Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

Πετρίδης: «Αυτά ισχύουν αυτή την ώρα με τους επενδυτές – Εμείς έχουμε παραχωρήσει τα έγραφα και είναι σύμφωνοι»

Αποκαλυπτικός ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, μιλώντας στην Cytavision μετά το τέλος του αγώνα της ομάδας του με την Ομόνοια. Αναφέρθηκε φυσικά στο κεφάλαιο των επενδυτών και τα όσα γράφονται κι ακούγονται περί ναυαγίου.

«Πάντα μιλώ με την αλήθεια, είτε αρέσει είτε όχι. Μία συμφωνία δεν πρόκειται να τελειώσει ούτε σε 5 ούτε σε 15 μέρες. Είπα και πρόσφατα πως είμαστε σε ένα στάδιο με την διαδικάσία που θα πρέπει να παρουσιαστούν όλα τα έγγραφα. Εμείς ότι ζητήθηκε το δώσαμε. Για να έρθει ένας επενδυτής στην Κύπρο. Είναι το λεγόμενο KYC για τα λεφτά που θα έρθουν. Αν και εφόσον δώσουν τα έγγραφα στους δικηγόρους απλοποιείται η διαδικασία. Παράλληλα εξετάζουμε και άλλες περιπτώσεις. Δεν σταμάτησε ούτε η περίπτωση της Βραζιλίας. Δεν είναι όμως προχωρημένη όσο αυτή που συζητάμε. Δεν είναι θέμα πόσο αισιόδοξος είμαι. Είναι θέμα πόσο γρήγορα θα παραδώσει τα έγγραφα η πλευρά του επενδυτή. Έχουν συμφωνηθεί σχεδόν όλα. Απομένουν τα νομότυπα έγγραφα. Οι αποδείξεις ότι έχουν καθαρό μητρώο και έχουν τα απαιτούμενα. Δεν θα κάνουν συμφωνία για χάρη της συμφωνίας. Εμείς δώσαμε όλες τις πληροφορίες. Το ίδιο χρειάζεται να γίνει και από την πλευρά των επενδυτών. Οι επενδυτές θα βάζουν χρήματα και θα παίρνουν μετοχές. Όλα όμως είναι θέματα Γενικής Συνέλευσης και σωματείου».

«Υπάρχει θετική κατάληξη στο θέμα λειτουργίας. Έχει συμφωνηθεί πως θα λειτουργήσει η νέα εταιρεία. Οι ανθρώποι σε μερικά χρόνια θα ξοφλήσουν τα χρέη του ΑΠΟΕΛ. Δεν πρόκειται το ΑΠΟΕΛ να μείνει ακέφαλο, ούτε να μπλέξει σε περισσότερες περιπέτειες. Όλα τα έχουμε μελετήσει με τα διάφορα πλάνα. Να μείνει ήρεμος ο κόσμος, προσπαθούμε να βρούμε τις λύσεις».

Για προσφυγές παικτών και για το θέμα των οφειλών προς το κράτος: «Και να υπάρχει θέμα με προσφυγές που δεν υπάρχει παρά μία προσφυγή για τον Λούκας Σόουζα, είναι σε εκκρεμότητα. Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία άλλη προσφυγή. Αν προκύψει κάτι τώρα που τελείωσε το πρωτάθλημα, θα λειτουργήσουμε όπως πρέπει και να το αντιμετωπίσουμε. Προτείναμε σε παίκτες διάφορες. Μπορεί 1-2-3 περιπτώσεις παικτών να κάνουν προσφυγή γιατί πιστεύουν θα πάρουν πιο εύκολα έτσι τα λεφτά τους. Σχετικά με τις οφειλές στους φόρους, απομένει να πάρει την απόφαση ο Υπουργός για να μπούμε στο πρόγραμμα. Αυτό θα πρέπει να γίνει αυτή την βδομάδα γιατί η επιτροπή Κριτηρίων της ΚΟΠ και της UEFA θα πρέπει να πάρει το χαρτί της αδειοδότησης για όλες τις ομάδες. Εμείς έχουμε καταβάλει 700.000 ευρώ το ποσό που δεσμευτήκαμε. Αυτή ήταν η προφορική συμφωνία με τον Έφορο».

Για τον προγραμματισμό: «Αυτή τη στιγμή προπονητής του ΑΠΟΕΛ είναι ο Βαγγέλης Σάμιος. Μιλήσαμε μαζί του και εξεφράσαμε την πρόθεσή μας για να οργανωθούμε για τη νέα χρονιά. Είπαμε μαζί του αν δεν θα είναι ο προπονητής για τη νέα χρονιά θα προχωρήσουμε σε άλλη πρόσληψη αν το θέλουν και οι επενδυτές που είμαστε σε επικοινωνία. Εμείς δεν έχουμε κανένα ενδοιασμό ότι θα μπορούσε ο Σάμιος να οργανώσει τη νέα χρονιά. Είδαμε νέα παιδιά στα τελευταία ματς που έδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν και είμαστε ικανοποιημένοι γιατί έτσι θα πέσει ο μέσος όρος ηλικίας τη νέα χρονιά. Θα εμπιστευτούμε και άλλα παιδιά».

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2025-05-18T20:36:00+02:00
Go to Top