ΑΠΟΕΛ: Πληρώνει ακριβά την αστάθειά του

Ο ΑΠΟΕΛ μετά από δύο νικηφόρα αποτελέσματα σε ντέρμπι, στα οποία πραγματοποίησε μάλιστα και πολύ καλή εμφάνιση, γνώρισε την ήττα από την Ανόρθωση. Μια αποτυχία που αποτελεί σίγουρα πισωγύρισμα στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα για είσοδο στην πρώτη τετράδα.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο Άρης κέρδισε την ΕΝΠ, όπως αναμενόταν άλλωστε, έτσι οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν μία ακόμα θέση. Ένα τριήμερο όπου η ομάδα της Λευκωσίας ήταν η χαμένη της υπόθεσης όσον αφορά στην… παρέα του πρώτου γκρουπ.
Σίγουρα δεν είναι μόνο ένας ο λόγος που έφταιξε και ήρθε η ήττα. Στα αρχικά στάδια του παιχνιδιού ο ΑΠΟΕΛ έδειξε διάθεση να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και έχασε μάλιστα και την ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Λόπες έσωσε στη γραμμή την κεφαλιά του Λαΐφη. Ήταν μάλιστα και η φάση στην οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο διεθνής αμυντικός και έφυγε από το γήπεδο.
Φάνηκε η στιγμή αυτή να επηρεάζει αφάνταστα την συγκέντρωση του ΑΠΟΕΛ. Μάλιστα, ήταν ο Ντέγκενεκ, ο παίκτης που πέρασε στη θέση του Λαΐφη αυτός που υπέπεσε και στο πέναλτι σε βάρος του Σένσι. Με βάση και το ότι ο ίδιος έκανε και το δεύτερο πέναλτι, σίγουρα μιλάμε για τον αρνητικό πρωταγωνιστή του ντέρμπι, χωρίς να σημαίνει ότι ήταν και ο μόνος του οποίου η απόδοση κινήθηκε κάτω του μετρίου.
Οι γαλαζοκίτρινοι έδειξαν μέσα στη σεζόν ότι διαθέτουν μερικές καλές μονάδες, οι οποίες μπορούν μάλιστα να αλλάξουν το ρου ενός παιχνιδιού με μια ενέργεια. Παρά το γεγονός αυτό ωστόσο, απουσιάζει η διάρκεια στην αγωνιστική απόδοση και πολύ περισσότερο στα αποτελέσματα.
Υπάρχουν αγώνες που ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος αλλά δεν κέρδισε, υπήρχαν και παιχνίδια που ίσως δεν άξιζε να πάρει κάτι και στο τέλος έφυγε με τρεις βαθμούς. Υπήρχαν και αναμετρήσεις που πήρε αυτό ακριβώς που δικαιούτο. Δεν υπάρχει λοιπόν η απαραίτητη συνέπεια και αυτό είναι που στοιχίζει στην ομάδα της Λευκωσίας.
Πιο ρεαλιστικός στόχος για έξοδο στην Ευρώπη αποτελεί το κύπελλο, όπως έχουν διαμορφωθεί τα βαθμολογικά δεδομένα στο πρωτάθλημα. Είναι λοιπόν λογικό στον ΑΠΟΕΛ να αναμένουν περισσότερο με αγωνία -παρά με ενδιαφέρον- τον αντίπαλο τους στους «4» της διοργάνωσης.
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ / ΕΝΘΕΤΟ SUPER SPORT)



