Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

ΑΠΟΕΛ: Οι τρεις σταθμοί της υπεροχής

ΑΠΟΕΛ: Οι τρεις σταθμοί της υπεροχής

Η οικογένεια του ΑΠΟΕΛ έχει αρχίσει να σιγοψιθυρίζει την αντίστροφη μέτρηση για τον «τελικό» του πρωταθλήματος. Το ερχόμενο Σάββατο στο ΓΣΠ, στην αναμέτρηση των γαλαζοκίτρινων της Λευκωσίας απέναντι στην ΑΕΚ θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής της περιόδου 2023-24. Οι γηπεδούχοι «ευνοούνται» στην ισοπαλία, ενώ έχουν και το πάνω χέρι στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στην τρέχουσα σεζόν. Ακούγεται τετριμμένο ότι η… προϊστορία δεν παίζει ποδόσφαιρο, αλλά το ταμπλό λέει ότι ο ΑΠΟΕΛ όχι μόνο δεν έχει χάσει φέτος από την ΑΕΚ, αλλά μετρά δύο νίκες και μια ισοπαλία και υπερισχύει στην ισοβαθμία.

Η αρχή έγινε στις 5 Νοεμβρίου 2023, στη 10η αγωνιστική, όταν οι γαλαζοκίτρινοι πέρασαν σαν σίφουνας από τη Λάρνακα. Ήταν μια ουσιαστική και πειστική εμφάνιση, που συνοδεύτηκε με ένα σπουδαίο τρίποντο. Ο Τσεπάκ με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (27’), ο Μαρκίνιος με όμορφο πλασέ ζευγάρωσε τα γκολ (48’) και διά ποδός αντιπάλου (Γκαρσία 62’) γράφτηκε το 0-3 που άφησε τους Λαρνακείς 10 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

Τρεις μήνες αργότερα (5 Φεβρουαρίου 2024) για την 23η αγωνιστική στο ΓΣΠ, ο ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα, αλλά υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2 από την ΑΕΚ, η οποία «ξύπνησε» από τον λήθαργο στο τελευταίο τέταρτο. Οι γαλαζοκίτρινοι πήραν δύο φορές το προβάδισμα με τα αυτογκόλ των Λέντες (4) και Μιλίτσεβιτς (82’). Η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 1-1 με τον Ιβάν Τρισκόφσκι στο 76’ και πήρε τον βαθμό με επικύρωση από το VAR στο 86’, ότι στην κεφαλιά του Σάντσες, η μπάλα πέρασε ολόκληρη την τελική γραμμή πριν την αποκρούσει ο Μπέλετς.

Στην 5η αγωνιστική των πλέι οφ, στις 31 Μαρτίου 2024, ο  ΑΠΟΕΛ νίκησε στο ΑΕΚ Αρένα με 2-1 χάρη σε εντυπωσιακές κεφαλιές των Τομανέ (76’) και Εντονγκαλά (82’). Ήταν η πρώτη ανατροπή της ομάδας του Σα Πίντο, αφού η ΑΕΚ είχε προηγηθεί σε σουτ του Τόνγκια (9’). Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος, η διαφορά των δύο ομάδων ανέβηκε στους τέσσερις βαθμούς.

Σήμερα οι δύο ομάδες ισοβαθμούν, αλλά η… διαφορά τους είναι τα αποτελέσματα στα μεταξύ τους ματς, όπου οι γαλαζοκίτρινοι υπερτερούν σαφώς.

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-05-07T19:47:00+02:00
Go to Top