ΑΠΟΕΛ/Λημνιός: Η τελευταία μετεγγραφή Γιοβάνοβιτς, το αντάμωμα με Παπαδόπουλο κι ο Σα Πίντο


Ένα ταξίδι του Στέλιου Λημνιού στην Βραζιλία, παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Νίκης Βόλου, ήταν η αιτία για να γνωρίσει την μελλοντική σύζυγο του Αϊντε Σίλβα Μπαρέτο. Οι δύο τους μετακόμισαν στον Βόλο όπου δημιούργησαν την δική τους οικογένεια, αποκτώντας δύο παιδιά, τον Δημήτρη και την Αγάπη. Το όπως όλα δείχνουν νέο απόκτημα του ΑΠΟΕΛ έδειξε από νωρίς τις ποδοσφαιρικές του ανησυχίες, ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του. Έτσι από πολύ μικρή ηλικία εντάχθηκε στην ακαδημία της Νίκης Βόλου, και στην συνέχεια στην θυγατρική του συλλόγου.
Το Βραζιλιάνικο ταμπεραμέντο του δεν μπορούσε να μείνει κρυφό. Αυτό άλλωστε τον χαρακτήριζε και στη Νίκη Βόλου, με αρκετούς παράγοντες, αλλά και προπονητές των πρώην ομάδων του να τον αποθεώνων από πολύ νωρίς. Εξάλλου, το 2015 η «Guardian» τον συμπεριέλαβε στα πενήντα μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου!
Ο Δημήτρης μεγάλωσε σε μία οικογένεια, χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις, από γονείς που πάσχισαν για το μεροκάματο. Παρά τις δυσκολίες είχε πάντα στο μυαλό του την μπάλα. Ο Σωτήρης Ρίζος, γυμναστής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και πρώτος προπονητής του Δημήτρη στην ακαδημία του Ατρομήτου, θυμάται: «Όταν πήγαινα στο σχολείο για να ρωτήσω για τον Δημήτρη, μου έλεγαν οι καθηγητές του, πως δεν ενδιαφέρεται για τα μαθήματα και στο μόνο μάθημα που μπορεί να του βάλει κάποιος άριστα είναι το ποδόσφαιρο. Έτσι λοιπόν, τον συμβούλευα να προσπαθήσει περισσότερο για να πάρει ένα πτυχίο το οποίο θα τον βοηθούσε να συνεχίσει στην ζωή του μετά την μπάλα. Η απάντησή του ήταν “εγώ κύριε Σωτήρη θα ΠΑΙΞΩ μπάλα. Το πιστεύω και θα το καταφέρω. Δεν χρειάζομαι κανένα πτυχίο”. Κι έτσι έκανε!».
Δείτε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Πώς διατέθηκαν τα €446.406 από την πώληση 2.250 εισιτηρίων διαρκείας
Άλλωστε, σημαντικό ρόλο στην καριέρα του 26 φορές διεθνούς ποδοσφαιριστή διαδραμάτισε η παρουσία του Ρικάρντο Σα Πίντο. Ο Πορτογάλος συνυπήρξε με τον Λημνιό στον Ατρόμητο και είναι αυτός ο οποίος που του έδωσε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στη μεγάλη κατηγορία σε ηλικία 16 χρόνων, 4 μηνών και 28 ημερών. Μάλιστα, είχε γίνει ο 5ος νεότερος ποδοσφαιριστής, στα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου μετά τους Γιώργο Στεργαλλά, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Πίτερ Οφορίκουε και Ντέρεκ Μπόατενγκ. Με τον πρώην τεχνικό των γαλαζοκιτρίνων μέτρησε συνολικά 14 εμφανίσεις.
Δείτε επίσης: ΑΠΟΕΛ-Παναγίδης: Θέμα χρόνου, γράφουν
Η πορεία του Λημνιού είναι λίγο πολύ γνωστή, ενώ αν και από το βιογραφικό του ξεχωρίζει ιδιαίτερα το άκρως πετυχημένο πέρασμα από τον ΠΑΟΚ… θεωρούμε σημαντικό να αναφέρουμε πως, μεταξύ άλλων, αποτελεί την τελευταία μετεγγραφή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό! Τον Γενάρη του 2024 επέστρεψε επίσημα στην Ελλάδα για λογαριασμό του «τριφυλλιού», ωστόσο το ντιλ είχε κλείσει από πριν, μετά από πρωτοβουλία του Σέρβου τεχνικού. Παρόλα αυτά οι δυο τους δεν συνεργάστηκαν ποτέ γιατί ο Γιοβάνοβιτς αποχώρησε το Δεκέμβριο του 2023. Πέραν από τον άνθρωπο ο οποίος οδήγησε τον ΑΠΟΕΛ στους «8» της Ευρώπης ο 28χρονος Ελλαδίτης έπαιξε κι έναν αγώνα υπό τις οδηγίες του νέου «αφεντικού» των γαλαζοκιτρίνων! Συγκεκριμένα, στις 11 Ioυνίου το 2024 ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ως υπηρεσιακός της Εθνικής Ελλάδας, χρησιμοποίησε τον Λημνιό ως αλλαγή απέναντι στη Μάλτα, σε εκτός έδρας φιλικό.


