμετρήθηκαν οι δύο ομάδες για το θεσμό του πρωταθλήματος κέρδισε μία φορά ο Άρης (1-0 στο ΓΣΠ), ενώ δύο ματς στη Λεμεσό έληξαν ισόπαλα (1-1 και 0-0). Το τέταρτο και τελευταίο ραντεβού ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι προγραμματισμένο για την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, στη Λευκωσία.

Με τα υφιστάμενα δεδομένα και σύμφωνα με τα κριτήρια κατάταξης στην ισοβαθμία, για να υπερτερεί ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να κερδίσει τον Άρη με δύο γκολ διαφορά.

Τα κριτήρια σε περίπτωση ισοβαθμίας

Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες κατέχουν τον ίδιο αριθμό βαθμών, για την κατάταξη τους θα χρησιμοποιούνται τα ακόλουθα κατά αυστηρή σειρά κριτήρια,

> Οι βαθμοί που έχουν κερδηθεί στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος. (Μέχρι στιγμής ο Άρης έχει κερδίσει 5 βαθμούς και ο ΑΠΟΕΛ 2).

> Η διαφορά τερμάτων υπέρ και κατά στα παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος. (Ο Άρης πέτυχε δύο γκολ και ο ΑΠΟΕΛ ένα).

> Τα περισσότερα τέρματα υπέρ στα εκτός έδρας παιγνίδια μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος. (Άρης και ΑΠΟΕΛ πέτυχαν από ένα γκολ στην έδρα του αντιπάλου)

> Η συνολική διαφορά τερμάτων σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος. (Μέχρι στιγμής ο συντελεστής τερμάτων του Άρη είναι +35 και του ΑΠΟΕΛ +25).

> Τα περισσότερα τέρματα υπέρ σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος (Μέχρι στιγμής ο Άρης πέτυχε 58 γκολ και ο ΑΠΟΕΛ 43).

Για την κατάταξη των ομάδων στο τέλος της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος και για την κατάταξη των ομάδων στην λήξη του Πρωταθλήματος σε κάθε όμιλο ξεχωριστά και αν με τα πιο πάνω κριτήρια δεν είναι δυνατόν να καθοριστεί η ακριβής σειρά των ομάδων στον πίνακα κατάταξης τότε διεξάγεται ένας αγώνας μπαράζ μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.

Οι αγώνες μπαράζ θα διεξάγονται σε ουδέτερο στάδιο και σε ημερομηνία που θα υποδεικνύεται από την Εκτελεστική Επιτροπή. Αν ο αγώνας μπαράζ λήξει στα 90 λεπτά χωρίς νικητή και αν το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι ισόπαλο στην παράταση, τότε εκτελούνται επανορθωτικά λακτίσματα (πέναλτι) όπως οι οδηγίες της FIFA και IFAB. Νοείται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή σε συνεννόηση με τα επηρεαζόμενα σωματεία μπορεί να προβεί σε άλλες διευθετήσεις.

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2023-05-02T08:28:00+02:00
Go to Top