Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

ΑΠΟΕΛ: Η νέα προσπάθεια διαφύλαξης…

Αν υπάρχει ένα πράγμα που καταφέρνει πολύ καλύτερα από όλους τους αντιπάλους του ο ΑΠΟΕΛ, είναι πως έχει βρει τη «φόρμουλα» να κερδίζει τα ντέρμπι κορυφής. Στη φετινή σεζόν βρέθηκε τέσσερεις φορές μπροστά στο ενδεχόμενο να πέσει από την 1η θέση, με τους αντιπάλους να λιγουρεύονται την πρωτιά.

Όμως σε όλες τις περιπτώσεις η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο, ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω στις απαιτήσεις των παιχνιδιών και έδωσε πολλές απαντήσεις. Η πρώτη φορά που χρειάστηκε να διαφυλάξει τη διαφορά των τριών βαθμών που είχε από τη 2η θέση, ήταν στις 23 Δεκεμβρίου (2023) με την Ομόνοια στην 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Τότε το πρώτο μήνυμα εστάλη και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Ο ΑΠΟΕΛ κατατρόπωσε τους πράσινους με 3-0. Η δεύτερη φορά που υπήρχε το ενδεχόμενο να γκρεμιστεί από την κορυφή σε περίπτωση ήττας ήταν στις 6 Ιανουαρίου 2024, όταν φιλοξενούσε την Ανόρθωση στο ΓΣΠ στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής.

Το τέλος του αγώνα τον βρήκε και πάλι κερδισμένο (1-0), με συνέπεια στο άνοιγμα της ψαλίδας στους πέντε βαθμούς, κόβοντας και τον «αέρα» του αντιπάλου. Η συνέχεια περιλάμβανε και τρίτο ντέρμπι κορυφής, με τρίτο διαφορετικό αντίπαλο. Στις 15 Φεβρουαρίου (25η αγωνιστική) ήταν σειρά του Άρη να γευτεί το πικρό ποτήρι της ήττας στο ΓΣΠ, με την ομάδα του Σα Πίντο να παίρνει τη νίκη με 1-0 και να ξεφεύγει τρεις βαθμούς.

Την ίδια φιλοδοξία για να ρίξει τους γαλαζοκίτρινους από την κορυφή είχε και η ΑΕΚ στις 31 Μαρτίου στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Στον αγώνα που έγινε στην «Αρένα» βρέθηκε κοντά στην ήττα όταν έχανε με 1-0, αλλά αντέδρασε και πήρε τη νίκη με 2-1, ξεφεύγοντας με τέσσερεις βαθμούς.

Οι συγκυρίες και η τροπή που πήρε το πρωτάθλημα, φέρνουν τον ΑΠΟΕΛ στο πέμπτο και τελευταίο ντέρμπι κορυφής με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΓΣΠ (11/05) ξανά από την ίδια θέση. Καλείται όπως και στις τέσσερεις προηγούμενες περιπτώσεις να διαφυλάξει το βαθμολογικό πλεονέκτημα σαν κόρη οφθαλμού στο κρισιμότερο ματς της τελευταίας πενταετίας.

Με το +1 από τους Λαρνακείς, η ομάδα του Σα Πίντο βολεύεται ακόμα και με ισοπαλία για να κατακτήσει τον τίτλο μετά το 2019. Της αρκεί λοιπόν ο ένας βαθμός, αλλά κανείς δεν θα μπει στο γήπεδο με αυτή τη λογική. Άλλωστε και στα ντέρμπι κορυφής που προηγήθηκαν μπορούσε και με ισοπαλία να παραμείνει στην κορυφή, αλλά τα κέρδισε όλα!

Έτσι λοιπόν και στο επερχόμενο παιχνίδι με τους κιτρινοπράσινους, αυτό θα επιδιώξει να κάνει για να πανηγυρίσει στον εξώστη το πρωτάθλημα. Η συνταγή υπάρχει και αυτό που έχει να κάνει είναι να την ακολουθήσει πιστά, χωρίς παρεκκλίσεις.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ (Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ / Ένθετο SUPER SPORT)

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-05-08T21:24:07+02:00
Go to Top