Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

ΑΠΟΕΛ: Σαν την Ομόνοια του Χένινγκ Μπεργκ

ΑΠΟΕΛ: Σαν την Ομόνοια του Χένινγκ Μπεργκ

Ο ΑΠΟΕΛ προπορεύεται πέντε στροφές πριν από το τέλος και με ασπίδα το +4 έχει το προβάδισμα για τον τίτλο, σε μία σεζόν με εμφανέστατη την απουσία ενός γκολτζή. Είναι στοίχημα αν κάποιος ή κάποιοι από τους πρώτους σκόρερ του, Μαρκίνιος (8), Εντονγκαλά (7) και Κβιλιτάια (6), φτάσει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων.

Υπήρξε όμως πρωταθλήτρια στην Κύπρο δίχως να έχει σκόρερ με τουλάχιστον δέκα γκολ; Ναι και μάλιστα όχι πολύ παλιά. Η Ομόνοια του Χένινγκ Μπερργκ -το 2021- είχε τρεις ποδοσφαιριστές, οι οποίοι σταμάτησαν στα οκτώ τέρματα: Παπουλής, Ασάντε και Τσέποβιτς. Αριθμοί που θυμίζουν τους αντίστοιχους των τριών γαλαζοκιτρίνων, οι οποίοι όμως έχουν πέντε αγωνιστικές μπροστά τους για να πιάσουν ή να ξεπεράσουν το «δεκάρι».

Κάτι που αν συμβεί και σε περίπτωση επιστροφής στον θρόνο του κυπριακού ποδοσφαίρου, θα δώσει συνέχεια σε παράδοση που κρατά για περίοδο πέραν των 44 χρόνων, δηλαδή από το 1980 που φτάνει το αρχείο μας: Όταν κατακτούν το πρωτάθλημα οι γαλαζοκίτρινοι, έχουν τουλάχιστον έναν ποδοσφαιριστή που σκόραρε από δέκα φορές και πάνω.

Κατά την περίοδο που εξετάζεται, τα λιγότερα από τους αρχισκόρερ των πρωταθλητριών ομάδων του ΑΠΟΕΛ πέτυχε ο Βακουφτσής το 2004 (10) και τα περισσότερα ο Κίπριχ το 1996 (25). Όσο για την τελευταία φορά που οι γαλαζοκίτρινοι δεν είχαν ποδοσφαιριστή με τουλάχιστον δέκα γκολ, ανεξαρτήτως της πορείας τους, ήταν το 2020. Σε εκείνο το πρωτάθλημα, που είχε διακοπεί λόγω κορωνοϊού, ο Πάβλοβιτς σταμάτησε στα πέντε και ενώ απέμεναν εννιά αγωνιστικές.

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-04-06T10:20:00+02:00
Go to Top