Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com
ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: Ορατότης (εκ νέου) μηδέν

ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια: Ορατότης (εκ νέου) μηδέν

Κι ενώ χρειάστηκε να περάσουν τρία 24άωρα από τη διακοπή του «αιώνιου» ντέρμπι, λόγω ομίχλης, για να ληφθεί απόφαση από την Εκτελεστική Επιτροπή για την ημερομηνία συνέχισής του, το τοπίο παραμένει ομιχλώδες όπως ήταν στο ΓΣΠ το βράδυ της Δευτέρας. Με την «πρώτη» υπήρξε αντίδραση από την πλευρά της Ομόνοιας, τον ΑΠΟΕΛ να απαντά και να διερωτάται σε ποιο σημείο δεν υπάρχει δικαιοσύνη για το οποίο κάνουν λόγο οι πράσινοι, ενώ ο ΠΑΣΠ ενημέρωσε πως ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων αντιδρούν στην ημερομηνία που ορίσθηκε για να συνεχιστεί το ντέρμπι.

Η ΚΟΠ όρισε τον αγώνα ΑΠΟΕΛ – Ομόνοια να συνεχιστεί την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00. Την επομένη δηλαδή των Χριστουγέννων. Παράλληλα, η Ομοσπονδία μετακίνησε τους αγώνες των «αιώνιων» για τη 15η αγωνιστική από Δευτέρα 3 Ιανουαρίου σε Τετάρτη 5 Ιανουαρίου.

Η Ομόνοια, μάλιστα, κατέθεσε χθες το πρωί ένσταση κατά του κύρους του αγώνα με τον ΑΠΟΕΛ. Στηριζόμενη στο άρθρο 16.2 της Προκήρυξης, που επιρρίπτει ευθύνη στη γηπεδούχο ομάδα εάν η έδρα της δεν είναι διαθέσιμη την αμέσως επόμενη Τετάρτη ενός διακοπέντα αγώνα που διεξήχθη καθημερινή. Ωστόσο, η ένσταση δεν θα εξεταστεί ποτέ γιατί ήταν εκτός χρονικού πλαισίου.

«Η απόφαση της ΚΟΠ προκαλεί την Ομόνοια και τον κόσμο της. Με ετσιθελικό τρόπο, χωρίς λογική και σεβασμό στην Ομόνοια, έλαβε αυτή την τραγική απόφαση», ανέφερε αρχικά ο Ανδρέας Δημητρίου. Και συνεχίζοντας, τόνισε: «Αποφάσισε να συνεχιστεί το παιχνίδι τη μοναδική ημερομηνία που απέρριψε η Ομόνοια και δεν εφάρμοσε μιαν από τις εισηγήσεις που κατέθεσε με επιχειρήματα. Με τους χειρισμούς της μάς έκανε να νιώθουμε πως δεν λειτουργούσε ως διοργανώτρια αρχή, αλλά ότι ήθελε να προκαλέσει προβλήματα στην Ομόνοια και να απλώσει χείρα βοηθείας σε άλλες ομάδες». Επίσης, σημείωσε:

«Εκείνες τις μέρες που ορίστηκε ο διακοπείς αγώνας ήταν η περίοδος κατά την οποία οι ποδοσφαιριστές μας θα έπαιρναν τις μοναδικές τους μέρες άδειας». Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των πρασίνων, με τον ορισμό του αγώνα στις 26 Δεκεμβρίου, «η ομάδα μας θα κληθεί να δώσει αγώνες στις 5, 9, 13, 19, 22 και 26 Δεκεμβρίου, δηλαδή έξι αγώνες σε 20 μέρες. Αντίθετα, ο ΑΠΟΕΛ θα πρέπει να δώσει τέσσερα παιχνίδια σε 20 μέρες».

Άμεση ήταν η απάντηση του ΑΠΟΕΛ στην αντίδραση της Ομόνοιας, με τον Νεκτάριο Πετεβίνο να διερωτάται πού αδικείται η Ομόνοια από τη στιγμή που ούτε οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ θα πάνε διακοπές και θα συνεχιστεί ο αγώνας με ακριβώς τους ίδιους παράγοντες και παίκτες.

«Η Ομόνοια τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν στην Κύπρο; Εμείς πέρσι δώσαμε οκτώ αγώνες σε 27 μέρες. Δεν έχουμε αντιληφθεί πού προκύπτει το θέμα της ισότητας για τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, εκτός κι αν μετανιώνει που αγωνίζεται στην Ευρώπη. Εμείς τόσα χρόνια παίζαμε σε μικρά χρονικά διαστήματα και είχαμε επιτυχίες χωρίς να μεμψιμοιρούμε», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΠΟΕΛ.

Και σημείωσε ακόμη: «Τέλος Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου δεν θα είναι ίδια τα δεδομένα από τη στιγμή που θα προκύψει μετεγγραφική περίοδος. Ήμασταν ανοιχτοί και πρόθυμοι να βοηθήσουμε στις συζητήσεις. Είχαμε δεχτεί πρόταση να κάνουμε κοινή επιστολή, συμφωνήσαμε σε μια ημερομηνία με την προϋπόθεση ότι θα αναβαλλόταν η αγωνιστική».

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2021-12-04T07:52:00+02:00
Go to Top