Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

Σε <<τραγική>> κατάσταση το ΑΠΟΕΛ

Την δυσκολότερη φάση της σύγχρονης ιστορίας του περνά αγωνιστικά και όχι μόνο το ΑΠΟΕΛ.Η ομάδα που πέτυχε αυτά που καμία άλλη ομάδα δεν θα πετύχει στην Ευρώπη, η ομάδα που έκανε το όνομα της σημείο αναφοράς στις Ευρωπαϊκές διοργανώνεις, η ομάδα που κέρδισε τον σεβασμό μεγάλων του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ,  η ομάδα που είχε για <<πλάκα>> τις κατακτήσεις πρωταθλημάτων στην Κύπρο την  τελευταία  10ετία,   στην 17η αγωνιστική ( έχει  δύο παιχνίδια λιγότερα) είναι στην 11η  θέση που οδηγεί στην Β κατηγορία  με 16 βαθμούς.

Το ΑΠΟΕΛ ακόμη  και στα καλύτερα του είχε μια κρυφή αντιπολίτευση,  σε κάθε αποτυχία αυτή μεγάλωνε, για να φτάσει σήμερα,  όπου την ευνοούν και οι συνθήκες, να θέλει την άμεση παραίτηση του Πρόδρομου Πετρίδη, την οποία θέλουν και πολλοί άλλοι που ήταν κάποτε υποστηριχτές του Πρόδρομου.

Πώς έφτασαν όμως τα πράγματα μέχρι εδώ;

Θέλουν Ιβάν Γιοβάνοβιτς | ShootandGoal

Το ΑΠΟΕΛ άλλαξε φιλοσοφία μετα την φυγή Γιοβάνοβιτς, ο Σέρβος ήταν εκτός από καλός προπονητής, απόλυτος  άρχοντας στον Αρχάγγελο και καθόριζε με την σοβαρότητα του τα πράγματα.

 Με την φυγή του, και αφού άφησε μια πολύ καλή ομάδα με καλούς  παίκτες και  προίκα εκατομμύρια της Ευρώπης και πολλούς βαθμούς που είχαν μονίμως το ΑΠΟΕΛ με όχι κακές κληρώσεις, το ΑΠΟΕΛ συνέχισε να έχει επιτυχίες. Επιτυχίες στην Κύπρο, γιατί πήρε πλέον τον αέρα όλων,  τον βοήθησε επίσης και το ότι, ομάδες βασικοί αντίπαλοι, όπως η Ομόνοια και η Ανόρθωση είχαν τα δικά τους προβλήματα  και δεν μπορούσαν να  ήταν ανταγωνιστές,  ενώ ομάδες όπως η ΑΕΚ και ο Απόλλωνας δεν είχαν εμπειρίες, η ΑΕΛ είχε και αυτή  τα δικά της θέματα και αστάθεια.

Οι  αλλαγές προπονητών  από τον Πρόδρομο Πετρίδη αφαίρεσαν από την σοβαρότητα  που είχε η ομάδα, από την άλλη όμως οι  κατακτήσεις  πρωταθλημάτων με τις αλλαγές προπονητών έδιναν  στον Πετρίδη δύναμη και ισχύ. Ισχύ επίσης  του έδινε η ικανότητα του να <<προστατεύει>> τα συμφέροντα του ΑΠΟΕΛ σε όλα  τα επίπεδα, κυριαρχώντας και εκεί όλων των άλλων που έκαναν τις δικές τους προσπάθειες.

Το πρόβλημα για το ΑΠΟΕΛ είναι ότι δεν κατάφερε να κτίσει πάνω στο  οικονομικό και  αγωνιστικό του πλεονέκτημα. Το κίνητρο ήταν να πάρουμε το πρωτάθλημα με κάθε τρόπο, για να παίξουμε στην Ευρώπη. Αυτό όμως έριχνε αγωνιστικά την ομάδα, έκρυβε τις αδυναμίες  και την πτωτική της  πορεία, οι περισσότεροι παίκτες <<έπαιρναν>> από την δύναμη του ΑΠΟΕΛ αντί να  <<δίνουν>>,   οι προπονητές καλοί, ή μέτριοι δεν κατάφερναν να δουλέψουν για  να περάσουν μια φιλοσοφία στην ομάδα ( πλην του Δώνη).

 Από την άλλη υπήρχαν πολλοί υπερτιμημένοι παίκτες  και σε αυτούς  δεν υπήρχε και ιδιαίτερη πίεση αφού τον στόχο τους  τον υλοποιούσαν. Όμως  είχαν πολύ μεγάλα συμβόλαια και λιγότερη αξία και προσφορά ( πέραν του επιτρεπτού αφού είναι φυσικό στην μεγαλύτερη ομάδα να ζητούσαν και περισσότερα)

Επίσης πολλοί ποδοσφαιριστές πήγαιναν στον Αρχάγγελο χωρίς να είναι  βασικές επιλογές αυτών που θα έπρεπε, ενώ κάποιοι άλλοι πήγαιναν απλά για να μην πάνε σε άλλες ομάδες, είτε ταίριαζαν, είτε όχι  στο ΑΠΟΕΛ. Όλα αυτά έριχνα συνεχώς το επίπεδο και συνάμα  επιβάρυναν το ταμείο.

Κάτι άλλο που πλήγωσε την εικόνα  του ΑΠΟΕΛ ήταν  το γήπεδο. Εάν το ΑΠΟΕΛ είναι ικανοποιημένο με  το να παίζει στο ΓΣΠ κανένα πρόβλημα, εάν όμως μπαίνει κάθε τρείς και λίγο στη κουβέντα για δικό του γήπεδο, τότε  είναι αδικαιολόγητο με τόσα και τόσα εκατομμύρια να μην έχει  φτιάξει το δικό του γήπεδο.

Ο κατάλογος του ΑΠΟΕΛ για το Champions League – Athlitiki
 
 Πάμε τώρα στο πιο σημαντικό που είναι το οικονομικό, το ΑΠΟΕΛ ακροβατούσε σε ένα σχοινί ενός πολύ μεγαλύτερου προϋπολογισμού από αυτό που μπορούσε  για να πάει κάθε χρόνο  στην Ευρώπη, στην αποτυχία τα πράγματα ήταν φυσικό πως θα ήταν επικίνδυνα. Στην μεγάλη αποτυχία  τα πράγματα  θα γινόντουσαν τραγικά.

Εάν ο Πρόδρομος Πετρίδης έχει την δύναμη και την δυνατότητα να συνεχίσει μόνο ο ίδιο το ξέρει, από την  άλλη αυτοί που θέλουν να φύγει ο Πρόδρομος, έχουν πλήρη επίγνωση της κατάστασης; και από την άλλη έχουν την διάθεση να  σπρώξουν και χρήμα; γιατί αυτό είναι  πλέον αναγκαιότητα.

Αγωνιστικά όσες αδυναμίες και εάν υπάρχουν σίγουρα οι δυνατότητες δεν είναι αυτές που βλέπουμε, τους έχει πάρει όλους από κάτω και όταν οι φανέλα είναι βαριά τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα. 
Εδώ η πρώτη απόφαση που πρέπει να παρθεί είναι τι  μπορεί και  τι πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Οι ομάδες κτίζονται σε στέρεες βάσεις  το καλοκαίρι τώρα  γίνονται μπαλώματα!

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

2021-01-04T00:09:21+02:00
Go to Top