ΑΠΟΕΛ: «Πάγωσε» η σεζόν όλη…

Άδοξο τέλος είχε ο ΑΠΟΕΛ στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Conference League. Αν και έμοιαζε το φαβορί με την Τσέλιε μετά το 2-2 που απέσπασε στο πρώτο ματς των «play-offs» εντούτοις δεν αξιοποίησε το ΓΣΠ, ηττήθηκε με 2-0 και ήπιε το πικρό ποτήρι του αποκλεισμού.
Είναι αποτυχία το γεγονός πως δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση με τη ρεβάνς στην έδρα του, ειδικά μετά το θετικό αποτέλεσμα που πήρε στη Σλοβενία. Κι όλα αυτά θα μπορούσαν να αποφευχθούν, εάν η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ κέρδιζε την Αστάνα στο τελευταίο ματς της League Phase, καθώς θα έμπαινε στην οκτάδα και θα περνούσε απευθείας στους «16». Όμως δεν έκανε το καθήκον του τότε, φέρνοντας ισοπαλία και το πλήρωσε με τον επιπλέον γύρο που δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, έστω και με χρονοκαθυστέρηση. Προφανώς και αποτελεί πλήγμα στο ευρωπαϊκό πρεστίζ της ομάδας, ο αποκλεισμός από μία ομάδα αυτού του βεληνεκούς και πόσο μάλλον όταν έρχεται εντός έδρας.
Επίσης χάθηκε η ευκαιρία να παλέψει για να διεκδικήσει στην επόμενη φάση την πρόκριση στους «8» και να διακριθεί τουλάχιστον στην Ευρώπη, μετά τη κακή πορεία στις εγχώριες διοργανώσεις. Το μόνο που απομένει για την ομάδα του Χιμένεθ στη φετινή σεζόν είναι να σώσει τουλάχιστον το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της 3ης ή της 4ης θέσης στο πρωτάθλημα για να μη χαθεί η Ευρώπη του χρόνου.
Το χειρότερο είναι πως σε ένα από τα πιο σημαντικά ματς της χρονιάς, ο ΑΠΟΕΛ ήταν κάκιστος δεν δικαιολόγησε σε καμιά περίπτωση τις προσδοκίες που υπήρχαν, απογοητεύοντας για άλλη μία φορά τον κόσμο του τη φετινή σεζόν. Στο χθεσινό ματς παρά το τσουχτερό κρύο, πήγε στο γήπεδο, αλλά αρκετός κόσμος ειδικά μετά το 2-0, έφυγε νωρίτερα, δείχνοντας να μην πιστεύει πια στην πρόκριση, κάτι που επιβεβαιώθηκε πολύ εύκολα.
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ / ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: