Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com
ΑΠΟΕΛ: Πιάστηκε πάλι στην παγίδα

ΑΠΟΕΛ: Πιάστηκε πάλι στην παγίδα

«Να πω ότι δεν κάναμε τελικές προσπάθειες ή δεν είχαμε φαντασία στο παιχνίδι μας, είχαμε. Αυτό που μας έλειπε ήταν το εύκολο γκολ. Αν ισοφαρίζαμε πιο νωρίς θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα για τον αντίπαλο. Αν σκοράραμε πρώτοι θα ήταν διαφορετικό το σκηνικό», απάντησε ο Σωφρόνης Αυγουστή μετά το ψεσινό 1-1 με τον Άρη, όταν ρωτήθηκε εάν ο ΑΠΟΕΛ έχει πρόβλημα με τις κλειστές άμυνες.

Ίσως και να έχει δίκαιο, αλλά αυτό είναι υποθετικό. Το θέμα είναι ότι οι γαλαζοκίτρινοι κάνουν συνήθεια τα παιχνίδια στο ΓΣΠ που εξελίσσονται σε ρουλέτα, με αποτέλεσμα το τέταρτο 1-1 στα τελευταία πέντε ματς. Όλα έχουν παρόμοια στοιχεία και σίγουρα δεν μπορεί να είναι τυχαίο.

Ναι, δίχως αμφιβολία η ομάδα τους βελτιώθηκε σε σημαντικό βαθμό υπό τις οδηγίες του Κύπριου προπονητή. Σε ατομικό και συνολικό επίπεδο, σε θέματα φυσικής κατάστασης και θέλησης για επιτυχία. Ωστόσο, ακόμη υπάρχει δρόμος ώσπου να μάθει να διαχειρίζεται τα ματς που δεν εξελίσσονται ιδανικά από την αρχή.

Προφανώς, ο Λιάσος Λουκά το ήξερε και φρόντισε να σχεδιάσει το ματς με τέτοιο τρόπο, ώστε να αντέξει ο Άρης την πίεση του πρώτου 20λέπτου και στη συνέχεια να αξιοποιήσει δύο στοιχεία: Το πέσιμο του ρυθμού των γηπεδούχων και τη νευρικότητά τους. Το προβάδισμα των πρασίνων στο 44’ με τον Μπαμπίκα ήρθε τη χειρότερη στιγμή για τον ΑΠΟΕΛ. Θα είχε απέναντί του την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, με ψυχολογία και με παίκτες έμπειρους σε διαχείριση τέτοιων παιχνιδιών.

Έτσι, οι γαλαζοκίτρινοι άρχισαν να χάνουν τη σιγουριά τους όσο κυλούσε ο χρόνος στο δεύτερο ημίχρονο. Κάτι που φαινόταν από τις «καμινάδες», τις λανθασμένες επιλογές και τις βεβιασμένες προσπάθειες. Εντούτοις, όπως και στα αμέσως προηγούμενα παιχνίδια που στράβωσαν γι’ αυτούς, αν μη τι άλλο, διατηρήθηκε το πάθος και η θέληση για την ισοφάριση, γεγονός που δημιούργησε προϋποθέσεις μπροστά από την εστία του Άλβες. Και κάπως έτσι ήρθε τελικά τη δικαίωση με την ισοφάριση.

Εν κατακλείδι, ζητούμενο για τα επόμενα ματς του ΑΠΟΕΛ είναι στην οφθαλμοφανέστατη βελτίωση να προστεθεί και το καθαρό μυαλό, ειδικά όταν στραβώνουν τα παιχνίδια. Για να μην πέφτει τόσο εύκολα στην παγίδα που του στήνουν οι αντίπαλοί του.

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2022-01-24T21:43:00+02:00
Go to Top