Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com
ΑΠΟΕΛ: Η «γάγγραινα», τα κατάλοιπα και η επόμενη σεζόν

ΑΠΟΕΛ: Η «γάγγραινα», τα κατάλοιπα και η επόμενη σεζόν

ΑΠΟΕΛ: Η «γάγγραινα», τα κατάλοιπα και η επόμενη σεζόν

Η εικόνα έγινε συνήθεια για τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ κατά τη λήξασα σεζόν: Ο ποδοσφαιριστής της ομάδας τους να σφαδάζει από πόνο και λίγο αργότερα να μεταφέρεται με το φορείο εκτός γηπέδου. Πόσες αναγκαστικές αλλαγές έγιναν κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών; Χάθηκε το μέτρημα! Δίχως αμφιβολία μια «γάγγραινα», που διαδραμάτισε καταλυτικό λόγο στην αποτυχία επίτευξης των παραδοσιακών στόχων των πρωτευουσιάνων.

Ωστόσο ό,τι έγινε, έγινε… Έρχεται άλλη μια επίπονη σεζόν, που θα βρει τον ΑΠΟΕΛ στα γήπεδα περίπου 11 μήνες (έναρξη προπονήσεων Ιούνιο – τελευταίο ματς τον Μάιο του 2024. Είναι σημαντικό να γίνει ό,τι περνά από το χέρι των γαλαζοκιτρίνων για να μειωθούν δραματικά τουλάχιστον οι μυϊκοί τραυματισμοί. Κάτι που επιτυγχάνεται με σωστή προετοιμασία και κατάλληλη επιλογή ποδοσφαιριστών (νεαρές ηλικίες, έγκυρη ένταξη στις καλοκαιρινές προπονήσεις και μικρό έως καθόλου ιατρικό ιστορικό).

Το κακό πάντως είναι ότι η γκίνια των τραυματισμών αφήνει κατάλοιπα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς εφτά σοβαροί τραυματισμοί σημειώθηκαν την Άνοιξη. Πέντε εξ αυτών δεσμεύονται με συμβόλαιο, ενώ οι άλλοι δύο θα βρίσκονται στον Αρχάγγελο υπό προϋποθέσεις.

Αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που είναι ΑΠΟΕΛίστες βάσει υφιστάμενης συμφωνίας, θεωρείται δύσκολο κάποιος από αυτούς να βρίσκεται στην προετοιμασία από την αρχή. Ο λόγος για τους Μαρκίνιος (κοιλιακούς – προσαγωγούς, χειρουργείο στις 26 Μαΐου), Μπεν (ρήξη αχίλλειου τένοντα, χειρουργείο στις 17 Μαΐου), Ματέο Σούσιτς (ρήξη μηνίσκου, χειρουργείο στις 4 Μαΐου), Δημήτρη Θεοδώρου (πρόβλημα στη μέση, χειρουργείο τέλη Μαρτίου) και Λούκας Βιγιαφάνιες (υποτροπή προσαγωγού στις 23 Απριλίου).

Από εκεί και πέρα, είναι οι Χρίστος Γουίλερ (ρήξη χιαστών, χειρουργείο στις 15 Μαρτίου) και Τάσος Δώνης (σύνδρομο πρόσκρουσης ποδοκνημικής, χειρουργείο στις 11 Μαΐου). Με τον Κύπριο αριστερό μπακ έχει ολοκληρωθεί η συνεργασία και γίνονται συζητήσεις για ανανέωσή της, ενώ με τον Ελλαδίτη έχει εκπνεύσει ο δανεισμός από τη Ρεμς και είναι άγνωστο εάν θα ανανεωθεί.

Σε περίπτωση που αμφότεροι παραμείνουν στην ομάδα της Λευκωσίας, το στοίχημα θα είναι ίδιο με τους άλλους πέντε: να επιστρέψουν το συντομότερο δυνατόν, για να προλάβουν μεγάλο μέρος της καλοκαιρινής προετοιμασίας, ώστε να παρουσιαστούν πανέτοιμοι για την σεζόν 2023-24.

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2023-06-03T19:06:00+02:00
Go to Top