Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

Ο Σα Πίντο παίζει με τη φωτιά

Οι κινήσεις του Ρικάρντο Σα Πίντο μετά την εντός έδρας ήττα του ΑΠΟΕΛ από την Ανόρθωση (0-2, 7/4) δημιουργούν έντονο προβληματισμό στη διοίκηση της ομάδας, στην οποία δεν άρεσε καθόλου η δημόσια τοποθέτηση για το συμβόλαιο.

Το «άδειασμα» του Πορτογάλου προπονητή του ΑΠΟΕΛ, Σα Πίντο, στη διοίκηση της ομάδας, και ειδικότερα στον αντιπρόεδρο, Νίκο Κουγιάλη, καθιστά επιτακτική την ανάλυση της στάσης του προπονητή στο πλαίσιο των σχέσεων εμπιστοσύνης. Αυτό πράττει για να είμαστε ακριβείς από χθες βράδυ η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη, μετά και την προβληματική εμφάνιση της ομάδας απέναντι στην Ανόρθωση.

Η επιλογή του Πορτογάλου να εκφράσει δημόσια τη δυσαρέσκειά του, μετά από απογοητευτικά αποτελέσματα στα πλέι οφ, δεν μπορεί να μην εγείρει ερωτήματα. Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, έχει φανερώσει στο πρόσωπο του Σα Πίντο στάση στήριξης, κυρίως κατά τη διάρκεια της τιμωρίας του με τέσσερις μήνες. Αυτή η απόφαση μάλλον θα έπρεπε να είναι αρκετή για να καταστήσει σαφές στον Πορτογάλο τεχνικό την αξία της εσωτερικής συνεννόησης αντί της δημόσιας «κριτικής» σχετικά με το συμβόλαιό του που εκπνέει τέλος της σεζόν.

Η επιλογή να προβεί σε δημόσιο ξεκαθάρισμα για προσωπικό του ζήτημα (χωρίς να ρωτηθεί), ειδικά μετά από τη δεύτερη διαδοχική εντός έδρας ήττα, τούτη τη φορά από την Ανόρθωση, τσαλακώνει τον αμοιβαίο σεβασμό και εγείρει ερωτηματικά. Παρόλο που είναι κατανοητή η ανάγκη του προπονητή να αισθάνεται σιγουριά σχετικά με τη θέση του στην ομάδα, η διαχείριση αυτής της ανάγκης θα έπρεπε να είχε γίνει μέσα από ιδιωτικές συζητήσεις και όχι μέσω δημόσιων δηλώσεων που ενέχουν τον κίνδυνο επιδείνωσης της κατάστασης σε κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Σε τελική ανάλυση, η στάση του Σα Πίντο αποτελεί «ντρίπλα» των αρχών της επαγγελματικής συμπεριφοράς, αποδεικνύοντας ότι η προσωπική διεκδίκηση και οι ατομικές ανησυχίες δεν θέτονται πάνω από το συλλογικό συμφέρον και την ομαδική σταθερότητα.

Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη, αξιολογεί την κατάσταση, πράττοντας αναλόγως. Γιατί είναι αλήθεια πως η δημόσια τοποθέτηση του Σα Πίντο για το συμβόλαιό του σε συνδυασμό με την έκρηξή του αμέσως μετά τον αγώνα με την Ανόρθωση σε αγανακτισμένο οπαδό, δεν άρεσαν

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-04-08T07:55:42+02:00
Go to Top