Στη Θεσσαλονίκη ο Τάσος Δώνης για την επικύρωση της συμφωνίας του με τον Άρη

Ο Τάσος Δώνης βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την επικύρωση της συμφωνίας του με τον Άρη καθώς αύριο (19/6) θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις για να υπογράψει το τριετές συμβόλαιό του.
Η συμφωνία του Άρη με τον 28χρονο επιθετικό είναι δεδομένη από την περασμένη εβδομάδα και απλά απομένει η διευθέτηση των τυπικών διαδικασιών για την επικύρωσή της. Ο πρώην παίκτης του ΑΠΟΕΛ είναι στη Θεσσαλονίκη και αύριο (19/6) θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. Ήδη έχει συζητήσει με τον Μαρίνο Ουζουνίδη για τον ρόλο του στην ομάδα.
Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε ο Τάσος Δώνης αγωνίστηκε στο ΑΠΟΕΛ και η αλήθεια είναι ότι αυτή ξεκίνησε ιδανικά καθώς μέχρι τον περασμένο Φλεβάρη είχε οκτώ γκολ και εννιά ασίστ σε 31 παιχνίδια και περί των 2.000 λεπτών συμμετοχής. Ο τραυματισμός του στον αχίλλειο τένοντα τον υποχρέωσε να μείνει εκτός δράσης στο τελευταίο κομμάτι του κυπριακού Πρωταθλήματος.
Ο 28χρονος επιθετικός ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού, ακολούθησε η μετακόμισή του στο Τορίνο για λογαριασμό της Γιουβέντους όπου εντάχθηκε στην U19 και συνολικά έκανε 45 παιχνίδια και σημείωσε 17 γκολ με τα τμήματα υποδομής της ιταλικής ομάδας. Μετά από συνεργασία μικρής διάρκειας με τη Σασουόλο (2014-15), πήγε στην Ελβετία για λογαριασμό της Λουγκάνο (29 αγώνες, 8 γκολ, 7 ασίστ) για να ακολουθήσει η γαλλική Νις (22 αγώνες, 5 γκολ, 2 ασίστ).
Εκεί «έφτιαξε» το όνομά του αναγκάζοντας τη Στουτγάρδη να επενδύσει ένα ποσό της τάξεως των 4.000.000 ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων του από τη Γιουβέντους. Με τη φανέλα της γερμανικής ομάδας έπαιξε συνολικά σε 47 παιχνίδια με επτά γκολ και πέντε ασίστ Η γαλλική Ρεμς τον απέκτησε δανεικό (με… ενοίκιο ενός εκατομμυρίου ευρώ) το καλοκαίρι του 2019 κι έπειτα από 38 αγώνες, έναν χρόνο αργότερα πλήρωσε τη ρήτρα των 4 εκατ. ευρώ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του. Πριν μετακομίσει στην Κύπρο και το ΑΠΟΕΛ μεσολάβησε ένα μικρό διάστημα στην ολλανδική Φένλο. Στο ΑΠΟΕΛ αγωνίστηκε συνολικά σε 77 αγώνες έχοντας 15 γκολ και 14 ασίστ.