Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

Φ. Κωνσταντινίδης για ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια: «Όποιος δεν πληρώνει δεν έχει θέση στο ΓΣΠ – Δεν είμαστε αρνητικοί για Ομόνοια 29Μ»

Φ. Κωνσταντινίδης για ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια: «Όποιος δεν πληρώνει δεν έχει θέση στο ΓΣΠ – Δεν είμαστε αρνητικοί για Ομόνοια 29Μ»

Ναι, υπό προϋποθέσεις θα πει ο ΓΣΠ στο αίτημα της Ομόνοιας 29Μ για χρησιμοποίηση του ΓΣΠ. Ο γενικός διευθυντής του γηπέδου της Λευκωσίας, μιλώντας στο ΣΠΟΡ FM, τόνισε ότι δεν έγιναν ακόμη συζητήσεις με την ηγεσία της Ομόνοιας 29Μ, τόνισε πως είναι καιρός να αφήσουν πίσω τους το θέμα της κάρτας φιλάθλου και έστειλε μήνυμα σε ΑΠΟΕΛ (κυρίως) και Ομόνοια πως «όποια ομάδα δεν πληρώνει δεν έχει θέση στο ΓΣΠ».

Θυμίζουμε πως σε παλαιότερες δηλώσεις του, ο κ. Κωνσταντινίδης είχε πει ο ΑΠΟΕΛ οφείλει το 85% των υποχρεώσεων που εκκρεμούν προς τον ΓΣΠ και ανέφερε πως έχουν εκχώρηση από ευρωπαϊκή συμμετοχή του ΑΠΟΕΛ και αναμένουν συμμετοχή των γαλαζοκιτρίνων σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για το ενδιαφέρον της Ομόνοιας 29Μ να χρησιμοποιήσει ως έδρα το ΓΣΠ τη νέα σεζόν: «Συζητήσεις δεν έγιναν μαζί μας. Κρούση έγινε προς την πλευρά μας. Δεν ήταν αρνητική η απάντηση μας, είπαμε να τελειώσει το πρωτάθλημα τους και από εκεί και πέρα να δούμε ποιες ομάδες θα παίξουν εδώ, αν αυτές θα παίζουν Ευρώπη κ.τ.λ.

Υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να δούμε εσωτερικά. Καταρχήν αντιλαμβάνεστε ότι η πρώτη κατηγορία είναι άλλο πράγμα. Υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί διεξαγωγής, ειδικά σε αυτό το γήπεδο. Το άλλο είναι η καταβολή των ποσών που πρέπει να πληρώνονται, που είναι πιο ψηλά από της δεύτερης κατηγορίας. Τρίτο έχουμε κάποια θέματα με τη μη καταβολή χρημάτων, αποφασίσαμε πως δεν θα συνεχιστεί αυτό. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα με την μη καταβολή των χρημάτων και κανείς δεν θα παίζει στο ΓΣΠ αν δεν τακτοποιεί τις οφειλές για τα δικαιώματα. Πήγαν τόσο ψηλά τα χρωστούμενα που δημιουργούν και θέμα επιβίωσης. Όλα αυτά θα συνυπολογιστούν, δεν είναι απλή απόφαση».

Για τα ποσά που χρεώνει ο ΓΣΠ τις ομάδες κι αν διαφοροποιούνται από ομάδα σε ομάδα: «Τα ποσά είναι τα ίδια. Με τον Ολυμπιακό κάναμε ένα άλλο διακανονισμό. Εξαρτάται. Αρνητικοί δεν είμαστε (σ.σ. για την Ομόνοια 29Μ), όμως υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη».

Αν υπάρχει το ενδεχόμενο τα μητρώο των οπαδών να περάσουν στις ομάδες: «Δεν ξέρω αν υπάρχει τέτοια σκέψη, αλλά και να γίνει αυτή η αλλαγή μπορεί να τηρείται από τα σωματεία το μητρώο, αλλά το κεντρικό μητρώο θα είναι στον ΚΟΑ. Θα έχει πρόσβαση εκεί η αστυνομία. Ξεπεράστηκε το θέμα. Είναι καιρός να λήξει για την Ομόνοια 29ης Μαΐου. Να πάνε να βγάλουν τις κάρτες τους. Να είναι έντονη η παρουσία τους αλλά χωρίς παραβατικές συμπεριφορές».

Αν υπάρχουν άλλα θέματα που απασχολούν εκτός από το οικονομικό: «Όχι δεν νομίζω να υπάρχει κάτι άλλο. Είναι η προπληρωμή του οικονομικού, οι κανονισμοί που πρέπει να σέβονται. Είναι ποδόσφαιρο, αλλά να μην υπερβαίνουμε τα όρια».

«Εξηγείστε μας λίγο αυτό που είπατε ότι δεν θα παίζει καμία ομάδα που δεν πληρώνει: «Δεν θα παίζει κανείς που δεν θα τηρεί τον τρόπο διακανονισμού που έχει συμφωνηθεί. Γίνονται προσπάθειες για να μπορέσουν να συνεχίσουν. Είναι τα ποσά τα οποία οφείλουν και οι οφειλές που θα δημιουργηθούν. Δεν μπορείς να χρωστάς ένα ποσό και να συνεχίζεις να μην πληρώνεις. Απασχολεί και τις δυο ομάδες. Είναι γνωστό ότι τα οφειλόμενα του ΑΠΟΕΛ είναι πολύ περισσότερα από της Ομόνοιας».

Αν έγινε διακανονισμός με τον ΑΠΟΕΛ: «Δεν έγινε διακανονισμός. Έχει αρκετό καιρό να πληρώσει ο ΑΠΟΕΛ. Είναι θέμα του Δ.Σ. αλλά πρέπει να γίνει διακανονισμός. Υπάρχει καλή θέληση για να βρεθεί μια λύση και πιστεύω θα βρεθεί».

Για τα έργα συντήρησης του ΓΣΠ: «Είχαμε αποταθεί στον ΚΟΑ. Δεν πήραμε ποτέ χρήματα απ’ αυτά που ζητάμε. Η δικαιολογία είναι πως εμείς βαστούμε. Περιμένουμε την έγκριση των αιτημάτων μας. Το πιο σοβαρό μας θέμα είναι ο φωτισμός, είναι απαίτηση της UEFA να φτάσουμε σε ένα σημείο. Υπάρχει κίνδυνος να πάμε κατηγορία 3 αν δεν γίνουν αυτά πρέπει στον φωτισμό. Πρέπει να ξέρουμε τι θα γίνει, για να επικοινωνήσουμε με την UEFA».

Για το ότι ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια ετοιμάζονται να κάνουν δικό τους γήπεδο: «Θα μας επηρεάσει όταν φύγουν, αλλά θα δούμε. Τρόποι υπάρχουν».

Για τον τελικό κυπέλλου: «Έχουμε μια συμφωνία με τον Δήμο Στροβόλου, η αντιπαροχή είναι ο καθαρισμός των έξω χώρων από τον Δήμο. Ξεκίνησε ήδη ο καθαρισμός με βάση τη συμφωνία».

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-04-15T11:26:51+02:00
Go to Top