Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com
ΑΠΟΕΛ: Πέρασαν κιόλας 35 μήνες

ΑΠΟΕΛ: Πέρασαν κιόλας 35 μήνες

ΑΠΟΕΛ: Πέρασαν κιόλας 35 μήνες

Η αναρρίχηση στα ψηλά δώματα της βαθμολογίας και πολύ περισσότερο η παραμονή του ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο σκαλοπάτι κατά τις έξι από τις τελευταίες επτά αγωνιστικές του τρέχοντος μαραθωνίου, εννοείται ότι δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Με τα κακά και τα καλά του, με τα κάτω και τα πάνω του, ανίχνευσε τις λύσεις σε εξαιρετικά σημαντικά σημεία του πρωταθλήματος και εκμεταλλευόμενος στραβοπατήματα του Απόλλωνα, με το πέρας της 28ης αγωνιστικής, βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Για πρώτη μόλις φορά στην τρέχουσα σεζόν, μείωσε τη διαφορά από την πρωτοπόρο ομάδα στο -1 και με 4 αγώνες να απομένουν μέχρι να πέσει η καρό σημαία του τερματισμού, 1 εξ αυτών με το σύνολο του Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, η… μπάλα βρίσκεται στα πόδια του ΑΠΟΕΛ, ώστε να επιστρέψει στον θρόνο του μετά από το 2019.

Ένα έτος, πάντως, σημαδιακό για τους γαλαζοκίτρινους. Όχι μόνο γιατί από τότε δεν κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά επειδή ούτε σε μία αγωνιστική των μαραθωνίων που ακολούθησαν, δεν «κάθισαν» στη θέση του οδηγού. Και το σπουδαιότερο; Ποτέ, μα ποτέ δεν βρέθηκαν τόσο κοντά από την κορυφή. Πάντοτε, η απόσταση που τους χώριζε, εν ολίγοις, ήταν πολύ μεγαλύτερη από τον 1 βαθμό. Σε κανένα σημείο δεν έφτασαν τόσο κοντά από την κατάληψη της πρώτης θέσης μέσα από μία διαδρομή 35 ολόκληρων μηνών. Αφετηρία, όπως προαναφέραμε, είναι η τελευταία αγωνιστική (32η) της σεζόν 2018-19, όταν στις 19 Μαΐου 2019 χαράχθηκαν τα αρχικά στην αστραφτερή «κούπα». Τότε, είχαν στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή από την 25η στροφή.

Ποιος φίλος της ομάδας να το φανταζόταν πως πανηγυρίζοντας τότε με το τρόπαιο αγκαλιά, θα περίμενε τον Απρίλιο του 2022 ώστε να δει τον ΑΠΟΕΛ, όχι στην κορυφή, αλλά σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση. Πρόκειται για στατιστικό στοιχείο που προφανώς μιλά από μόνο του και λέει πάρα πολλά για το τι έδωσαν οι πρωτευουσιάνοι στον αγωνιστικό χώρο κατά τις δύο προηγούμενες σεζόν, με αποκορύφωμα την περσινή, όπου έμειναν χωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Λέει, ασφαλώς, κάτι ακόμα. Ποιο; Τη σημαντική διαφορά που έχει ο φετινός ΑΠΟΕΛ. Παρά το κάκιστο ξεκίνημα, ποτέ δεν τα έβαλε κάτω. Ακόμα και όταν η διαφορά από τον Απόλλωνα στο μεγαλύτερο σκέλος της έως τώρα διαδρομής βρισκόταν από 9 και πάνω βαθμούς. Συγκεκριμένα στις 17 από τις 28 αγωνιστικές, με τον πίνακα που παραθέτουμε να είναι ενδεικτικός. Εννέα φορές βρέθηκε στο -9, από δύο στο -10 και -11, ενώ τέσσερις φορές βρισκόταν στο -12. Κάτι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην πορεία αντεπίθεσης που εξαπέλυσε η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή και αυτομάτως, δεικνύει την «αύρα» που βγάζει στην προσπάθεια που καταβάλλει, ώστε να υλοποιήσει τον στόχο που έμοιαζε προ μηνών αρκετά απομακρυσμένος.

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΠΟΛΛΩΝ

Αγων. Διαφ.
3η-6η -9
-10
10η -10
11η -11*
12η -12*
13η -12*
14η-15η -9
16η-17η -9*
18η-19η-20ή -11*
21η -9

(* με ματς λιγότερο ο ΑΠΟΕΛ)

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2022-04-23T08:26:00+02:00
Go to Top