Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

ΑΠΟΕΛ: Η άμυνα δίνει τίτλους μα έχει και την καλύτερη επίθεση!

«Aν ο έρωτας περνάει απ’ το στομάχι, τότε οι τίτλοι φιλτράρονται μέσα από μια ισχυρή άμυνα», επέμενε ο άνθρωπος που έκανε γνωστό το κατενάτσιο σε ολόκληρο τον πλανήτη, ο Ελένιο Ερέρα. Οσο κι αν οι πιο πολλοί επιμένουν πως οι ομάδες που σκοράρουν πολλά γκολ κερδίζουν τίτλους, η πικρή αλήθεια είναι πως κυρίως εκείνες που έχουν εξαιρετική άμυνα, κατακτούν τους τίτλους.

Ο ΑΠΟΕΛ με το που ολοκλήρωσε άλλο ένα ντέρμπι, αυτή τη φορά με την Πάφος FC στο ΓΣΠ και κατάφερε να κερδίσει με 1-0 (ίδιο σκορ με τα άλλα δύο ματς στην κανονική διάρκεια της σεζόν, απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα), παραμένει φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και πέραν από αυτό, του δίνεται η ευκαιρία να αυξήσει τη διαφορά από τους διώκτες του Άρη και ΑΕΚ που ακολουθούν στη βαθμολογία, με την ισοπαλία να είναι το αποτέλεσμα που τον βολεύει περισσότερο.

Για να τα καταφέρουν απέναντι στην Πάφο οι γαλαζοκίτρινοι, χρειάστηκε και πάλι να έχουν αδιάσπαστη άμυνα. Συνεχίζουν με 16 τέρματα παθητικό να διαθέτουν την καλύτερη αμυντική λειτουργία (εφτά λιγότερα από τον Άρη και δέκα παραπάνω από την ΑΕΚ). Χαριτολογώντας, θα μπορούσε να πει κανείς πως το… Υπουργείο Άμυνας έχει πλέον την έδρα του στον Αρχάγγελο.

Χρειάστηκε επίσης ο Βιντ Μπέλετς να καταγράψει το 16ο clean sheet (15 νίκες, μία ισοπαλία 0-0) στις 19 επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και να έχει και την ουσία αφού το μοναδικό γκολ που πέτυχε με τον Ντιεμερσί Εντονγκαλά, το προστάτευσε σαν κόρη οφθαλμού, όπως παρομοίως έκανε και απέναντι στον Άρη όταν επίσης σκόραρε το μοναδικό τέρμα ο Κονγκολέζος. Με τη διαφορά ότι με τον Άρη πιέστηκε περισσότερο ο ΑΠΟΕΛ.

Στην περίπτωση των γαλαζοκίτρινων, αξίζει να αναφέρουμε ότι έχουν και την καλύτερη επίθεση 55 τέρματα, έναντι 54 του Άρη που ακολουθεί.

Στηριζόμενος στην καλή αμυντική συμπεριφορά του, ο ΑΠΟΕΛ θα θελήσει να συνεχίσει με νικηφόρα αποτελέσματα και να κόψει πρώτο το νήμα. Αυτό μπορεί να ενισχυθεί εφόσον συνεχίσει να βρίσκει και τον δρόμο προς τα δίχτυα, όπως έκανε απέναντι στα πλείστα του παιχνίδια και συνάμα να προστατεύει τα προβαδίσματα που παίρνει. Η αποτελεσματικότητα στην επίθεση, εφόσον συνεχίσει με την ίδια συνέπεια στην άμυνα, αποτελεί το κλειδί για μια πετυχημένη σεζόν, ίσως την καλύτερη των τελευταίων ετών, από τότε που ο ΑΠΟΕΛ μένει μακριά από τους τους τίτλους.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-03-03T21:07:42+02:00
Go to Top