ΑΠΟΕΛ: Στοίχημα χαρακτήρα για τους παγκίτες – «Παραφωνία» ο Μαρκίνιος

Η φετινή σεζόν για τον ΑΠΟΕΛ δεν έχει φέρει μόνο αγωνιστικές προκλήσεις, αλλά και εσωτερικές ισορροπίες που δοκιμάζονται. Ο Πάμπλο Γκαρσία δείχνει πως δεν διστάζει να αφήσει εκτός ενδεκάδας παίκτες με «βαρύ» βιογραφικό, δίνοντας ευκαιρίες σε όσους το αξίζουν με βάση την εικόνα τους στο γήπεδο. Και κάπου εκεί, αρχίζει να ξεχωρίζει η περίπτωση του Μαρκίνιος, όχι για καλό λόγο.
Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός συνεχίζει την πτωτική του πορεία από τα μέσα της περσινής σεζόν, με τη φετινή του παρουσία να κρίνεται μέτρια. Σε τέσσερις συμμετοχές (μόλις δύο ως βασικός) έχει καταγράψει μία ασίστ, ενώ η συνολική του εικόνα τον έχει φέρει πιο πίσω στο ροτέισον. Σε αντίθεση με άλλους παίκτες που, έστω και περιορισμένα, έχουν δώσει σημάδια ζωής.
Ο Σατσιάς προσπαθεί να βρει τον ρόλο του, έχοντας ξεκινήσει βασικός στην πρεμιέρα και ακολούθως ως αλλαγή σε τρία ματς. Ο Ντράζιτς, παρά τα μόλις 56 λεπτά συμμετοχής, έχει ήδη σκοράρει δύο φορές, με πιο πρόσφατο το «ξέσπασμα» απέναντι στην Ομόνοια Αραδίππου. Ο Μπέλετς, από την άλλη, έχασε τη θέση του κάτω από τα δοκάρια μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές.
Το μήνυμα είναι σαφές: ο Γκαρσία δεν κοιτά ονόματα, αλλά απόδοση. Και για τους παίκτες που βρίσκονται στη σκιά, το στοίχημα είναι να τον «διαψεύσουν» και να διεκδικήσουν ξανά θέση στην ενδεκάδα. Με το πρόγραμμα να πυκνώνει και τις απουσίες να παραμονεύουν, η ευκαιρία μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή και θα πρέπει να είναι έτοιμοι να την αρπάξουν.
Στην ίδια αναμονή βρίσκονται και οι Μπαλντέ, Μιρ, Άπια, Ευαγόρας Αντωνίου και άλλοι, που περιμένουν το δικό τους «παράθυρο» για να δείξουν τι αξίζουν. Για τον ΑΠΟΕΛ, η σεζόν δεν είναι μόνο αγώνας βαθμολογικός, αλλά και εσωτερικός: ποιος θα αντέξει, ποιος θα επιβληθεί, ποιος θα επιστρέψει.



