Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

ΑΠΟΕΛ: Ο μεγαλύτερος «πόλεμος» είναι εκ των έσω

ΑΠΟΕΛ: Ο μεγαλύτερος «πόλεμος» είναι εκ των έσω

«Μεγαλύτερος εχθρός μας, ο κακός εαυτός μας», λένε πολλές φορές οι οπαδοί για την ομάδα τους. Ένα δείγμα όχι υπεροπτικό ως προς τις αντίπαλες ομάδες, μα του πόσο φοβούνται να μην έρθει η «στραβή» ή οι «στραβές» εκ των έσω. Οι ΑΠΟΕΛίστες το βιώνουν έντονα στο πετσί τους στα εν εξελίξει πλέι οφ, ιδιαίτερα μετά το 0-2 από την Ανόρθωση.

Πώς μεταφράζεται όμως αυτή η στερεότυπη ποδοσφαιρική φράση για τους γαλαζοκίτρινους; Ποιος είναι ο «κακός εαυτός», που τόσο πολύ ταλαιπωρεί την αποδεδειγμένα πιο επιτυχημένη -εντός και εκτός συνόρων- κυπριακή ομάδα;

Πρωτίστως το φάντασμα άλλης μιας αποτυχημένης κατάληξης. Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι με το που μπήκε η δεκαετία του 2020 γύρισε ο διακόπτης και ενώ έως το 2019 οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ έλεγαν «στο τέλος κάτι θα γίνει και θα το πάρουμε», τώρα λένε «στο τέλος κάτι θα γίνει και θα το χάσουμε».

Η στροφή 180 μοιρών έχει ασφαλώς την εξήγησή της στις συνεχόμενες αποτυχίες: Το 2021 σημειώθηκε η χειρότερη πορεία από το 1998 με τη συμμετοχή στο β’ γκρουπ, ενώ το 2022 και το 2023 η ομάδα της Λευκωσίας διεκδίκησε τον τίτλο, αλλά έφτασε ως την πηγή δίχως να πιει νερό.

Συν ότι και τις τρεις σεζόν, όπως και κατά την τρέχουσα, τέθηκε νοκ άουτ από το κύπελλο. Αν στην εξίσωση μπουν και οι οδυνηροί αποκλεισμοί στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ (Σλόβαν Λίμπερετς, Τζουγκάρντεν, Γάνδη), μιλάμε για τετραετία καταστροφής που θα γίνει πενταετία αν δεν αλλάξει κάτι φέτος…

Το βάρος λοιπόν ενδεχόμενης νέας αποτυχίας σκεπάζει τον Αρχάγγελο. Έτσι δημιουργείται η πρεμούρα σε διοίκηση (που θέλει τον τίτλο πρωτίστως για οικονομικούς λόγους), προπονητικό επιτελείο και ποδοσφαιριστές, ώστε να αποτάξουν το σύνδρομο της αποτυχίας. Κάτι που αποδεδειγμένα δεν βοηθά προς το παρόν, με λανθασμένες επιλογές σε όλα τα επίπεδα και που αντανακλά σε απόδοση και αποτελέσματα.

Συνεπώς οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, που θαυμάστηκαν κατά την περίοδο κυρίως μεταξύ Οκτωβρίου και Φεβρουαρίου, κινδυνεύουν να μείνουν στην ιστορία με την ταμπέλα των losers (χαμένοι). Ο μεγαλύτερος «πόλεμος» λοιπόν που έχει να κερδίσει η ομάδα της Λευκωσίας, είναι εκ των έσω. Να τα βρει δηλαδή με τον «εαυτό» της και να παρουσιαστεί στη συνέχεια πιο αποφασιστική, μα και συνάμα δίχως να χάσει την ψυχραιμία της και το καθαρό μυαλό της.

Αν τα καταφέρει θα μπορέσει να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίες και τους αντίπαλούς της στο γήπεδο. Άλλωστε ας μην ξεχνάει κανείς ότι οι γαλαζοκίτρινοι είναι ακόμη στην πρώτη θέση, αν και είναι σαφέστατα πολύ πιο δύσκολο το έργο τους τώρα που έχασαν τη διαφορά ασφαλείας.

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-04-11T19:41:00+02:00
Go to Top