ΑΠΟΕΛ: Το βάρος αυτής της φανέλας…

Τη συγκεκριμένη εισαγωγή την είχαμε κάνει και πριν 2-3 χρόνια, μετά από μια αναμέτρηση της Ανόρθωσης με τον Απόλλωνα… Αλήθεια, αν ζούσε ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο «πατέρας» των θρίλερ, πιθανόν να έπαιρνε έμπνευση για να ασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο, βλέποντας το κυπριακό πρωτάθλημα!
Όχι μόνο σε σχέση με το πόσο κοντά τελικά είναι οι ομάδες μεταξύ τους -όσο και αν ο βαθμολογικός πίνακας δεν «συμφωνεί» με αυτό- αλλά και με τον τρόπο που κρίνονται οι αγώνες, όπου μια μικρή λεπτομέρεια αλλάζουν τα πάντα!
Ένα ακόμα τέτοιο παιχνίδι έγινε χθες στο «Στέλιος Κυριακίδης» μεταξύ της Πάφου και του ΑΠΟΕΛ! Σούπερ φαβορί οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας Παφίτες, με αποδόσεις που πλησίαζαν το 7 προς 1 (!) για να επικρατήσουν!
Αουτσάιντερ ο ΑΠΟΕΛ. Μια ομάδα η οποία και μόνο που… ονομάζεται ΑΠΟΕΛ θα έπρεπε να θεωρείται αουτσάιντερ μόνο σύμφωνα με τις στοιχηματικές αποδόσεις! Γιατί όσα και αν συμβαίνουν εκτός γηπέδου -και στην προκειμένη στα διοικητικά- δεν αλλάζουν το βάρος αυτής της φανέλας. Και είναι ακριβώς αυτή η τόσο βαριά φανέλα που χθες έδωσε το τεράστιο -κυρίως για ψυχολογικούς λόγους- διπλό μέσα στο «Στέλιος Κυριακίδης» επί της πρωτοπόρου!
Με ένα πέναλτι-γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, αλλά και δικαιώματα, κρατώντας την κορυφαία επίθεση του πρωταθλήματος όχι απλά χωρίς γκολ, αλλά και χωρίς τελική στον στόχο! Απίστευτα πράγματα και σίγουρα αν το έλεγε κανείς πριν το παιχνίδι, ότι δηλαδή ο ΑΠΟΕΛ θα περιόριζε τόσο πολύ μια… μηχανή παραγωγής επιθέσεων και τερμάτων, λίγοι θα τον πίστευαν!
Και επιθετικά όμως, το συγκρότημα του Βαγγέλη Σάμιου -παίρνει και αυτός πολύ μεγάλο «credit» για την προσέγγιση του στο παιχνίδι και την απόφασή του να δώσει χρόνο και σε Κύπριους, όπως οι Καττιρτζής (για πρώτη φορά βασικός) και Σατσιάς- ήταν καλύτερο, απειλώντας σε αρκετές περιπτώσεις πριν τελικά βρει το γκολ από τα έντεκα μέτρα στο 76ο λεπτό.
Το πέναλτι δόθηκε για χέρι του Πηλέα μετά από προσπάθεια του Πιέρου Σωτηρίου για ανάποδο μέσα στην περιοχή. Πριν το καταλογίσει, ο Ιταλός διαιτητής συμβουλεύτηκε και την τεχνολογία του VAR.
ΜΑΡΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΛΗΣ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ / ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT)