Οι… όψεις του «Χ» του ΓΣΠ

Παρά τις προσδοκίες, ο Απόλλωνας Λεμεσού δεν κατάφερε κάτι περισσότερο από το 0-0 στο ΓΣΠ με τον ΑΠΟΕΛ (8/2), σε μια αναμέτρηση που ωστόσο έχει αρκετές όψεις, αν αναλογιστεί κανείς και την αποβολή του Ντ' Αλμέιδα προς το φινάλε του αγώνα.
Η αποστολή του Απόλλωνα Λεμεσού μετέβαινε χθες στο ΓΣΠ, για το εκτός έδρας ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Cyprus League κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, με απαιτήσεις και προσδοκίες για να έφευγε από εκεί με το τρίποντο στις αποσκευές της. Παρόλα αυτά, αν και είχε ευκαιρίες, κυρίως με τον Σαγάλ, να έπαιρνε τη νίκη, εντούτοις, δεν έχασε και έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας.
Σίγουρα, θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν κατάφερνε ο Απόλλωνας να κέρδιζε το χθεσινό ντέρμπι, μιας και θα πατούσε στην 5η θέση και θα είχε στην… πλάτη του ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση. Με την ισοπαλία, διατηρείται η διαφορά στους πλην 2 βαθμούς από το 5ο ΑΠΟΕΛ, ενώ μετά τη χθεσινοβραδινή νίκη της «Κυρίας», ο Απόλλωνας έχει… συγκάτοικο στην 6η θέση την Ανόρθωση.
Από το χθεσινό ντέρμπι, διακρίθηκαν από τον Απόλλωνα οι Κουν (δήλωνε παρών όποτε χρειαζόταν κάτω από τα δοκάρια), Σαγάλ (αρκετά δραστήριος και εάν ήταν πιο τυχερός, εύστοχος, θα… λύτρωνε τους «κυανόλευκους»), ενώ και η παρουσία του νέου αποκτήματος, Κβίντα (δεν θα αγωνιστεί στο ντέρμπι με την Πάφο), δεν περνάει απαρατήρητη.
Πάντως, μετά που ο Απόλλωνας έμεινε με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, από την αποβολή Ντ’ Αλμέιδα (74ο λεπτό), η Λεμεσιανή ομάδα διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι και κατάφερε να μην χάσει.
Τα ντέρμπι έχουν συνέχεια για τον Απόλλωνα και θα πρέπει να δείξει τσαγανό, χαρακτήρα και το πάθος που αναλογεί για τέτοιας σημασίας παιχνίδια, για να μπορέσει να κρατήσει θέση μέσα στο γκρουπ της πρώτης εξάδας. Επόμενο παιχνίδι είναι και αυτό εκτός έδρας, κόντρα στην πρωτοπόρο Πάφο, ενώ θα ακολουθήσει η εντός έδρας κόντρα με την Ομόνοια Λευκωσίας. Τα τελευταία δύο παιχνίδια του Απόλλωνα για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος είναι εκτός έδρας με τον Εθνικό Άχνας και εντός έδρας με τη Νέα Σαλαμίνα Αμμοχώστου.