Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com
ΑΠΟΕΛ: Το «σχέδιο» του Πουρσαϊτίδη για τη σεζόν 2021-22

ΑΠΟΕΛ: Το «σχέδιο» του Πουρσαϊτίδη για τη σεζόν 2021-22

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Τι κι αν εκκρεμεί η Γενική Συνέλευση της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ, η οποία θα είναι (εκτός απροόπτου) εκλογική; Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης ξεκινά τον προγραμματισμό και σε σύντομο χρονικό διάστημα παρουσιάζει στο Διοικητικό Συμβούλιο ολοκληρωμένο πλάνο για τη νέα σεζόν. Μετά το Πάσχα, όλα τα ζητήματα που άπτονται του σχεδιασμού θα τεθούν επί τάπητος και με βάση τις αλλαγές που κρίνει επιβαλλόμενες ο Ελλαδίτης τεχνικός, θα οριοθετηθεί το ύψος του προϋπολογισμού.

Εννοείται πως αποτελεί αδήριτη ανάγκη η μείωση των εξόδων και σε αυτό το πλαίσιο λειτουργίας θα υπάρξει σημαντικό «κούρεμα» στον προϋπολογισμό. Η μετάβαση στην επόμενη σεζόν, άλλωστε, δεν θα είναι εύκολη υπόθεση με βάση την «τρύπα» εκατομμυρίων στο οικονομικό σκέλος. Όπως αφήνεται να διαρρεύσει, το μπάτζετ θα είναι κατά πάσαν πιθανότητα μεγαλύτερο από τα 4,5 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο να μπορεί να γίνει (επί της παρούσης) ασφαλής πρόβλεψη για τον τελικό αριθμό.

Όπως προαναφέραμε, το πλάνο που θα καταθέσει και θα επεξηγήσει ο Σάββας Πουρσαϊτίδης στους ιθύνοντες του ΑΠΟΕΛ, για να έχει η ομάδα πρωταγωνιστική πορεία στη νέα αγωνιστική περίοδο, θα κρίνει πολλά. Σε αυτό, θα συμπεριλαμβάνονται τα πάντα. Οι ποδοσφαιριστές από το υφιστάμενο που θα αποχωρήσουν και αυτοί που θα «επιβιώσουν». Σε αυτούς που θα κουνήσουν μαντίλι προφανώς θα συμπεριληφθούν και παίκτες που διατηρούν συμβόλαιο για άλλη μία σεζόν, οπότε θα τύχουν αποζημίωσης.

Πάμε πιο κάτω: Ξέχωρα από τον Μάριο Ηλία του Εθνικού και τον Δημήτρη Θεοδώρου της Ένωσης, ο προπονητής των γαλαζοκιτρίνων θα υποδείξει στη διοίκηση τους επόμενους μετεγγραφικούς στόχους από την κυπριακή αγορά. Και στη σχετική λίστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, περιλαμβάνονται και ξένοι παίκτες που είτε εργάστηκαν μαζί του είτε όχι. Στο «ραντάρ» βρίσκονται και ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά και μη πρωταθλήματα, με τη σχετική λίστα να ανανεώνεται.

Από τη στιγμή που ο προϋπολογισμός θα μειωθεί, εννοείται πως δεν θα «φύγουν» τα λεφτά των προηγούμενων ετών. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα δοθεί συμβόλαιο που θα ξεπερνά τις 200.000 ευρώ. Αυτός είναι τουλάχιστον ο στόχος.

Ο Πουρσαϊτίδης, την ίδια ώρα, είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με παράγοντες του ΑΠΟΕΛ και ενημερώνεται για τις εξελίξεις που προκύπτουν σε όλα τα μέτωπα. Προφανώς, θα ήθελε και ο ίδιος να είχε ξεκαθαρίσει ήδη το διοικητικό σκηνικό ώστε να έχει έναν πιο  ξεκάθαρο δρόμο μπροστά του. Από τη στιγμή που τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Κύπρο δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο, γνωρίζει πως πρέπει να κινηθεί με βάση τις εντολές που λαμβάνει, σχεδιάζοντας τον ΑΠΟΕΛ της επόμενης σεζόν.

Το μόνο θετικό στην όλη ιστορία είναι το γεγονός πως θα μεσολαβήσει μεγάλο κενό από το τελευταίο φετινό ματς μέχρι το πρώτο της νέας ποδοσφαιρικής χρονιάς. Χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για πρώτη φορά μετά από 20 έτη, αν μη τι άλλο στην ομάδα της Λευκωσίας θα μπορούν να οργανωθούν καλύτερα και να είναι απόλυτα σίγουροι για τις επιλογές τους. Όλα αυτά έχουν ως ενδιάμεσο σταθμό τη Γενική Συνέλευση, κατά την οποία θα χαραχθεί η επόμενη μέρα στα διοικητικά της Εταιρείας ΑΠΟΕΛ. Ο Γιάννης Δημητρίου, σημειώνουμε, στο οικονομικό πλάνο που εκπόνησε περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συγκεκριμένο τρόπο λειτουργίας στο κεφάλαιο «μετεγγραφές».

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2021-05-01T21:16:03+02:00
Go to Top