Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

Πετρίδης για ΑΠΟΕΛ: «Εντός του μήνα οι υπογραφές με τον επενδυτικό όμιλο και τα πρώτα λεφτά»

Πετρίδης για ΑΠΟΕΛ: «Εντός του μήνα οι υπογραφές με τον επενδυτικό όμιλο και τα πρώτα λεφτά»

Πετρίδης για ΑΠΟΕΛ: «Εντός του μήνα οι υπογραφές με τον επενδυτικό όμιλο και τα πρώτα λεφτά»

Οι εξελίξεις γύρω από το επενδυτικό σχήμα του Σάββα Λιασή και τον ΑΠΟΕΛ μπαίνουν στην τελική ευθεία, με τον Κωνσταντίνο Πετρίδη να δίνει σαφή εικόνα για τα επόμενα βήματα. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, εκπρόσωπος του συλλόγου της Λευκωσίας στην ΚΟΠ και μέλος της συμβουλευτικής ομάδας των «γαλαζοκιτρίνων», χαρακτήρισε θέμα χρόνου την ολοκλήρωση της συμφωνίας, σημειώνοντας πως δεν έχει απομείνει κάποιο ουσιαστικό «αγκάθι».

Ιδιαίτερη σημασία έχει η αναφορά του πως το επενδυτικό σχήμα είναι έτοιμο να συνεισφέρει κάποια εκατομμύρια ευρώ για τις άμεσες ανάγκες της Εταιρείας, ακόμη και πριν πέσουν οι τελικές υπογραφές. Μάλιστα, προσδιόρισε χρονικά εντός Οκτωβρίου τόσο την εισροή των πρώτων χρημάτων όσο και την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Οι δηλώσεις Πετρίδη, έρχονται να επιβεβαιώσουν και τις πληροφορίες που κατέγραψε το GOAL, σύμφωνα με τις οποίες το πρώτο έμβασμα από το επενδυτικό σχήμα βρίσκεται προ των πυλών. Ο ίδιος έκανε λόγο για «emergency funding», εξηγώντας ότι τα χρήματα θα δοθούν μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά των δικαιωμάτων από την υφιστάμενη στη νέα εταιρεία.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης φιλοξενήθηκε στο «Pints of Politics» του Black Lemon TV και μίλησε στον Αντώνη Πολυδώρου για το πώς προέκυψε το ενδιαφέρον του Σάββα Λιασή, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της συμφωνίας, τη στρατηγική του επενδυτικού fund, το νέο μοντέλο διοίκησης, το μπάτζετ και το γηπεδικό.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης:

Ήσασταν στην ομάδα των 4 που ανέλαβαν για την εξεύρεση επενδυτή. Πώς προέκυψε ο Σάββας Λιασής;

Ο Σάββας Λιασής είναι Λευκωσιάτης και ΑΠΟΕΛίστας. Βλέπει τι γίνεται. Είχε προσεγγιστεί από κάποιους επιχειρηματικούς κύκλους και επέδειξε ενδιαφέρον. Είπε “να το δουμε”. Μετα ακολούθησε όλη αυτή η διαβούλευση. Αυτή πάνω κάτω έχει τελειώσει. Έχουν μείνει οι λεπτομέρειες. Αυτό που διαφοροποιεί στην περίπτωση του Σάββα, είναι ότι, πρόκειται για ένα fund, ένα ταμείο. Εξειδικεύεται αυτό το ταμείο, σε προβληματικές και δυσχερείς εταιρείες. Έχουν οικονομική δυσχέρεια. Αυτή είναι η εξειδίκευση του fund. Έτσι βγάζει τα λεφτά του. Όλα αυτά και επιπρόσθετα ότι υπάρχει μία κλίση, ένα οπαδικό αίσθημα ότι είναι ΑΠΟΕΛίστας, έφερε αυτά τα πράγματα σε αυτό το σημείο. Θεωρώ ότι είμαστε πάρα πολύ κοντά. Θα μπουν και λεφτά πριν από την συμφωνία.

Είναι δεδομένη η συμφωνία;

Ναι θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου. Δεν έχει μείνει κάτι που να το θεωρούσα ως αγκάθι. Είναι θέμα χρόνου.

Άρα ο ΑΠΟΕΛ έχει επόμενο ιδιοκτήτη;

Αν δεν υπογραφεί κάτι, μπορεί να προκύψει ανά πάσα στιγμή κάτι. Όμως δεν θεωρώ ότι θα προκύψει. Δεν θα προκύψει. Το ταμείο είναι διατεθειμένο να συνεισφέρει κάποια εκατομμύρια ευρώ μέχρι να μεταφερθούν τα δικαιώματα από την παλιά εταιρεία στη νέα, ούτως ώστε να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες. Είναι το λεγόμενο emergency funding.

Πότε αναμένεται η υπογραφή της συμφωνίας;

Εντός του μήνα σίγουρα. Όπως και τα πρώτα λεφτά.

