Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

ΑΠΟΕΛ: Πορτογαλικό… άγγιγμα

ΑΠΟΕΛ: Πορτογαλικό… άγγιγμα

Με τα καλά και τα κακά, τα σωστά και τα λάθη του, η παρουσία του Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, τείνει να εξελιχθεί σε σημαντικό κεφάλαιο στην πρόσφατη ιστορία του συλλόγου. Ο Πορτογάλος τεχνικός, έχοντας στο ενεργητικό του ένα κύπελλο Βελγίου και ένα Σούπερ Καπ στο Ιράν, έφερε στην Κύπρο όχι μόνο την πλούσια εμπειρία του, αλλά και την αποφασιστικότητα για μεγάλες επιτυχίες.

Με μόνο πέντε αγωνιστικές να απομένουν μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος, η ομάδα βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση για να κατακτήσει τον τίτλο, δίνοντας την ευκαιρία στον Σα Πίντο να γίνει ο πρώτος προπονητής μετά τον Πάολο Τραμετσάνι τη σεζόν 2018-19 που θα σηκώσει τη «λαμπερή κούπα».

Από την πρώτη στιγμή της προπονητικής του θητείας στην ομάδα, ο Σα Πίντο έδειξε σαφήνεια στους στόχους και αποδέχτηκε πλήρως τη φιλοσοφία του ΑΠΟΕΛ. Κατά την παρουσίασή του από τη διοίκηση το περασμένο καλοκαίρι, επεσήμανε την αυτοπεποίθηση και την επιθυμία του να κατακτήσει τίτλους, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις που θα συναντούσε. Η επιλογή του να διεκδικήσει τίτλους αντί της οικονομικής ασφάλειας, αποτυπώνει προσέγγιση στην προπονητική που επικεντρώνεται στη δόξα και την επιτυχία, υπερβαίνοντας το ατομικό όφελος.

Στην τακτική διάσταση, ο Σα Πίντο απέδειξε την ικανότητά του να προσαρμόζεται στις ανάγκες και να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις. Η επιμονή του στην προσεκτική προετοιμασία κάθε αγώνα σαν να ήταν τελικός, αντανακλά τη σοβαρότητα και επαγγελματικότητά του, στοιχεία που πέρασε στους παίκτες. Η ηγετική του παρουσία είναι εμφανής τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου. Η ικανότητά του να διαχειρίζεται την πίεση και να διατηρεί την ομάδα ενωμένη και εστιασμένη στους στόχους της, παρά τις οικονομικές δυσκολίες και την πολύμηνη τιμωρία του, αποτελεί κύριο προσόν του. Η συνεισφορά του Σα Πίντο (και των επίσης Πορτογάλων συνεργατών του) είναι μεγάλη στον ΑΠΟΕΛ. Και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη εάν τελειώσει τη «δουλειά».

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-04-05T20:08:00+02:00
Go to Top