Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

ΑΠΟΕΛ: Ο κόσμος, που δεν έχει τις μετοχές…

ΑΠΟΕΛ: Ο κόσμος, που δεν έχει τις μετοχές…

Η αλήθεια είναι πως τις απόψεις του κόσμου θα έπρεπε να τις επικαλούμαστε πολύ πιο συχνά απ’ ότι ως συνήθως κάνουμε στα ρεπορτάζ των ομάδων μας. Με την ελευθερία που υπάρχει στις μέρες μας στο να εκφράζει ο κόσμος -κυρίως «online»- την άποψή του για το καθετί, θα μπορούσαμε, χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής, να αναδεικνύαμε καθημερινά και ένα διαφορετικό θέμα. Στο τέλος της ημέρας, ο κόσμος δεν διστάζει και δεν φοβάται να εκφραστεί πίσω από ένα πληκτρολόγιο. Αντίθετα, πολλές φορές, με το τι συμβαίνει στην κανονική… ροή των πραγμάτων.

Ας πάρουμε, ως παράδειγμα, την πρόσφατη γενική συνέλευση της εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Έχουμε μαρτυρίες, από παρόντες, πως κανείς από τους μετόχους δεν «κόντραρε» σοβαρά τον Πρόδρομο Πετρίδη στο κομμάτι του αν θα έπρεπε να παραμείνει στην προεδρία. Το «γιατί» παραμένει μυστήριο, από την στιγμή που ανάμεσα σε πολλούς που είχαν ζητήσει την αλλαγή το προηγούμενο διάστημα, υπήρχαν και κάποιοι σημαντικοί επώνυμοι. Αναφερόμαστε περισσότερο σε πρώην διοικητικά μέλη του ΑΠΟΕΛ και το δείγμα ήταν ενδεικτικό και προφανώς αξιόπιστο, αφού μιλάμε για ανθρώπους που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις.

Διαδυκτιακά, όμως, το πράγμα αλλάζει… Εκεί οι πλείστοι οπαδοί δεν είναι μέτοχοι. Ούτε βάζουν λεφτά στην ομάδα, ούτε βγάζουν κάτι από αυτή. Κόσμος απλός, που αγαπά τον ΑΠΟΕΛ και ελπίζει σύντομα να έρθουν καλύτερες μέρες. Ένας από αυτούς γράφει κάτω από ένα πρόσφατο «ποστ»: «Κανονίστε φέτος θέλουμε ομάδα σοβαρή, δυναμώνουν όλοι. Διαφορετικά δεν θα έρχεται κανένας, θα μείνετε μόνοι σας να μαλώνετε αν θα μπείτε στο πρώτο γκρουπ».

Ο συγκεκριμένος φίλος του ΑΠΟΕΛ κατάφερε, μέσα σε 1-2 προτάσεις λίγων λέξεων, να ανοίξει σωρεία θεμάτων. Και πραγματικά είναι θέματα σοβαρά. Και όπως εξηγήσαμε πιο πάνω, μπορούμε μέσα από μια οπαδική άποψη να βγάλουμε ολόκληρο ρεπορτάζ. Όπως ακριβώς κάνουμε σήμερα.

Έχει πολλά δίκαια ο φίλος. Είναι κλειδί το «δυναμώνουν όλοι». Προφανώς εννοεί τους διεκδικητές των τίτλων και των ευρωπαϊκών θέσεων. Το αν δυναμώνουν ή όχι θα το δούμε. Πάντως, αν μιλάμε ειδικά για τις τέσσερεις ομάδες που πέρασαν στο τελευταίο πρωτάθλημα τον ΑΠΟΕΛ, σίγουρα είναι όλες πιο δυνατές και υγιείς στο οικονομικό κομμάτι. Άρα θα χρειαστεί υπέρβαση για να ξεπεράσει οποιαδήποτε ο ΑΠΟΕΛ, ειδικά με τις ειδικές φετινές συνθήκες για τους γαλαζοκίτρινους.

Το «ομάδα σοβαρή» θα το ερμηνεύαμε ως «ομάδα που να βγάζει ποιότητα και αξιοπιστία». Εδώ πρέπει να περιμένουνε να δούμε. Έγιναν 2-3 κινήσεις που, όπως αναλύσαμε στη χθεσινή έκδοση, εμπεριέχουν ρίσκο. Από εκεί και πέρα, η πορεία της κάθε ομάδας και το αν θα μπει στο πρώτο γκρουπ, που είναι και ανησυχία του φίλου του ΑΠΟΕΛ, εξαρτάται και από το τι κάνουν και οι άλλοι συνδιεκδικητές των ίδιων στόχων.

Όσο για την «απειλή» ότι η ομάδα θα μείνει μόνη της αν δεν έχει καλή πορεία, δεν μας εκπλήσσει… Ο ΑΠΟΕΛίστας -και γενικώς ο Κύπριος οπαδός- και σε περιόδους οικονομικής «ευμάρειας» πήγαινε ή δεν πήγαινε μαζικά στο γήπεδο, βάσει αποτελεσμάτων. Είναι γι’ αυτό που ειδικά φέτος ο ΑΠΟΕΛ πρέπει να μπει στο πρωτάθλημα με θετικά αποτελέσματα. Οι δυσκολίες είναι εκεί, είναι δεδομένες και κανείς δεν ονειροπολεί! Όσο και αν οι Βραζιλιάνοι επενδυτές, την ημέρα που παρουσιάστηκαν, δεν δίστασαν να πουν τη λέξη «πρωτάθλημα». Το εξηγήσαμε και προχθές αυτό, πως το θεωρούμε περισσότερο ως μια κίνηση τακτικής και «ντόπας» προς τον κόσμο. Με ένα καλό ξεκίνημα όμως, δηλαδή κάποιες νίκες που θα συνοδεύτονται ιδανικά και με καλές εμφανίσεις, ο κόσμος θα παραμείνει σε εγρήγορση, όπως και η ίδια η ομάδα. Αντίθετα, με άσχημα αποτελέσματα στο ξεκίνημα, θα επικρατήσει η απογοήτευση. Και τότε, στα ποστ του ΑΠΟΕΛ, θα διαβάζουμε σχόλια του τύπου «καλά να πάθουμε» και «όταν κάποιοι τα λέγαμε» κλπ…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ / ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2025-07-03T18:22:00+02:00
Go to Top