Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

Κβιλιτάια και Μαρκίνιος έστειλαν μήνυμα τίτλου (vid)!

Με σκόρερς τους Κβιλιτάια και Μαρκίνιος ο ΑΠΟΕΛ πέρασε με 0-2 από το Στέλιος Κυριακίδης κόντρα στην Πάφο και θα βρίσκεται στην κορυφή των Playoff μετά και το πέρας της 9ης αγωνιστικής.

Μια τεράστια εκτός έδρας νίκη, που τον φέρνει έστω και προσωρινά στο +4 από την 2η ΑΕΚ Λάρνακας πήρε στο Στέλιος Κυριακίδης ο ΑΠΟΕΛ, επικρατώντας με 0-2 της Πάφου για την 7η αγωνιστική των Playoff του πρωταθλήματος Cyta.

Η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο έδωσε απαντήσεις μετά την εντός έδρας ήττα από την Ανόρθωση την περασμένη εβδομάδα, και έκανε το 4/4 κόντρα στους Παφίτες την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Από την άλλη το σύνολο του Καρσέδο θα δώσει όλη του την προσοχή στη ρεβάνς του ημιτελικού Κυπέλλου με τον Απόλλωνα (17/4). Σκόρερς του ματς οι Κβιλιτάια (πεν.) και Μαρκίνιος.

Φάουλ του Τάνκοβιτς και... το χάος

Οι δυο ομάδες μπήκαν στο ματς με σκοπό πρωτίστως να αποφύγουν τα λάθη, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να περάσουν 22 ολόκληρα λεπτά για την πρώτη τελική, η οποία μάλιστα ήταν μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάνκοβιτς που πέρασε λίγο άουτ.

Το χαμηλό τέμπο συνεχίστηκε καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, μέχρι το φινάλε του οποίου δεν είδαμε κάποια -άλλη- αξιόλογη στιγμή, πέραν ενός σουτ του Τζάτζα στο 44', που μπλόκαρε εύκολα ο Μπέλετς, για να πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια με το 0-0.

«Κβίλι» και Μαρκίνιος έδωσαν το φιλί της ζωής

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους «οιωνούς». Στο 55' ο Δημητρίου ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Τσεπάκ, ο VAR κάλεσε σε onfield review τον Σιμόνε Σότσα, ο οποίος υπέδειξε πέναλτι. Ο Κβιλιτάια ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε από τη μια την μπάλα και από την άλλη τον Ίβουσιτς για το 0-1.

Οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ έμειναν πίσω από την μπάλα, ώστε να διαφυλάξουν το υπέρ τους προβάδισμα, και όχι μόνο αυτό, αλλά βρήκαν και δεύτερο τέρμα. Στο 67' ο Μαρκίνιος έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε, του στρώθηκε και πάλι ο Βραζιλιάνος με νέο δυνατό σουτ «έγραψε» το 0-2.

Πέντε λεπτά μετά (72') η Πάφος άγγιξε το 1-2. όμως ο Μπέλετς έβγαλε στη γωνιά του την κεφαλιά του Πέπε. Αναμενόμενα οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, ωστόσο η πολυπρόσωπη άμυνα του ΑΠΟΕΛ δεν έφερε ανησυχία στον κίπερ Μπέλετς. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τριπλό σφύριγμα του Σότσα, με τους «γαλαζοκίτρινους» να πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη στη «μάχη» του τίτλου.

Πάφος (Χουάν Κάρλος Καρσέδο): Ίβουσιτς, Δημητρίου, Κβίντα, Γκολντάρ, Μιχαήλ (76' Αμπντουσαλάμοφ), Ντράγκομιρ (76' Μπότσκαϊ), Κανέ, Ναμ (65' Βαλακάρι), Tζάτζα (65' Μπρούνο), Τάνκοβιτς (65' Πέπε), Κοντρέρας.

ΑΠΟΕΛ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Μπέλετς, Τσεπάκ (84' Σιπριάνο), Πέτροβιτς, Ντβάλι, Σούσιτς, Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Σαρφό (69' Βιγιαφάνιες), Ντονγκαλά (46' Δώνης), Μαρκίνιος (76' Ζεφτέ), Κβιλιτάια (84' Τομανέ).

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-04-14T19:01:58+02:00
Go to Top