Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com
Πετρίδης: «Δεν δέχομαι από κανέναν να κινδυνολογεί ότι θα κλείσει ο ΑΠΟΕΛ»

Πετρίδης: «Δεν δέχομαι από κανέναν να κινδυνολογεί ότι θα κλείσει ο ΑΠΟΕΛ»

Πετρίδης: «Δεν δέχομαι από κανέναν να κινδυνολογεί ότι θα κλείσει ο ΑΠΟΕΛ»

Πανέτοιμος να απαντήσει σε κάθε ερώτηση ώστε να ξεκαθαρίσει οποιοδήποτε ζήτημα απασχολεί τους μετόχους στην Εταιρεία ΑΠΟΕΛ, παρουσιάζεται ο Πρόδρομος Πετρίδης.

Στη Γενική Συνέλευση που αρχίζει στις 18:00 και θα γίνει στο Pavilion Hall, ξέχωρα από τον απολογισμό της χρονιάς, ο πρόεδρος θα αναφερθεί επισταμένως στο οικονομικό σκέλος, το χρέος που αυξήθηκε, τις ενέργειες που γίνονται για σύναψη συμφωνίας με στρατηγικό επενδυτή και σε πολλά άλλα θέματα.

Θα επανεκλεγούν επίσης οι Νίκος Κουγιάλης, Θανάσης Χριστοφόρου και Δημήτρης Θεοχάρους.

Ημερήσια Διάταξη:

  • Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας
  • Έγκριση των ελεγμένων Οικονομικών Καταστάσεων για τo έτος που έληξε την 31 Δεκεμβρίου 2022.
  • Έκθεση των Ελεγκτών της Εταιρείας.
  • Διορισμός Ελεγκτών.
  • Εκλογή Διοικητικών Συμβούλων

Το Goal.com.cy θα σας μεταφέρει όλα όσα θα ειπωθούν…

Το live της Γενικής Συνέλευσης

Η ομιλία του Πρόδρομου Πετρίδη:

«Ο ΑΠΟΕΛ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ήταν ανταγωνιστικός και διεκδικητής των τροπαίων. Αν νομίζει κάποιος πως είναι εύκολο και μπορεί να τα καταφέρει, απευθύνω ανοικτή πρόσκληση σε όποιον θέλει να έρθει αναλάβει τα ηνία. Η αλήθεια είναι πως διανύουμε μία νέα πραγματικότητα στο κυπριακό ποδόσφαιρο με τις νέες δυνάμεις (Άρης – Πάφος FC).

Τον Μάιο του 2022 μόλις δύο ομάδες δήλωσαν ότι το μπάτζετ τους ή τα γενικά τους έξοδα ξεπερνούσε τα δέκα εκατομμύρια ευρώ. Στις οικονομικές καταστάσεις που αφορούν το λογιστικό έτος, δηλαδή οικονομικές καταστάσεις που δημοσιοποιήθηκαν πριν από περίπου ένα μήνα, υπάρχουν εφτά ομάδες που έχουν μπάτζετ που ισούται ή ξεπερνά τα δέκα εκατομμύρια ευρώ. Η αύξηση αυτών των ομάδων καθώς και των εσόδων σε ορισμένες από αυτές η ροή των εσόδων τους δεν έχουν καμία σχέση με τους παραδοσιακούς τρόπους εξασφάλισης οικονομικών πόρων. Είναι, δηλαδή, το μεγαλύτερό το ποσοστό τους έσοδα που δεν προέρχονται από τα εισιτήρια μόνο, δεν προέρχονται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και δεν προέρχονται από τα έσοδα ευρωπαϊκών αγώνων.

Όλα αυτά που προανέφερα έχουν σαν αποτέλεσμα την ευρεία αύξηση του ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα. Είναι εύκολο να διακρίνετε ότι όσες ομάδες δεν είχαν το ρόστερ, περιορίστηκαν στο γκρουπ της διαβάθμισης ή δεν είχαν στόχο στη δεύτερη φάση. Αυτή είναι η πραγματικότητα στο ποδόσφαιρο, η πραγματικότητα που καλεστήκαμε να αντιμετωπίσουμε τα τελευταία δύο χρόνια. Εμείς ήμασταν εκεί ως ομάδα. Υπήρξαν λανθασμένες αποφάσεις, όμως στο ποδόσφαιρο πως κρίνεται η επιτυχία; Από το 2013 ο ΑΠΟΕΛ πήρε έξι (6) σερί πρωταθλήματα, πήγε πέντε (5) φορές ομίλους με δύο προκρίσεις στους επόμενους γύρους. Αυτή ήταν μια απαραίτητη εισαγωγή που ήθελα να κάνω για να γίνει αντιληπτό απ’ όλους μας.

