Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com
ΑΠΟΕΛ: Τι λέει το πρωτόκολλο για τα κρούσματα και ο εφιάλτης με ΑΕΚ και ΑΕΛ

ΑΠΟΕΛ: Τι λέει το πρωτόκολλο για τα κρούσματα και ο εφιάλτης με ΑΕΚ και ΑΕΛ

Οι ενδείξεις και οι φόβοι για μαζεμένα κρούσματα κορωνοϊού στον ΑΠΟΕΛ επιβεβαιώθηκαν. Οι γαλαζοκίτρινοι ανακοίνωσαν το απόγευμα της Τετάρτης 10 θετικά δείγματα μετά από μοριακό έλεγχο που διενεργήθηκε στα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος. Μαζί με το κρούσμα που ανακοινώθηκε την Τρίτη, 11 μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος έχουν προσληφθεί από τον ιό.

Αν και δεν διευκρινίζεται, λόγω του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, ποιοι από αυτούς είναι ποδοσφαιριστές οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πλείστοι εξ αυτών είναι ποδοσφαιριστές και μάλιστα αρκετοί αγωνίστηκαν στο πρόσφατο ντέρμπι με την Ομόνοια.

Με βάση το πρωτόκολλο αναβάλλεται ο αγώνας της Παρασκευής (11/12) με την Καρμιώτισσα για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ενώ στο «αέρα» είναι και η διεξαγωγή της αναμέτρησης με τον Απόλλωνα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου που είναι ορισμένη για την Τετάρτη (16/12) για την τύχη της οποίας θα αποφασίσει η ΚΟΠ.

Τι λέει το πρωτόκολλο: «Ο αγώνας αναβάλλεται στη περίπτωση που υπάρχουν 4 θετικά κρούσματα σε ποδοσφαιριστές στην ίδια ομάδα οι οποίοι είναι στην λίστα Α και Β της ομάδας Ανδρών του Σωματείου, σε περίοδο εντός 7 ημερών. Στην περίπτωση που υπάρχει θετικό τεστ ποδοσφαιριστή την ημέρα του αγώνα, ο αγώνας θα διεξαχθεί μόνο αν προσκομιστούν προ του αγώνα αρνητικά αποτελέσματα για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Η απόφαση για αναβολή αγώνα θα λαμβάνεται από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας».

Οι ποδοσφαιριστές που βρέθηκαν θετικοί στον ιό υποχρεούνται να μπουν σε απομόνωση για 14 και για να επιστρέψουν στις δραστηριότητες της ομάδας θα πρέπει να παρουσιάσουν 3 αρνητικά τεστ με διάστημα 5 ημερών το ένα από το άλλο.

Τι λέει το πρωτόκολλο για τα κρούσματα: «Σε περίπτωση που Ποδοσφαιριστής ή μέλος της προπονητικής ή υποστηρικτικής ομάδας του Σωματείου εντοπιστεί θετικός στον ιό Covid-19, το άτομο αυτό θα πρέπει να παραμείνουν σε απομόνωση για 14 μέρες, και για να επιστρέψουν στις δραστηριότητες της ομάδας θα πρέπει να παρουσιάσουν 3 αρνητικά τεστ με διάστημα 5 ημερών το ένα από το άλλο. Υπάρχει περίπτωση κάποιος που έχει περάσει την ίωση να εξακολουθεί να έχει θετικό αποτέλεσμα σε τεστ κορωνοϊού, χωρίς αυτός να είναι πλέον μεταδοτικός ή να παρουσιάζει συμπτώματα, σε αυτή τη περίπτωση, (μετά την παρέλευση τουλάχιστον 14 ημερών από την πρώτη θετική εργαστηριακή εξέταση) το άτομο παραμένει σε απομόνωση για ακόμη 1 μέχρι 2 εβδομάδες και η απομόνωση αίρεται νοουμένου ότι υπάρχει ιατρική βεβαίωση ότι το πρόσωπο αυτό έχει περάσει και έχει πλέον αναρρώσει από τον ιό και δεν παρουσιάζει άλλα προβλήματα υγείας».

Ως εκ τούτου ο ΑΠΟΕΛ στα παιχνίδια με την ΑΕΚ στο ΓΣΠ (20/12) για την 15η αγωνιστική και ΑΕΛ στο Τσίρειο (23/12) για την 16η αγωνιστική θα παραταχθεί με πολλές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών.

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2020-12-09T16:52:20+02:00
Go to Top