Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

ΑΠΟΕΛ: Ο συμβολισμός της… κλεψύδρας

Όλοι γνωρίζουν τι συμβολίζει η κλεψύδρα και ποια είναι η χρησιμότητά της. Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ την επέλεξαν στο κορεό που έφτιαξαν στον αγώνα με την Ανόρθωση, στην είσοδο των δύο ομάδων. Στη συνέχεια, τη θέση της κλεψύδρας πήρε το πρωτάθλημα στο σχήμα του τροπαίου, θέλοντας να δείξουν με αυτόν τον τρόπο πως ο χρόνος κυλάει υπέρ της ομάδας, καθώς όσο λιγοστεύουν τα παιχνίδια και βρίσκεται στην κορυφή τόσο πιο κοντά έρχεται ο τίτλος.

Όσο λοιπόν η άμμος αδειάζει από το πάνω μέρος της κλεψύδρας και πάει προς τα κάτω και ο ΑΠΟΕΛ κάνει το καθήκον του τόσο πιο κοντά θα φτάνει στην αγκαλιά του το πρωτάθλημα. Τι χρειάζεται λοιπόν; Τρεις νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια για να στεφθεί πρωταθλητής μετά το 2019.

Αυτός είναι ο μοναδικός σίγουρος δρόμος που εγγυάται τον τίτλο, χωρίς να μπαίνει στη διαδικασία να σκέφτεται σενάρια και αποτελέσματα των υπόλοιπων ομάδων. Δεδομένα όμως αυτός ο δρόμος μόνο εύκολος δεν είναι, από τη στιγμή που θα αγωνιστεί κόντρα στις ομάδες που βρίσκονται στην τετράδα. Άρης εντός, Ομόνοια εκτός και ΑΕΚ εντός είναι τα τρία ματς που έχει να κερδίσει για να φτάσει στην πηγή και να πιει νερό όλη η ομάδα.

Οι άλλοι δρόμοι πάντως είναι πολύ πιο δύσκολοι από τον συγκεκριμένο. Διότι εάν δεν κάνει τρεις νίκες στα ματς που υπολείπονται, τότε θα εξαρτηθεί και τι θα πράξουν οι αντίπαλοί του στα δικά τους παιχνίδια, πράγμα που κανείς γαλαζοκίτρινος δεν θέλει.

Η μπάλα λοιπόν είναι στα πόδια των παικτών του Ρικάρντο Σα Πίντο. Από αυτούς εξαρτάται εάν θα φτάσουν πρώτοι στον τερματισμό και θα κόψουν την κορδέλα του νικητή. Ο κόσμος τους έδειξε πολλές φορές τον δρόμο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το κορεό που αποτυπώνει και την πραγματικότητα.

Η κλεψύδρα αδειάζει και είναι στο χέρι τους να λειτουργήσει υπέρ τους και όχι κατά τους. Διότι στο σημείο που βρίσκεται η σεζόν, η παραμικρή λεπτομέρεια παίζει τον ρόλο της για την τελική έκβαση των αγώνων. Υπάρχουν τρεις τελικοί για να αποδείξουν οι ποδοσφαιριστές πως έχουν τις αντοχές και τα στοιχεία που απαιτούνται για να φτάσουν πρώτοι στο νήμα.

Αρχής γενομένης από άλλο έναν κομβικό αγώνα, με τον Άρη στο ΓΣΠ. Ένα παιχνίδι που έχει όπως και οι άλλοι τις δικές του ιδιαιτερότητες. Ο αντίπαλος έρχεται πιθανόν για να παίξει το τελευταίο του χαρτί για την Ευρώπη. Η πίεση όμως θα βρίσκεται στην πλευρά της ομάδας του Σα Πίντο. Διότι παίζει στην έδρα της, η οποία αναμένεται και πάλι κατάμεστη, όπως και στα προηγούμενα εντός στα πλέι οφ.

Το θέμα βέβαια είναι πως οι παίκτες έμοιαζαν να «πνίγονται σε μια κουταλιά νερό», ίσως έχοντας το βάρος των αποδείξεων μπροστά σε τόσες χιλιάδες κόσμου. Η θέλησή τους δηλαδή να δώσουν τη χαρά στους φίλους της ομάδας μετατράπηκε σε άγχος, με συνέπεια να γυρίσει μπούμερανγκ. Αυτή τη φορά όμως δεν μπορεί να επαναληφθεί το ίδιο έργο της ήττας όπως με την Ομόνοια και την Ανόρθωση,  για τον απλούστατο λόγο πως είτε θα πέσει από την κορυφή είτε θα μειώσουν οι δύο ομάδες που βρίσκονται από κάτω.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ / ΕΝΘΕΤΟ )

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-04-17T22:03:03+02:00
Go to Top