Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

ΑΠΟΕΛ: Ο χαμός του πατέρα του, η ξενιτιά στα 15 και οι… εκτιμήσεις

Πίσω από τη βιτρίνα, ανθρώπινες ιστορίες. Πίσω από τη λάμψη και τη δημοσιότητα, πόνος στο παρελθόν, και τελικά χαρά και δικαίωση μέσω του ποδοσφαίρου… Αυτή είναι εν συντομία η ιστορία του τελευταίου χρονικά μετεγγραφικού αποκτήματος του ΑΠΟΕΛ, Τζακ Μπερν. Η ιστορία του αρχίζει στις 24 Απριλίου 1996, στο Δουβλίνο, πρωτεύουσα της Ιρλανδίας όπου γεννήθηκε και πέρασε δύσκολα παιδικά. Σε ηλικία 11 ετών έχασε τον πατέρα του και τέσσερα χρόνια αργότερα, στα 15 του χρόνια δηλαδή, αποφάσισε να φύγει από το σπίτι του για μια καλύτερη ζωή γι’ αυτόν και την οικογένειά του. Μοναδική του διέξοδός ήταν το ποδόσφαιρο.

«Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο. Πήγαινα προπόνηση το πρωί, επέστρεφα σπίτι, κοιμόμουν, ξυπνούσα και μετά ξανά προπόνηση. Αυτή ήταν η ρουτίνα μου κάθε εβδομάδα. Ήταν μια μεγάλη απόφαση να φύγω, γιατί όταν έχασα τον πατέρα μου στα 11 μου, δεν υπήρχε κανείς που να εργάζεται στο σπίτι. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους έφυγα νωρίς από την Ιρλανδία. Οι περισσότεροι δεν πηγαίνουν μακριά μέχρι να είναι 16 ή 17 ετών, αλλά δυστυχώς αυτό δεν ήταν για μένα, δεν υπήρχε τίποτα στο Δουβλίνο. Ο καθένας όταν έχει την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή για αυτόν και την οικογένειά του, νομίζω ότι είναι εγωιστικό αν δεν πάρει το ρίσκο.  Γι’ αυτό ετοίμασα τις βαλίτσες μου και πήγα μακριά, ελπίζοντας για μια καλύτερη ζωή, και δόξα τω Θεό τα κατάφερα», είχε πει o Τζακ Μπερν σε παλαιότερη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «lancashiretelegraph.co.uk»

Πήγε λοιπόν στην Αγγλία και στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Σίτι, όπου το ταλέντο του ξεχώριζε από νωρίς, με τον τότε επικεφαλής των «πολιτών» στα θέματα ανάπτυξης νεαρών παικτών Πάτρικ Βιεϊρά να εντυπωσιάζεται από αυτόν σε ένα παιχνίδι στο Etihad για το UEFA Youth League εναντίον της Μπάγερν Μονάχου. Ο Βιεϊρά είχε χαρακτηρίσει τότε τον Μπερν ως τον «Ρόι Κιν», με τον Ιρλανδό μέσο ωστόσο να μην δεν καταφέρνει να τον δικαιώσει, βάσει και της πορεία του. Η συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας έφερε στο δρόμο του, δανεισμούς σε Καμπούρ και Μπλάκμερν, ακολούθως μετεγγραφή στη Γουίγκαν, δανεισμό σε Όλνταμ και μετά μετεγγραφή εκεί, και προς το τέλος σε Κιλμάρνοκ και Σάμροκ Ρόβερς, όπου στην τελευταία κατέγραψε εξαιρετικές εμφανίσεις και μοιάζει αναγεννημένος.

Αυτήν την αγωνιστική άνοδο του Τζακ Μπερν είδε ο Μικ Μακάρθι, ο οποίος πιστεύει στις δυνατότητες του συμπατριώτη του και γι’ αυτό ζήτηση τη μετεγγραφή του. Μένει να δούμε εάν θα δικαιωθεί ο Ιρλανδός τεχνικός και δεν θα πέσει έξω στις εκτιμήσεις του όπως πριν από χρόνια ο Βιεϊρά. Φυσικά αυτή τη φορά ο Μπερν δεν χρειάζεται να κάνει και πολλά, παρά μόνο τα βασικά.

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2021-01-05T15:25:00+02:00
Go to Top