Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

To Déjà vu με την ΑΕΚ, η ασπίδα προστασίας του Αναστασίου και τώρα το «κλάσικο»

«Πίκρα» και απογοήτευση επικρατεί στο στρατόπεδο της Ομόνοιας, μετά την ήττα (2-0/21/4) από την ΑΕΚ Λάρνακας, που έθεσε την ομάδα εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Βέβαια, υπάρχει και ο στόχος του Κυπέλλου, που δίνει μεγάλο κίνητρο στον οργανισμό, όπως και το επερχόμενο «κλάσικο» με τον ΑΠΟΕΛ (28/4).

Στο «ΑΕΚ ΑΡΕΝΑ» από πλευράς Ομόνοιας εμφανίστηκαν μόνο οι 50 φίλοι της που είχαν δικαίωμα να πάρουν θέση στο πέταλο! Ωμή αλήθεια. Απούσα η ομάδα, παρόλο που ορθά ο Γιάννης Αναστασίου παρείχε φουλ κάλυψη στους παίκτες του.

Όταν για ενενήντα λεπτά δεν κάνεις μια τελική προσπάθεια(!!), τότε καμία ποδοσφαιρική ανάλυση δε χρειάζεται. Και η απουσία του Ρομάν Μπεζούς, περισσότερο από εμφανής, όχι μόνο σε ατομικό επίπεδο, αλλά και σε ότι αφορά την εξαίρετη χημεία που είχαν αποκτήσει με τους Χάμπο, Κούσουλο στη μεσαία γραμμή. Λείπει πολύ το ευφυές, απρόβλεπτο παιχνίδι από τον άξονα του άτυχου Ουκρανού. Το ίδιο ισχύει και για τον Κουλιμπαλί, χωρίς καμία πρόθεση μομφής για τον Μίλετιτς, αλλά με τον Αφρικανό στην ομάδα, ο παρτενέρ του Νικόλας Παναγιώτου, είναι πολύ καλύτερος και σίγουρος στο παιχνίδι του. Και χωρίς καμία διάθεση δικαιολογιών, είναι μή σχετικοί με το άθλημα όσοι εντέχνως προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν είναι «θέμα» για την Ομόνοια οι απουσίες!

Αυτοί είναι οι ίδιοι που πριν το χθεσινό ματς την υμνούσαν και μίλαγαν για νταμπλ! Αυτά. Η Ομόνοια ότι έδωσε χθες πήρε. Μηδέν. Ήθελε, αλλά δε μπορούσε, ειδικά στο 2ο μέρος και δη μετά το 1-0 δε μπόρεσε να βγάλει καμία απολύτως αντίδραση. Αυτό πρέπει να προβληματίσει τον κόουτς και τους παίκτες του. Το μεν πνεύμα πρόθυμον, η δε σάρξ ασθενής! Με εμφανή σημάδια έλλειψης φρεσκάδας, σωστής σωματικής και πνευματικής προετοιμασίας.

Η μαγκιά του Αναστασίου

«Δεν μπορώ να αναιρέσω την προσπάθεια που κάνουν εδώ και 8-9 βδομάδες τα παιδιά. Δεν έχω παράπονο. Ξεκίνησε μια προσπάθεια που δεν περίμενε κανείς.Τα παιδιά με την απόδοση τους ανέβασαν τις προσδοκίες. Δείξαμε όταν δουλεύουμε σκληρά και πειθαρχία μπορούμε. Πρέπει να συνεχίσουμε. Είχαμε κάποια προβλήματα και το ρόστερ είχε μικρύνει. Το σημαντικό είναι από αύριο να δούμε ποιοι παίχτες είναι υγιείς και σε τι κατάσταση είναι για να μπορέσουμε να κάνουμε το πλάνο της Κυριακής».

Τάδε έφη Γιάννης Αναστασίου. Ορθότατη προσέγγιση από τον Ελλαδίτη προπονητή και μάλιστα μίλησε από καρδιάς. Δεν το είπε για … λαϊκή κατανάλωση, αλλά γιατί το πιστεύει. Και όντας και πολύ έμπειρος θέλει να μην χαθεί το μομέντουμ που υπήρχε όλο αυτό το διάστημα πριν το χθεσινό «κακό» αποτέλεσμα. Και δεν μπορεί κανείς στην οικογένεια της Ομόνοιας να έχει παράπονο από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι το τελευταίο δίμηνο έκαναν υπεπροσπάθεια, υπερβάσεις και έφεραν την ομάδα στο σημείο σε μια χρόνια που έμοιαζε χαμένη, να ελπίζει και να προσδοκεί μέσα του Απρίλη για νταμπλ.

Η επόμενη μέρα με το μυαλό στο «κλάσικο»

Και ναι μεν το χθεσινό αποτέλεσμα στεναχώρησε άπαντες, αλλά η επόμενη μέρα πιστέψτε με είναι πολύ πιο σημαντική. Και η Ομόνοια καλείται να ανασυνταχθεί «χθες» και να πάει να παίξει την Κυριακή το «κλάσικο» με μοναδικό γνώμονα τη νίκη, για το γόητρο σαφώς αλλά και για εξίσου σοβαρούς βαθμολογικούς λόγους, καθώς σφραγίζει 3η θέση και ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ώστε να μη μπει σε μπελάδες, παίζοντας με την Πάφο «τελικό» Ευρώπης, πριν τον μεταξύ τους τελικό Κυπέλλου.

Α.Γ.

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-04-22T11:56:35+02:00
Go to Top