Υπήρξαν λανθασμένες αποφάσεις, όμως στο ποδόσφαιρο πως κρίνεται η επιτυχία; Από το 2013 ο ΑΠΟΕΛ πήρε 6 σερί πρωταθλήματα, 5 φορές ομίλους με δύο προκρίσεις στους επόμενους γύρους.

Το 2019 είπα θα είναι αρνητικά τα δεδομένα στο οικονομικό αν μείνουμε μια χρονιά εκτός ομίλων, τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Είναι μία καθημερινή μάχη για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με την οικονομική ρευστότητα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους στον ΑΠΟΕΛ, υπαλληλικό προσωπικό, Ακαδημία, τμήμα φούτσαλ γιατί έκαναν υπομονή.

Οι μετεγγραφές που θα γίνουν θα είναι στοχευμένες.

Στόχος είναι ο ΑΠΟΕΛ να μπει στο δικό του γήπεδο στα 100 χρόνια του Συλλόγου (σ.σ. 2026). Εξασφαλίσαμε έκταση για την ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου.

Ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ κάνει τον ΑΠΟΕΛ να ξεχωρίζει από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην Κύπρο. Φέτος είχαμε εντός έδρας ρεκόρ προσέλευσης και 14 sold out σε 18 εκτός έδρας ματς.

Από την 1/1/23 δώσαμε 1 εκατομμύριο ευρώ για διακανονισμούς. Αυτό το ποσό θα αυξηθεί ενόψει κριτηρίων Ιουνίου καθώς πρέπει να δώσουμε άλλες 800.000. Δεχθήκαμε προσφυγές και τις πληρώσαμε. Δεχθήκαμε κι άλλες προσφορές και θα τις πληρώσουμε. Δεν δέχομαι να από κανέναν να κινδυνολογεί ότι θα κλείσει ο ΑΠΟΕΛ.

Από τη σεζόν 2024-25 θα μειωθεί το μισθολογίο, λήγουν 10 συμβόλαια.

Η Επιτροπή για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή έχει υπογράψει συμφωνία με εταιρεία που εδρεύει στις ΗΠΑ που αναζητάει επενδυτές για ποδοσφαιρικές ομάδες.

Ο ΑΠΟΕΛ διατηρεί το status του, ως η κορυφαία ομάδα στην Κύπρο.

Τις τελευταίες μέρες έχουν ειπωθεί διάφορα περί Σωματείου και Εταιρείας κι αυτό δεν κάνει τίποτε άλλο από το να βλάπτει το σύνολο του ΑΠΟΕΛ. Θέλω να διευκρινίσω κάποια πράγματα. Την τελευταία διετία-τριετία με το Συμβούλιο του Σωματείου, όπως και προηγουμένως (αν εξαιρέσουμε κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις) έχουμε άριστη συνεργασία και πλήρη κατανόηση. Ναι δεν υλοποιήσαμε τις υποχρεώσεις μας των τελευταίων τριών χρόνων που οφείλαμε στο Σωματείο, άλλα δεν επιτρέπω σε κανένα να λέει ότι δώσαμε παλιόχαρτα, επιταγές που ήρθαν πίσω ή δεν δώσαμε τίποτα. Είναι εδώ ο πρόεδρος του Σωματείου και της Διοίκησης που μπορούν να σας επιβεβαιώσουν. Τα τρία χρόνια είχαμε να δώσουμε 900 χιλιάδες ευρώ στο Σωματείο βάσει της συμφωνίας. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να ελέγξει και ο πρόεδρος του Σωματείου να επιβεβαιώσει. Έχουμε πληρώσει από τις 477 από τις 900 χιλιάδες. Από του χρόνου ένα ποσό από τα εισιτήρια διαρκείας θα πηγαίνει απευθείας στο Σωματείο για να μην υπάρχει καθυστέρηση πληρωμών».

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2023-06-15T17:00:00+02:00
Go to Top