Βρύζας: Η πλήρης ταύτιση, η έμμεση αναφορά για το πρωτάθλημα, η απάντηση στα περί «πισωγυρίσματος» και οι μεταγραφικές προτεραιότητες

Ο Ζήσης Βρύζας παρουσίασε το όραμά του για τον ΑΠΟΕΛ, εξηγώντας πως η απόφαση να αναλάβει τη θέση του αθλητικού διευθυντή ήταν αποτέλεσμα απόλυτης ταύτισης με τη φιλοσοφία και τις προοπτικές που του παρουσίασε ο πρόεδρος. Όπως τόνισε, είδε έναν οργανισμό με ξεκάθαρη κατεύθυνση και υψηλές απαιτήσεις, γεγονός που έκανε την επιλογή του «εύκολη και συνειδητή».
Ο Βρύζας ανέλυσε τα πρώτα βήματα της νέας εποχής, επισημαίνοντας ότι η πρόσληψη του Νίκου Παπαδόπουλου ήταν κομβική για τη δημιουργία μιας ομάδας με επιθετική ταυτότητα και νοοτροπία νικητή. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δομή της προετοιμασίας, η οποία έχει ολοκληρωμένο πλάνο μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος.
Στο μεταγραφικό σκέλος, ο Βρύζας υπογράμμισε ότι η ενίσχυση προχωρά με συγκεκριμένα κριτήρια: διατήρηση βασικών παικτών, προσθήκες με χαρακτήρα και αξίες, καθώς και απόφαση να περιοριστεί μία μεταγραφή ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία του ρόστερ. Προτεραιότητα αποτελεί το δεκάρι, ενώ οι υπόλοιπες κινήσεις θα εξαρτηθούν από τις συνθήκες της αγοράς. Τόνισε επίσης ότι ο ΑΠΟΕΛ επενδύει στους Κύπριους ποδοσφαιριστές, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Αγγελόπουλο, ενώ ξεκαθάρισε πως η ελληνική αγορά εξετάζεται αλλά δεν αποτελεί αποκλειστική επιλογή.
Ο Βρύζας μίλησε για το «μεγαλύτερο στοίχημα»: Τη δημιουργία ομάδας που θα πρωταγωνιστήσει, με παίκτες που σέβονται τη δουλειά και έχουν σωστή νοοτροπία. Αναφερόμενος στις αγωνιστικές επιδιώξεις, ο Βρύζας έστειλε μήνυμα με ιδιαίτερη βαρύτητα: «Ευρώπη βγαίνουν τέσσερις ομάδες… αλλά η πρώτη θέση είναι πάντα εκεί». Με αυτή τη φράση, άφησε να εννοηθεί ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν περιορίζεται σε στόχους συμμετοχής στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά στοχεύει ξεκάθαρα στην κορυφή του πρωταθλήματος. Ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη μέσω των διαρκείας, τονίζοντας ότι αισθάνεται προσωπική υποχρέωση να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.
Τέλος, απάντησε στα σχόλια περί «πισωγυρίσματος» λόγω της παρουσίας του στην Κύπρο, ξεκαθαρίζοντας ότι βλέπει το ΑΠΟΕΛ ως ευκαιρία δημιουργίας ενός μεγάλου έργου, βασισμένου σε κοινό όραμα και υψηλές απαιτήσεις.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΣΗ ΒΡΥΖΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ!



