Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com
ΑΠΟΕΛ: Το τρίπτυχο της διαφοράς

ΑΠΟΕΛ: Το τρίπτυχο της διαφοράς

ΑΠΟΕΛ: Το τρίπτυχο της διαφοράς

Εννοείται πως η διαφορά που «έχτισε» από τις ομάδες που τον κυνηγούν ώστε να τον εκτοπίσουν από την κορυφή (ΑΕΚ +2, Άρης +6, Πάφος FC +9) μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο ενόψει των πλέι οφ.

Σε καμία περίπτωση ωστόσο, δεν προεξοφλεί κάτι και πολύ περισσότερο, ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει στα χέρια σημαντικότατο βαθμολογικό πλεονέκτημα από τη δεύτερη (κυρίως) ομάδα. Ποια είναι, άραγε, τα ισχυρότερα «όπλα» της ομάδας του Βλάνταν Μιλόγεβιτς έναντι των υπολοίπων στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου; Το «Goal», τα συνόψισε σε τρία σημεία και τα παρουσιάζει στις γραμμές που ακολουθούν…

1) Αυτός 28, οι άλλοι 0

Ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο Άρης, ούτε η Πάφος FC στέφθηκαν πρωταθλητές στην ιστορία τους, σε αντίθεση με τον ΑΠΟΕΛ, την τροπαιοθήκη του οποίου κοσμούν 28 «κούπες». Η ομάδα της Λευκωσίας, λοιπόν, είναι σαφώς πιο έμπειρη από πορείες πρωταθλητισμού και πολύ πιο ζυμωμένη στο πέρασμα του χρόνου από τέτοιες ζόρικες διαδικασίες. Με εξαίρεση τις πρόσφατες τρεις σεζόν, απέδειξε ότι ξέρει το μονοπάτι που βγάζει σε τίτλο.

2) Δύναμη κόσμου

Δεν συγκρίνεται η προσέλευση των φίλων του ΑΠΟΕΛ σε σχέση με αυτούς των άλλων ομάδων που «λιγουρεύονται» την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για παράδειγμα, σε 13 εντός έδρας αναμετρήσεις κατά την τρέχουσα σεζόν, οι πρωτευουσιάνοι διέθεσαν σχεδόν 104.000 εισιτήρια. Σχεδόν διπλάσιος αριθμός από την ομάδα που τους ακολουθεί στη βαθμολογία και πολλαπλάσιος από τις άλλες δύο.

3) Καλύτερη άμυνα

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, το σύνολο του Μιλόγεβιτς δέχθηκε 13 τέρματα. Διαθέτει, εν ολίγοις, την καλύτερη αμυντική γραμμή του πρωταθλήματος, «εξισορροπώντας» εν πολλοίς τα 40 γκολ ενεργητικό. Ο Άρης και η Πάφος FC μάζεψαν 7 φορές περισσότερες την μπάλα από το πλεκτό τους, την ίδια ώρα που η ΑΕΚ έχει παθητικό 21 γκολ. Αξιοσημείωτα είναι τα 14 ματς απαραβίαστης εστίας των γαλαζοκιτρίνων έναντι 12 των άλλων τριών ομάδων.

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2023-03-09T22:14:00+02:00
Go to Top