«Ουτοπία να μιλάμε για τίτλο – Το λάθος που εντοπίζω στην άμυνα, το πρόβλημα με τους 3 επιθετικούς και ο ιδανικός σχηματισμός»

Ο παλαίμαχος παίκτης και πρώην τεχνικός του ΑΠΟΕΛ, Τάκης Αντωνίου μίλησε στον Supersport 104 και την εκπομπή «Καλημέρα Στα Σπορ» για όλα όσα αφορούν την ομάδα της Λευκωσίας μετά την ισοπαλία με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».
Για το αποτέλεσμα: «Συμφωνώ πως είναι περισσότερο αποτυχία για τον ΑΠΟΕΛ. Ο προπονητής της Ανόρθωσης είπε τέσσερις φορές πως ήταν χαρούμενος, εννοούσε την εμφάνιση όμως σαφώς είχε και στο μυαλό του και το αποτέλεσμα. Για τον ΑΠΟΕΛ, το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο, αλλά δεν ήταν και αυτό που επιθυμούσαμε διακαώς με βάση τη βαθμολογική κατάσταση. Μετά που τελείωσε ο αγώνας, είχα το αίσθημα της αποτυχίας μέσα μου. Έτσι το αισθανόμουν και είναι λογικό, γιατί γίνεται μια προσπάθεια να επανέλθει η ομάδα και να ανακάμψει. Αντί να συμβαίνει αυτό, γίνεται το αντίθετο. Είναι ουτοπία να μιλάμε για πρωτάθλημα, αυτό που πρέπει να διεκδικήσουμε είναι η τρίτη θέση, ίσως και η τέταρτη που υπό προϋποθέσεις θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αυτοί είναι οι ρεαλιστικοί στόχοι ακόμη, Η Ομόνοια τώρα τελευταία μάζεψε βαθμούς και μαζί με την ΑΕΚ είναι οι πιο φορμαρισμένες ομάδες. Είναι όμως ρευστά τα πράγματα, προσδοκούμε ότι κάτι θα μαζέψει ο προπονητής, κάτι θα καταφέρει και κάτι θα χαλάσει στους ανταγωνιστές μας».
Για τις ευθύνες του Χιμένεθ: «Δεν είναι το θέμα να ρίχνω ευθύνες. Υπάρχει προπονητής στον κόσμο που να μην φέρει ευθύνη για τα αποτελέσματα και να μην καρφώνεται και να πιστώνεται τις όποιες επιτυχίες; Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι η ομάδα μας εσχάτως βρίσκει τρόπο και σκοράρει, άρα έχουμε πληθώρα παικτών για να σκοράρουν. Αυτό που πρέπει να κάνει ο προπονητής είναι να χτίσει περισσότερο την αμυντική λειτουργία και να προσέξουμε πιο πολύ τις στατικές φάσεις. Εγώ επειδή ήμουν παίκτης, δεν βλέπω τον αγώνα γενικά και αόριστα. Τον βλέπω και τον αναλύω στο μυαλό μου, βλέπω κάποια πράγματα και βάσει της κρίσης μου. Εγώ βλέπω το λάθος στην άμυνα που παίζουμε man to man και οι αντίπαλοι ζώνη. Εκεί μπλοκάρετε, γίνεται ένα σκριν και ένας παίκτης ελεύθερος σηκώνεται και σου κάνει ζημιά. Ενώ στη ζώνη είναι διαφορετικά, είναι δύσκολο να εισέλθει στην περιοχή σου και να σκοράρει ανενόχλητος όπως έκανε ο Κάργας. Αυτό έπρεπε να διορθώσει ο προπονητής. Επίσης έχουμε μια αδυναμία στον τερματοφύλακα, στις εξόδους στα κόρνερ. Έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα ο Μπέλετς, αλλά παρουσιάζεται ντεφορμέ τελευταίος. Φέτος είναι λίγο άτολμος και έχουμε δεχθεί πολλά γκολ από τη μικρή περιοχή. Ο προπονητής είναι εδώ τέσσερις μήνες, έμαθε το ρόστερ και πρέπει να βρει τις λύσεις».
Για την πλειάδα στην επίθεση: «Εμείς έχουμε τρεις επιθετικούς που θεωρούν τον εαυτό τους πρωτοκλασάτο, και εμείς παίζουμε με έναν. Αυτό έχει αποτέλεσμα σε κάθε αγώνα, και οι τρεις να νιώθουν δυσαρεστημένοι. Και αυτός που θα μπει και θα γίνει αλλαγή, και αυτός που θα τον αντικαταστήσει, και αυτός που πιθανόν να μην αγωνιστεί. Όποιος μπει μέσα, έχει το βάρος ότι θα γίνει αλλαγή. Είμαι εναντίον να αρχίζει ένας μόνο. Πρέπει να αρχίζουν οι δύο. Με 4-4-2, έτσι όπως είναι φτιαγμένη η άμυνα του ΑΠΟΕΛ, δεν μπορεί να παίξει έτσι. Άρα πρέπει να παίξει 3-5-2, έτσι θα βολευτούν και οι κεντρικοί του αμυντικοί».
Για τη διαφορά των 16 βαθμών: «Και εγώ δεν θυμάμαι. Δεν είναι το θέμα 16 που ενοχλεί, αλλά οι πολλοί βαθμοί από την τέταρτη θέση και οι πάρα πολλοί από την τρίτη θέση. Δεν είναι ότι είναι αδύνατη η ομάδα, υπάρχει το υλικό»