Παπαδόπουλος: «Αλίμονο αν υποτιμούσαμε τον ΑΠΟΕΛ – Συγχαίρω τον ΣΠΚ, πρέπει να μας προβληματίσει αυτό που γίνεται»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Άρη, Κώστας Παπαδόπουλος, μίλησε στον Supersport 104 και στην εκπομπή «Δώδεκα στα ΣΠΟΡ» για το σαββατιάτικο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, τονίζοντας χαρακτηριστικά τη σοβαρότητα με την οποίαν αντιμετωπίζεται το ματς.
«Ο ΑΠΟΕΛ ήταν και παραμένει μεγάλη ομάδα, αλίμονο αν υποτιμούσαμε ένα παιχνίδι σαν αυτό με τον ΑΠΟΕΛ. Βλέπουμε όλα τα ματς με το ίδιο σκεπτικό. Μπορεί να έχει τα θέματά του, αλλά το κίνητρο είναι ισχυρό για εμάς», είπε και πρόσθεσε για τα αγωνιστικά:
«Αγωνιστικά επιστρέφει ο Γιαγκό που εξέτισε την τιμωρία του, θα είναι εκτός ο Κβιλιτάια με κάρτες και θα είναι διαθέσιμος με την ΕΝΠ. Από εκεί και πέρα, είναι οι δύο ποδοσφαιριστές που είναι σε καλύτερη κατάσταση, οι Νίκολιτς και Κάζου, αλλά δεν θα αγωνιστούν. Ο Νίκολιτς είναι στα τελικά στάδια της αποθεραπείας του μετά από πρόβλημα στον προσαγωγό, ενώ ο Κάζου λόγω μεγάλης αποχής είναι ακόμη ανέτοιμος. Θα είναι απών λόγω τιμωρίας ο προπονητής μας και θα είναι ο Τόμι Γίνιγκεν στον πάγκο».
Για την ανακοίνωση του Συνδέσμου Προπονητών Κύπρου: «Θέλω να συγχαρώ την ανακοίνωση του ΣΠΚ. Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Προπονητών, επί της ουσίας λέει κάποια πράγματα ρεαλιστικά και συγκράτησα το σημείο που λέει πως η λεκτική βία και κακοποίηση που ασκείται στους προπονητές έγινε κανονικότητα για εμάς εδώ στην Κύπρο και πρέπει να μας προβληματίσει. Εκτός από ευχολόγια, στην ανακοίνωση υπάρχει και εισήγηση που μπορεί να γίνει λύση, διότι το ζήσαμε και εμείς και θυμόμαστε ότι σε ένα παιχνίδι με την Ανόρθωση είχαν βάλει κάποιους στιούαρντς πίσω από τους πάγκους και δεν είχε συμβεί τίποτα και θα μπορούσαν όλες οι ομάδες να κάνουν κάτι ανάλογο για να μην συμβαίνει αυτό με τη λεκτική βία ενάντια σε προπονητές. Στην ανακοίνωση σημειώνεται κάτι άλλο επίσης σημαντικό ότι αυτή η λεκτική βία στα γήπεδα της Κύπρου είναι φυσιολογικό. Δεν σημαίνει ότι επειδή γίνεται είναι και το σωστό, ελπίζω να βρεθεί ανταπόκριση. Ήταν πιο έντονος στις αντιδράσεις του ο Σπιλέφσκι και έχασε αρκετά παιχνίδια και είχε πει πέρυσι ότι θα προσέχει και το βλέπουμε φέτος παρά την τιμωρία του».
Για τα τρία χρόνια που συμπλήρωσε ο Αλεξέι Σπιλέφσκι: «Σήμερα συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από τη μέρα που τον παρουσιάσαμε. Κατά σύμπτωση είχε κάνει ντεμπούτο τότε απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Πάει να γίνει μακράν ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην Ιστορία του Άρη με επιτυχίες που θα θεωρούνται αδιανόητες πριν από χρόνια. Ξεπληρώνει τη στήριξη που του παρείχαμε με επιτυχίες. Έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026 αν δεν κάνω λάθος. Είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται με μεγάλη συχνότητα η αλλαγή προπονητή, ο Αλεξέι Σπιλέφσκι είναι μακράν ο πιο επιτυχημένος προπονητής στην ιστορία μας. Ένας προπονητής που πάει σε μία ομάδα χρειάζεται χρόνο, δεν μπορείς να κριθείς σε σύντομο διάστημα. Δεν υπάρχει υπομονή… Εμείς ευτυχώς έχουμε υπομονή, πίστεψαν στον κ. Σπιλέφσκι ότι θα μας πάει σε πιο ψηλό επίπεδο, δικαιώνοντας και αυτό. Μαζί του ζήσαμε πρωτόγνωρες επιτυχίες, είναι δικαίωση για τους διοικούντες της ομάδας. Υπήρχε μία αμφισβήτηση μετά τη σεζόν που πήραμε πρωτάθλημα, με σερί ισοπαλιών, όμως ευτυχώς ο ιδιοκτήτης σκεφτόταν διαφορετικά».
«Μοναδικός μας στόχος η νίκη, ο αντίπαλος δείχνει να είναι λαβωμένος, όμως πρέπει να προσπαθήσουμε για το τρίποντο, να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Έχουμε εμπιστοσύνη στο ρόστερ μας. Θα πρέπει να κερδίσουμε πρώτα εμείς, να κάνουμε τη δουλειά μας και βλέπουμε για τη βαθμολογία. Τα στατιστικά του Άρη προσφέρονται γενικά για βελτίωση σε όλους τους τομείς, γνωρίζουμε ποιοι είμαστε. Με τον ΑΠΟΕΛ στο “Αλφαμέγα” είμαστε αήττητοι, όμως δεν παίζουν τα στατιστικά μπάλα. Αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε, αν δεν κερδίζουμε δεν υπάρχει αντίκρισμα», πρόσθεσε για τον ΑΠΟΕΛ και κατέληξε για τον κόσμο: «Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε περισσότερους από 2.000».
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ: