Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

Επιθετικός γρίφος για Σα Πίντο: Τομανέ ή Κβιλιτάια;

Το ντέρμπι του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Ανόρθωση πλησιάζει (7/4, 17:00) και ο Ρικάρντο Σα Πίντο έχει έναν «καλό πονοκέφαλο» αναφορικά με την επιλογή που θα κάνει στην επίθεση.

Μεγάλο είναι το δίλημμα του προπονητή του ΑΠΟΕΛ, Σα Πίντο, σχετικά με τον επιθετικό που θα πάρει φανέλα βασικού στο αυριανό ντέρμπι κατά της Ανόρθωσης που διεξάγεται στο ΓΣΠ.

Από τη μία πλευρά, ο Τομανέ, ο οποίος σκόραρε στο προηγούμενο ματς με την ΑΕΚ, δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Η αποτελεσματικότητα μπορεί να θεωρηθεί ως καθοριστικός παράγοντας για την επιλογή του στην αρχική ενδεκάδα, καθώς η ικανότητα να σκοράρεις σε κρίσιμες στιγμές είναι ανεκτίμητη, ιδίως σε ντέρμπι, όπου η πίεση είναι στο αποκορύφωμά της.

Από την άλλη πλευρά, ο Κβιλιτάια, που έχει υπάρξει η βασική επιλογή για την κορυφή της επίθεσης μέχρι τώρα, φέρει συνέπεια και εμπειρία που είναι δύσκολο να αγνοηθούν. Η εμπιστοσύνη που έχει χτίσει με τον προπονητή και οι συμπαίκτες του μέσα από τη μαχητικότητά του μπορεί να εξασφαλίσει πιο ισορροπημένη και προβλέψιμη επιθετική γραμμή.

Η απόφαση του Σα Πίντο, εννοείται θα βασιστεί σε σειρά παραμέτρων που ξεφεύγουν από την (απλή) αποτελεσματικότητα. Όπως όλα δείχνουν θα λάβει υπόψη την τακτική που προτίθεται να ακολουθήσει κατά της Ανόρθωσης, την αγωνιστική και την ψυχολογική τους κατάσταση, αλλά και πώς αλληλεπιδρούν με το υπόλοιπο της ομάδας.

Η επιλογή μεταξύ του Τομανέ και του Κβιλιτάια δεν είναι απλώς επιλογή μεταξύ δύο παικτών, αλλά τακτική απόφαση που θα μπορούσε να καθορίσει την πορεία της ομάδας στο εν λόγω ντέρμπι, όπου με νίκη ο ΑΠΟΕΛ θα κάνει άλλο ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Όποια και αν είναι η επιλογή του Πίντο, θα γίνει με πλήρη συνείδηση της ευθύνης που φέρει. Ένα ντέρμπι όπως το αυριανό εναντίον της Ανόρθωσης δεν αποτελεί μόνο δοκιμασία των παικτών, αλλά και δοκιμασία για την ικανότητα του προπονητή να πάρει τις σωστές υπό πίεση επιλογές.

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-04-06T08:05:23+02:00
Go to Top