
ΑΠΟΕΛ: Τα δύο πρόσωπα, η παραδοχή του Ντομίνγκες και το ζητούμενο

Το έβδομο συνεχόμενο τρίποντο στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο ΑΠΟΕΛ, ο οποίος επικράτησε με 1-0 της ΑΕΛ στο ΓΣΠ σε αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική, χάρις σε πανέμορφο γκολ του Ζέφτε Βιτάλ στο 38ο λεπτό.
Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν τα πάνω χέρι στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, είχαν την κατοχή της μπάλας και ήταν πιο απαιτητικοί στο χορτάρι. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν πετύχει νωρίτερα γκολ, ενώ είχαν ευκαιρίες για να «κλειδώσουν» το τρίποντο πετυχαίνοντας περισσότερα τέρματα.
Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη και στην επανάληψη η εικόνα της αναμέτρησης ήταν διαφορετική. Οι γηπεδούχοι σταδιακά οπισθοχώρησαν και έδωσαν μέτρα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ωστόσο απείλησαν ελάχιστα. «Δεν κυριαρχήσαμε με τον ίδιο τρόπο στο δεύτερο μέρος, προσπαθήσαμε με αντεπιθέσεις» ήταν το σχετικό σχόλιο του Χοσέ Ντομίνγκες, για να συνεχίσει: «Υπάρχουν και αυτά τα παιχνίδια που δεν θα παίζεις καλά, αλλά πρέπει να κερδίσεις».
Ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στην ΑΕΛ πήρε το ζητούμενο και με 26 βαθμούς είναι πλέον μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας, με τον Άρη να έχει 23 και ματς λιγότερο. Ο Ρικάρντο Σα Πίντο δεν θα μπορούσε λοιπόν παρά να είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα, πριν το ντέρμπι κορυφής (ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στο Καρμιώτισσα – Άρης) κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.