Πώς θα είναι ο τρόπος λειτουργίας;

Το νέο μοντέλο, δεν αφορά αποκλειστικά την Κύπρο. Πολλά funds μετά τον κορωνοϊό έχουν δείξει ενδιαφέρον για να εξαγοράσουν ομάδες. Είναι μία βιομηχανία, κυρίως στην Ευρώπη, έχουν έσοδα της τάξης των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, άρα ενδιαφέρει τα funds. Το 2025 έγιναν 111 εξαγορές ομάδων από θεσμικούς επενδυτές. Ομάδες όπως Τσέλσι, Σίτι, Τουλούζ, Δανέζικες ομάδες όπως ο ΑΠΟΕΛ. Οι επενδυτές είδαν πως έχει λεφτά αυτή η βιομηχανία. Μία ομάδα όπως ο ΑΠΟΕΛ τραβά περισσότερο ενδιαφέρον επειδή η αρχική της αξία είναι χαμηλή. Σε σχέση με τα μεγαθήρια. Μόνο το brand APOEL μετρά. Το σύγχρονο μοντέλο στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στο οποίο δημιουργείται αξία που δεν γινόταν παλιά, υπάρχουν πλέον συμμαχίες μεταξύ των ομάδων. Αυτή την στιγμή στην Ευρώπη, για παράδειγμα, υπάρχουν 350 με 400 ομάδες που ανήκουν σε ομίλους που έχουν πολλές ομάδες. Γίνεται ένα network, μία πλατφόρμα, συνεργασίας μεταξύ αυτών των ομάδων για σκοπούς σκάουτινγκ, για σκοπούς ανταλλαγής παικτών, για σκοπούς εμπορικούς, για σκοπούς Ακαδημιών και ανάπτυξης ποδοσφαιριστών. Υπάρχει συζήτηση του Fund (επενδυτικού ομίλου Σάββα Λιασή) με Γαλλικό fund το οποίο εξειδικεύεται πάνω στην ανάπτυξη των Ακαδημιών. Το να ανήκεις σ’ ένα δίκτυο και να συνεργάζεσαι με ομάδες, να ανταλλάσσεις παίκτες, να παίρνεις τεχνογνωσία, να ανήκεις σε μία οικογένεια, αυτό δίνει σε μία ομάδα περισσότερη αξία. Ενδεχομένως το ΑΠΟΕΛ να εισάξει αυτό το καινοτόμο μοντέλο στην Κύπρο.

Ποια θα είναι η ηγετική πυραμίδα;

Θα υπάρχει ένα διοικητικό συμβούλιο που δεν θα είναι εκτελεστικό. Θα υπάρχει διαχωρισμός ανάμεσα σ’ ένα συμβούλιο που θα έχει το εκτελεστικό και μη εκτελεστικό κομμάτι. Το Εκτελεστικό κομμάτι θα έχει τον Γενικό Διευθυντή του, τον CEO, τον Τεχνικό Διευθυντή. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα καθορίζει την στρατηγική. Τι θέλουμε για τον ΑΠΟΕΛ στα επόμενα πέντε χρόνια; Πόσες ευρωπαϊκές εξόδους θέλουμε; Θα βλέπει την οικονομική πειθαρχία. Το ΔΣ θα κρίνει αν ο CEO και ο Τεχνικός Διευθυντής πετυχαίνουν τους στόχους με βάση την στρατηγική μας. Στο Διοικητικό Συμβούλιο θεωρώ πως θα υπάρχουν και ξένοι. Ξένοι οι οποίοι έχουν εμπειρία, διευθυντές που έχουν ικανότητες. Μαζί με τους Κύπριους που ξέρουν τι σημαίνει ΑΠΟΕΛ.

Ποια θα είναι η στρατηγική του ΑΠΟΕΛ; Θα μειωθεί το μπάτζετ;

Θα είναι ένα ανταγωνιστικό μπάτζετ. Ο σκοπός του ΑΠΟΕΛ πρέπει να πρωταγωνιστεί. Δεν θα κάνει μνημόνιο. Πρέπει να πρωταγωνιστεί. Η πρόθεση του επενδυτή είναι να βάζει λεφτά, να έχει ανταγωνιστικό αλλά ένα βιώσιμο μπάτζετ χωρίς να ξεφεύγουμε. Δεν ισχύει ότι θα έχουμε μνημόνιο και θα βάζουμε 2-3 εκατομμύρια. Ο σκοπός της επένδυσης είναι ο ΑΠΟΕΛ να βγαίνει στην Ευρώπη. Αυτό ενδιαφέρει τον κάθε σοβαρό επενδυτή.

Το γηπεδικό;

Είναι σίγουρα μέσα στις προτεραιότητες του επενδυτή. Ναι ευελπιστώ όταν κλείσει η συμφωνία θα προχωρήσει και ο ΑΠΟΕΛ θα έχει το δικό του στολίδι. Δεν άλλαξε κάτι από πλευράς της οικογένειας Ιορδάνους. Υπάρχει η δέσμευση. Τα υπόλοιπα λεφτά θα τα καλύψει ο επενδυτής. Δικαιούμαστε και λεφτά από το κράτος.

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2026-10-07T12:00:00+02:00
Go to Top