Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

ΑΠΟΕΛ: Ακολούθησε το γνωστό μονοπάτι

Σε παιχνίδια που ο ΑΠΟΕΛ παίζει κατά κάποιο τρόπο με την πλάτη στον τοίχο και η πίεση μοιάζει να είναι ασφυχτική, βρίσκει πάντα τον δρόμο για να παίρνει το ζητούμενο. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που έπαιξε ντέρμπι κορυφής με κίνδυνο εάν χάσει να πέσει στη δεύτερη (2η) θέση.

Συγκεκριμένα σε τέσσερα ματς με τέσσερεις διαφορετικούς αντιπάλους (Ομόνοια, Ανόρθωση, Άρη, ΑΕΚ), όχι μόνο δεν έχασε αλλά τα κέρδισε όλα! Κάτι ανάλογο πέτυχε στον πρόσφατο αγώνα με την Πάφο FC στο «Στέλιος Κυριακίδης». Μπορεί να μην είχε απέναντί του την ομάδα που λιγουρευόταν την κορυφή, αλλά πάλι υπήρχε το ενδεχόμενο να χάσει την πρωτιά, εάν η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο έχανε ή έφερνε ισοπαλία. Πήρε τη νίκη και απέδειξε πως είναι φτιαγμένη από «ατσάλι», έχοντας βρει τη συνταγή της επιτυχίας για τέτοιου είδους παιχνίδια.

Όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα κόντρα στους «γαλάζιους», δεν εντυπωσιάστηκαν με την εμφάνιση, αλλά τώρα μετράνε τα αποτελέσματα. Μπορεί και να προβληματίστηκαν αρχικά βλέποντας την εικόνα που είχε στο πρώτο ημίχρονο. Θύμιζε κάτι από τον αγώνα με την Ανόρθωση, όπου επιθετικά ήταν σχεδόν ακίνδυνη, έχοντας μια τελική.

Στο δεύτερο μέρος, κάπως καλυτέρεψε η εικόνα του, αλλά δεν υπήρξε θεαματική βελτίωση. Εκείνο που άλλαξε, ήταν πως στις δύο τελικές που βρήκε, σκόραρε δύο γκολ! Είχε δηλαδή νούμερα που παραπέμπουν σε μπασκετική ευστοχία. Το πρώτο τέρμα που προήλθε από την «άσπρη βούλα», ήταν πολύ σημαντικό για την ψυχολογία των παικτών, τη στιγμή που η Πάφος FC ήταν ελαφρώς καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο. Το δεύτερο γκολ ήταν αυτό που «κλείδωσε» ουσιαστικά το διπλό. Άλλωστε όσες φορές (εννιά) η ομάδα προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά πήρε μόνο νίκες.

Σ’ αυτό το σημείο της σεζόν, η ουσία είναι που έχει σημασία και όχι η εμφάνιση. Κανείς δεν θα θυμάται την απόδοση, εάν κατακτηθεί στο τέλος το πρωτάθλημα. Η νίκη κράτησε την ομάδα σε θέση οδηγού, έστω με την ελάχιστη διαφορά του ενός βαθμού και το σημαντικότερο είναι πως η κλεψύδρα αδειάζει υπέρ της!

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ (Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ / Ένθετο )

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-04-16T08:25:00+02:00
Go to Top