Ο «μίστερ γκολ» του ΑΠΟΕΛ, ο Μαέ και ο Σεμέδο!

Την αξία του σκόρερ, του δεινού γκολτζή, την έχει… αποθεώσει με ανεπανάληπτο και μοναδικό τρόπο, ο Ανδρέας Μουσκάλλης. Πριν από 33 χρόνια, προπονητής τότε στον Εθνικό Άχνας, ο Μουσκάλλης απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, είχε να αντιμετωπίσει θηρία! Παικταράδες! Ο ένας καλύτερος από τον άλλο… Σάπουριτς, Σατσιάς, Χατζηλούκας, Σωτηρίου, Γιάννος Ιωάννου, Γκόγκιτς αποτελούσαν τη μεσαία και επιθετική γραμμή των γαλαζοκιτρίνων, στο ματς που έγινε στο Μακάρειο, την Κυριακή 4 Απριλίου 1993
«Κερνούσαν οι Σέρβοι, έπινε ο Γιάννος», ήταν ο τίτλος στον «Φιλελεύθερο» της Δευτέρας. Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε τον Εθνικό με 3-2 με τρία γκολ του Γιάννου Ιωάννου. Ο Εθνικός προηγήθηκε με τον Πάμπο Εγκωμίτη κι έχασε 5-6 ευκαιρίες με τον Μούσιτις, τον Πίτσιλο, τον Σκάγια, τον Κένι και τον Γιώτη Εγκωμίτη. Μέχρι να πιάσει δουλειά ο «μίστερ γκολ». Δύο ασίστ ο Γκόγκιτς και μία ο συγχωρεμένος ο Τόζα, ο Γιάννος πέτυχε ένα από τα πολλά χατ τρικ της καριέρας του. Ο Γιάννος Ιωάννου είχε το γκολ απ’ την… κοιλιά της μάνας του! Απ’ αυτούς γεννιούνται ένας κάθε εκατό χρόνια. Στην Κύπρο ήμασταν τυχεροί που 25 χρόνια προηγουμένως είχε γεννηθεί και ο Σωτήρης Καϊάφας.
«Αν ο Εθνικός είχε αυτόν τον ποδοσφαιριστή σήμερα, θα κέρδιζε με 15-3!», ανέφερε ο Ανδρέας Μουσκάλλης, προκαλώντας χαμόγελα και σχόλια από δημοσιογράφους. Κι έσπευσε να… διορθώσει: «Χαμογελά ο συνάδελφός σας, αλλά σοβαρομιλώ. Το 15 ίσως είναι υπερβολή, αλλά αν είχαμε τον Γιάννο Ιωάννου θα κερδίζαμε άνετα, έστω 12-3»! Μέσα στην υπερβολή του, ο κορυφαίος Κύπριος προπονητής εκείνης της περιόδου (κι όχι μόνο), ύμνησε τους γκολτζήδες με έναν αξέχαστο τρόπο. Αν λέει κάτι, στην τρέχουσα περίοδο, η πρωταθλήτρια Ομόνοια έχει και τον Μαέ (23 γκολ) και τον Σεμέδο (17 γκολ)!




