Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

Κωνσταντινίδης: «Έτσι έφτασαν ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια στο μεγάλο χρέος τους στον ΓΣΠ»

Ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε στο αθλητικό ένθετο Super Sport της εφημερίδας «Αλήθεια» ο Φοίβος Κωνσταντινίδης. Συνομιλώντας με τη συνάδελφο Ραμόνα Παπαϊωάννου, ο Γενικός Διευθυντής του ΓΣΠ, τόνισε ότι δεν ανησυχεί για την αποχώρηση του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας λόγω ανέγερσης δικού τους ιδιόκτητου γηπέδου.

Αναφέρθηκε επίσης για τις οφειλές των δύο ομάδων της Λευκωσίας προς τον ΓΣΠ, για την Ομόνοια 29ης Μαΐου, για την Εθνική ομάδα, για την κάρτα φιλάθλου για τη χρηματοδότηση του Αθλητισμού και πολλά άλλα… Μεταξύ άλλων, απάντησε στο πως έφθασαν στο σημερινό τους χρέος προς τον ΓΣΠ, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ και γιατί οι πράσινοι σήμερα χρωστούν πολύ λιγότερα από τους γαλαζοκίτρινους.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια 29Μ: Απάντηση Κωνσταντινίδη για το ενδεχόμενο χρήσης του ΓΣΠ

Αναλυτικά:

«Θα σου πω για το ΑΠΟΕΛ, που είναι σήμερα. Παλαιότερα είχαμε και με την Ομόνοια θέμα και οι λόγοι ήταν η πολύχρονη απουσία από την Ευρώπη. Συνδυαστικά και με την ενίσχυση της ομάδας να κερδίσει πρωτάθλημα δημιουργήθηκαν έξτρα έξοδα. Τα ποσά καλύφθηκαν με την εκχώρηση είσπραξης των ευρωπαϊκών εσόδων όταν θα έβγαιναν Ευρώπη. Άργησαν να βγουν, αλλά ήρθαν τα λεφτά και μας βρήκαν όταν έγινε. Και έγινε και ένας διακανονισμός με τον Παπασταύρου και την Ομόνοια για άλλες υποχρεώσεις.

Διαβάστε επίσης: «Με €20.000.000 για το “Σπύρος Κυπριανού” φτιάχνεται γήπεδο 10.000 θέσεων ή δύο κλειστά»

Ο ΑΠΟΕΛ στη χρυσή εποχή της Ευρώπη, είχε αρκετά έσοδα και υψηλό προϋπολογισμό. Όταν βρέθηκε μία χρονιά γρήγορα εκτός Ευρώπης, τα έσοδα ήταν περιορισμένα. Για να μπορέσει να ανακτήσει αυτά που έχασε, έπρεπε να πάει ξανά Ευρώπη, άρα να ανέβει ο προϋπολογισμός. Η φιλοσοφία στην Κύπρο είναι ο ελλειμματικός προϋπολογισμός και περιμένουν πως όταν έρθουν τα ευρωπαϊκά έσοδα θα καλύψουν το έλλειμμα. Αυτό δεν γίνεται πάντα και πριν να το καταλάβουμε και εμείς και αυτοί υπήρξε γεωμετρική αύξηση του ποσού. Πήραμε εκχώρηση όπως και με την Ομόνοια, αλλά φέτος δεν μπήκε ομίλους. Ενεργοποιήθηκε αυτόματα η εκχώρηση γιατί βγήκε Ευρώπη, αλλά τα ποσά ήταν μικρά. Στη συμφωνία μας υπήρχε και όρος για τυχόν οφειλές προς την ομοσπονδία θα έπρεπε να καταβληθούν, δεν έμειναν για εμάς. Με τον ίδιο τρόπο ελπίζουμε φέτος να καλυφθεί. Η καλή συγκυρία είναι πως με το νέο σύστημα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αν μπουν και οι δύο ομίλους, οι αγώνες αυξάνονται και έχεις τη δυνατότητα να έχεις υψηλά εισιτήρια και μεγάλους αγώνες».

Διαβάστε επίσης: «Σοβαρά προβλήματα θα προκύψουν για τον ΓΣΠ όταν φύγουν Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ»

Αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα δημοσιευτούν κι άλλα σημαντικά αποσπάσματα όπως και ολόκληρη η συνέντευξη.

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-05-07T15:40:27+02:00
Go to Top