Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com
ΑΠΟΕΛ: Η παρουσίαση του Σα Πίντο

ΑΠΟΕΛ: Η παρουσίαση του Σα Πίντο

ΑΠΟΕΛ: Η παρουσίαση του Σα Πίντο

Ο ΑΠΟΕΛ παρουσίασε τον νέο προπονητή του Ρικάρντο Σα Πίντο, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στον Αρχάγγελο.

Όσα δήλωσε ο Πρόδρομος Πετρίδης:

«Εύχομαι να κατακτήσουμε μαζί το πρωτάθλημα. Ήταν πάντα στις προτεραιότητες μου αυτός ο προπονητής. Ήταν η τρίτη φορά που προσπάθησα να συνεργαστούμε μαζί του».

Όσα δήλωσε ο Ρικάρντο Σα Πίντο:

Αρχικά είπε: «Είναι αλήθεια. Πολλές φορές ήμουν πολύ κοντά στο να έρθω σε αυτή την ομάδα. Ευχαριστώ πολύ τον Πρόεδρο για την πρόσκληση. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Θα είναι μια δύσκολη σεζόν όμως είμαι αισιόδοξος. Ξέρω ότι έρχομαι σε μία ομάδα που έμεινε μακριά από τους τίτλους και έχει κάποια οικονομικά θέματα. Έχω αυτοπεποίθηση. Ξέρω την ιστορία της ομάδας. Ξέρω ότι έχει κόσμο. Ξέρω την πίεση που θα αντιμετωπίσω και είμαι έτοιμος. Θα ήθελα να κατακτήσω το πρωτάθλημα με τον ΑΠΟΕΛ. Πρώτος στόχος είναι το Κόνφερενς Λιγκ. Είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε πρώτα. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ξέρω την κουλτούρα αυτών των χωρών, της Κύπρου και της Ελλάδος».

Για τον τρόπο παιχνιδιού του: «Είμαι στην καλύτερη ομάδα της Κύπρου και θέλω η ομάδα μου να είναι επιθετική. Να παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο και να μην αφήνουμε κανέναν να μας κερδίσει. Να έχουμε την κατοχή, για μένα είναι πρόκληση να το πετύχω στον ΑΠΟΕΛ. Θέλω να έχουμε νοοτροπία νικητή. Είμαι παθιασμένος άνθρωπος και προπονητής. Για μένα το να κερδίζω είναι τα πάντα».

Για το αν έχει να αξιολογήσει το ρόστερ: «Δεν έχω εντελώς καθαρή εικόνα γιατί όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Αυτές τις ώρες τις εκμεταλλεύτηκα μιλώντας με τους συνεργάτες μου και τον Νούνο. Είδα το τελευταίο ματς του πρωταθλήματος στο ταξίδι μου για την Κύπρο. Ξέρω τον Βιγιαφάνες, τον Ντάλσιο και τον Ντογκαλά. Ξέρω την φιλοσοφία της ομάδας. Θα αναλύσουμε αυτή την βδομάδα την ομάδα».

Για το αν θα είναι έτοιμη ομάδα και για το αν έχει εικόνα του πρωταθλήματος στην Κύπρο: «Έχουμε πέντε εβδομάδες, θα ήταν ιδανικό να έχουμε έξι. Το ότι κέρδισε πέρυσι το πρωτάθλημα ο Άρης είναι έκπληξη για μένα. Η Ομόνοια και κάποιες άλλες ομάδες είναι δυνατές. Είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα».

Για το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ αλλάζει συνεχώς προπονητές και το ότι και ο ίδιος αλλάζει συνεχώς ομάδες: «Ζω την κάθε μέρα ως άνθρωπος και ως προπονητής. Θα προτιμούσα να μένω σε μία ομάδα 2-3 χρόνια αλλά έτυχε λόγω διάφορων θεμάτων αλλά δεν έγινε. Είχα προτάσεις για ανανέωση αλλά δεν το έκανα γιατί δεν πίστευα πως μπορώ να δουλέψω όπως ήθελα. Θα μπορούσε ο ΑΠΟΕΛ να είναι η ευκαιρία να χτίσω πάνω».

Για την ελλαδική αγορά και το αν μπορεί να φέρει παίκτες από εκεί: «Μπορούμε να πάρουμε από παντού παίκτες αλλά πρέπει πρώτα να δούμε το μπάτζετ, τις ευκαιρίες. Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και αναλόγως θα πράξουμε».

Για το ρεκόρ προσέλευσης του κόσμου: «Φέτος θέλω να κάνουμε νέο ρεκόρ. Πάμε για να το πετύχουμε¨.

Για τους λόγους που είπε «ναι» στον ΑΠΟΕΛ: «Θέλω να κερδίσω τίτλους. Θα μπορούσα να πάω κάπου που θα μπορούσα να πάρω τα τριπλάσια λεφτά αλλά ήρθα εγώ για να πάρω τίτλους».

Για το πρόβλημα στην επίθεση: «Το να σκοράρεις δεν είναι δουλειά μόνο των επιθετικών. Είναι βεβαίως ευθύνη μου να το καταφέρω. Πρέπει να περάσω τις ιδέες μου στους παίκτες. Στο Ιράν η ομάδα μας είχε την καλύτερη επίθεση».

Για το πως θα εκμεταλλευτεί την παρουσία του Μοράις στην ομάδα: «Αν κερδίζουμε είμαι εγώ, αν χάσουμε είναι ο Νούνο (γέλια). Όχι, όχι, ήταν ένας εξαιρετικός παίκτης. Θα μάθω πολλά από αυτόν. Γνωρίζει την ομάδα και την νοοτροπία του. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί για τον στόχο».

Για την αγορά της Πορτογαλίας: «Ναι είναι στόχος η Πορτογαλία».

Για το αν γνωρίζει πως στην Κύπρο μετρά μόνο το αποτέλεσμα: «Παντού είναι το ίδιο».

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2023-06-08T14:45:00+02:00
Go to Top