Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

Η κακή βραδιά του Γκαγιέγο, η ήττα και τα νεύρα του Τεχέρα

Το να χάνεις από το ΑΠΟΕΛ μέσα στο ΓΣΠ δεν είναι και το τέλος του κόσμου, ούτε είναι μία ήττα την οποία θεωρείς εκτός προγράμματος. Όπως κύλησε όμως το ματς στη Λευκωσία η Ανόρθωση θα μπορούσε να αποφύγει την ήττα και να έφευγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την πρωτεύουσα και να κρατούσε τις αποστάσεις στους δυο βαθμούς απ’ την κορυφή.

Δεν είναι και το τέλος του κόσμου, όταν χάνεις από τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Ωστόσο, όπως πήγε το ματς στη Λευκωσία, η Ανόρθωση θα μπορούσε να μη χάσει και να έφευγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από την πρωτεύουσα και να κρατούσε τις αποστάσεις στους δυο βαθμούς απ’ την κορυφή.

Για να έρθει η ήττα όμως έγιναν λάθη. Λάθη κυρίως στο δεύτερο μέρος που στοίχισαν. Λάθη και από πλευράς τεχνικής ηγεσίας, λάθη τακτικής αλλά και λάθη από πλευράς ποδοσφαιριστών. Η Ανόρθωση στο πρώτο μέρος είχε υποφερτή απόδοση. Κράτησε μπάλα κατά διαστήματα, έτρεξε και έδειξε διάθεση.

Κάτι που δεν είχε στο δεύτερο μέρος μιας και οι αλλαγές που έγιναν περισσότερο αποσυντόνισαν την ομάδα παρά την βοήθησαν να βελτιωθεί. Η είσοδος του Γκερέρο στο δεύτερο μέρος και η χρησιμοποίηση του στα αριστερά της επίθεσης ήταν μία κίνηση εκ του αποτελέσματος λανθασμένη μιας και η ομάδα της Αμμοχώστου φαινόταν χαμένη. Αντίθετα τον ΑΠΟΕΛ με την είσοδο του Δώνη κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Κράτησε μπάλα και απειλούσε.

Ενέτεινε την πίεση του στην άμυνα της Ανόρθωσης, είχε δοκάρι, είχε την κλασσική ευκαιρία με τον Εντογκαλά και η Ανόρθωση δεν είχε την έγκαιρη αντίδραση από τον πάγκο για να έρθουν κάποιοι παίκτες και να ισορροπήσουν λίγο τα δεδομένα και να έρθει ηρεμία. Έχασε πολλές μονομαχίες στην μεσαία γραμμή αλλά ο Γκαγιέγο έδειξε αργεί αντίδραση. Αντίθετα όσο περνούσε ο χρόνος και η πίεση του ΑΠΟΕΛ αυξανόταν, αυξάνονταν και τα νεύρα των παικτών της «Κυρίας». Έτσι ήρθε και η πρώτη κίτρινη κάρτα του Τεχέρα και στο 82΄ η δεύτερη κίτρινη και η αποβολή. Είχε νεύρα ο «εγκέφαλος» της Ανόρθωσης και φαινόταν στο γήπεδο. Είναι εύκολο όμως να βγάλεις απ’ το γήπεδο ένα Τεχέρα;

Η είσοδος του Μουσοντά στο 72΄ και η μετατόπιση του Γκερέρο στη φυσική του θέση έφερε μια καλύτερη ισορροπία στην Ανόρθωση η οποία χάθηκε με την αποβολή του Τεχέρα. Και σαν να μην έφθανε που η Ανόρθωση αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, στο 89΄ ανέβηκαν αρκετά ψηλά οι γραμμές με αποτέλεσμα ο ΑΠΟΕΛ να βγει στην κόντρα με τέσσερις έναντι τριών παικτών και να πετύχει το γκολ της νίκης. Μία φάση που και η τοποθέτηση του Μαρμούκ θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη.

Ο αδιόρθωτος Τσίκο θα βοηθούσε…

Σε ένα τέτοιο παιχνίδι ο Τσίκο Μπάνζα θα μπορούσε με την εκρηκτικότητα του να βοηθήσει την Ανόρθωση. Κάτι που δεν έκαναν οι ακραίοι επιθετικοί καθόλου απέναντι στο ΑΠΟΕΛ. Θα πρέπει η διοίκηση να λάβει σοβαρά μέτρα με τον Τσίκο, μιας και δεν είναι η πρώτη φορά που η συμπεριφορά του είναι προβληματική. Είναι αδιόρθωτος και αυτό μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει στην ομάδα, αν δεν παρθούν σωστά και άμεσα μέτρα.

Δεν θα την λυγίσει…

Είναι δεδομένο ότι έγιναν λάθη για να έρθει αυτή η ήττα. Δεν είναι όμως ήττα η οποία πρέπει να λυγίσει την Ανόρθωση και την όλη όμορφη προσπάθεια που γίνεται φέτος. Χθες στο ΓΣΠ η Ανόρθωση ίσως να αδίκησε με την παρουσία της τον ίδιο της τον εαυτό, γιατί είναι δεδομένο ότι ακόμη και με πολλές απουσίες οι δυνατότητες της είναι πολύ μεγαλύτερες.

Ο Γκαγιέγο έκανε ένα κακό κοουτσάρισμα, όμως το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί στο τι ωραίο βλέπει ο κόσμος της ομάδας από την φετινή Ανόρθωση είναι τεράστιο. Δικαιούται και ο Ισπανός μία άσχημη βραδιά μετά από καιρό. Και η Ανόρθωση έχει δείξει με τη δική του καθοδήγηση ότι μπορεί να επιστρέψει μετά από μία άσχημη βραδιά και αυτό θα προσπαθήσει να κάνει, αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική με την ΑΕΛ.

Ο Γκερέρο και το δίδυμο στην επίθεση

Η επιστροφή του Γκερέρο και σταδιακή ενσωμάτωση του στην ομάδα επιβάλλεται να φέρει και αλλαγή του 4-4-2 σε 4-2-3-1. Σε αυτό το σύστημα ο Γκερέρο δεν μπορεί να αποδώσει αυτά που μας έχει δείξει στο ξεκίνημα της σεζόν αλλά και πέρσι. Δεν μπορεί να σπαταλάς ένα Γκερέρο στα άκρα. Ο Γκερέρο είναι για να παίζει πίσω από τον επιθετικό, να κρατά μπάλα, να οργανώνει, να πατά την αντίπαλη περιοχή και πολλές φορές να «εκτελεί».

Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο Καστέλ ή ο Γκασάμα να θυσιαστούν. Αν ο Γκερέρο βρει τον καλό του εαυτό άμεσα, τότε δεν υπάρχει άλλη οδός για τον Γκαγιέγο.

Συγκλονιστικός ξανά ο κόσμος

Ο κορυφαίος παίκτης της Ανόρθωσης δεν ήταν άλλος από τον κόσμο της. Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό οι φίλοι της «Κυρίας» ήταν συγκλονιστικοί. Στήριξαν με πάθος την ομάδα τους και το ίδιο αναμένεται να κάνουν και στα υπόλοιπα παιχνίδια που ακολουθούν παρά την πικρία της ήττας από το ΑΠΟΕΛ.

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-01-07T12:36:46+02:00
Go to Top