ΑΠΟΕΛ: Η διακοπή τού πάει


Αν η προϊστορία μπορεί να αποτελέσει οδηγό, τότε η πρώτη διακοπή του πρωταθλήματος για τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων… ταιριάζει στον ΑΠΟΕΛ. Η αναδρομή στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές περιόδους, φανερώνει μία ιδιαίτερα θετική παράδοση για τους γαλαζοκίτρινους στην πρώτη αναμέτρηση πρωταθλήματος, μετά την επανέναρξη.
Από το 2016-17 και εντεύθεν, ο ΑΠΟΕΛ κατέγραψε επτά νίκες, δύο ισοπαλίες και μόλις μία ήττα. Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η διαφορά τερμάτων με 19 γκολ υπέρ και μόλις τρία κατά, με επτά ανέπαφες εστίες.
Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Πρώτα να κλείσει τις… τρύπες
Η αρχή έγινε με δύο εμφατικές εκτός έδρας νίκες επί της Νέας Σαλαμίνας, 4-0 και 4-1. Ακολούθησαν το 1-0 επί του Ερμή και διαδοχικές επιτυχίες απέναντι στην ΑΕΛ με 3-0 και 1-0.
Η μοναδική παραφωνία καταγράφηκε το 2021-22, όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 στο ΓΣΠ. Ακολούθησαν δύο ισοπαλίες, 0-0 με την ΑΕΛ και 1-1 με τον Απόλλωνα, προτού ο ΑΠΟΕΛ επιστρέψει στις νίκες τις δύο τελευταίες σεζόν, επικρατώντας 3-0 της Καρμιώτισσας και 2-0 της ΕΝΠ.
Οι αριθμοί ασφαλώς και δεν παίζουν ποδόσφαιρο. Καταγράφουν όμως, μία ξεκάθαρη εικόνα, αφού στις εννέα από τις δέκα τελευταίες επιστροφές από την πρώτη διακοπή, ο ΑΠΟΕΛ έμεινε όρθιος. Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα υποδεχθεί τη Νέα Σαλαμίνα, ψάχνοντας το τρίποντο που θα διευρύνει την εξαιρετική παράδοση και θα του επιτρέψει να επιστρέψει στη δράση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


