Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

ΑΠΟΕΛ – Άρης 2-0: «Καθαρή» νίκη, εξαιρετική εικόνα και πρώτη θέση!

H «μάχη» στην πρώτη εξάδα καλά «κρατεί», καθώς ο ΑΠΟΕΛ και η ΑΕΚ πήραν νίκες, άρα «μάχονται» για τον τίτλο του πρωταθλητή. Οι «γαλαζοκίτρινοι» με εντυπωσιακή απόδοση πήραν το «τρίποντο» μέσα στο ΓΣΠ κόντρα στον Άρη για την όγδοη (8η) αγωνιστική των «play-offs» του «μαραθωνίου».

Οι πρωτοπόροι με δύο (2) τέρματα στο πρώτο μέρος με τους Τσεμπάκ (8΄) και Κβιλιτάια (31΄) «καθάρισαν» το «τρίποντο» (2-0) μένοντας στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 72 πόντους. Ο Άρης προσπάθησε στο δεύτερο μισό, αλλά δεν κατάφερε κάτι ουσιαστικό, μάλιστα ολοκλήρωσε με δέκα (10) παίκτες τη δοκιμασία λόγω αποβολής του Σανέ στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Κβιλιτάια ήταν εκπληκτικός όμως έχασε πέναλτι βρίσκοντας το δοκάρι!


O ΑΓΩΝΑΣ:

Το πρώτο ημίχρονο στο ΓΣΠ ήταν «γεμάτο» με αγωνιστική ένταση και θέληση για απόδοση καλού ποδοσφαίρου από τις δύο ομάδες. Οι «γαλαζοκίτρινοι» με την ώθηση του κόσμου μπήκαν δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας προβλήματα στην εστία του Άλβες.

Η προειδοποίηση ήρθε από το σουτ του Ντάλσιο (6΄) που «μάζεψε» τη μπάλα ο Άλβες. Στη συνέχεια της αναμέτρησης, έγινε το κόρνερ του Μαρκίνιος, ο Κβιλιτάια πήρε την κεφαλιά και στην επαναφορά της μπάλας ο Τσεμπάκ (8΄) σημείωσε το 1-0. Από κει και πέρα, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να «παλέψουν» έτσι ώστε να επανέλθουν στη διεκδίκηση αποτελέσματος, όμως οι παίκτες του Ρικάρντο Σα Πίντο ήταν αποφασισμένοι για να «καθαρίσουν» γρήγορα την υπόθεση του «τριπόντου». Ο Κβιλιτάια με τρομερή ενέργεια (31΄) διαμόρφωσε με εντυπωσιακό τρόπο το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Οι «γαλαζοκίτρινοι» θα μπορούσαν να πετύχουν και τρίτο γκολ, όμως το πλασέ του Μαρκίνιος (44΄) έδιωξε η άμυνα πάνω στη γραμμή.

Οι «πράσινοι» ολοκλήρωσαν ένα απογοητευτικό ημίχρονο καθώς απείλησαν μόλις μία (1) φορά την εκτέλεση φάουλ του Νίκολιτς. Ο Αλεξέι Σπιλέφσκι δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένος από την εμφάνιση και προσπάθησε να αλλάξει αρκετά στο δεύτερο μισό της δοκιμασίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα. Οι «γαλαζοκίτρινοι» αφού γνώριζαν το αποτέλεσμα της ΑΕΚ, θέλησαν να «καθαρίσουν» την υπόθεση νίκη. Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να «εγκλωβίσουν» τον Άρη, έχασαν μία απίθανη ευκαιρία (56΄) με την εκτέλεση πέναλτι του Κβιλιτάια και το διπλό δοκάρι, ενώ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» έβγαλε αντίδραση με το σουτ (59΄) του Γκομίς. Οι «πράσινοι» ανέβασαν ταχύτητα, όμως έως και λίγα λεπτά πριν το τέλος (20΄) δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι ουσιαστικό. Ο Ρικάρντο Σα Πίντο ήταν ικανοποιημένος από την «εικόνα» της ομάδας του, με τον Κβιλιτάια να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Πορτογάλος τεχνικός όσο περνούσε η ώρα ήταν πιο ήρεμος, ωστόσο, απέκτησε νεύρα μετά την κίτρινη (ΕΔΩ) που δέχτηκε ο Μαρκίνιος γεγονός που τον «οδηγεί» να μείνει εκτός της φαρέτρας σε ένα από τα δύο εναπομένοντα παιχνίδια του «μαραθωνίου». Όσο περνούσε η ώρα τίποτα δεν άλλαζε στο σκορ (2-0) ειδικότερα μετά την κόκκινη κάρτα (71΄) του Σανέ για τους φιλοξενούμενους. Το τελικό σκορ ήταν το ίδιο (2-0) με τη «μάχη» για τον τίτλο του πρωταθλήματος να μείνει «ανοικτή».

Με αυτό το αποτέλεσμα, ο ΑΠΟΕΛ μένει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 72 πόντους, έχοντας πίσω την ΑΕΚ στους 71 βαθμούς. Ο Άρης έμεινε στη τέταρτη (4η) θέση με 61 βαθμούς, έχοντας πίσω την Πάφος FC η οποία μείωσε τη διαφορά στον έναν (1) βαθμό. Η επόμενη αγωνιστική, φέρνει τον ΑΠΟΕΛ αντιμέτωπο με την Ομόνοια στο ΓΣΠ ως φιλοξενούμενο, ενώ ο Άρης υποδέχεται την Πάφο FC.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΠΟΕΛ (Σα Πίντο): Μπέλετς, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Κβιλιτάια (82′ Τομανέ), Τσεμπάκ, Σούσιτς (71′ Γέφτε), Ντάλσιο, Μαρκίνιος (71′ Δώνης), Σαρφό (71′ Βιγιαφάνες), Κοσταντίνοφ, Ντονγκαλά (87′ Εφραίμ).

Άρης (Σπιλέφσκι): Βανά, Μουσούντα (58′ Μάτισικ), Μπένγκτσον, Μπράουν (46′ Σάβο), Σανέ, Μαγιαμπέλα (74′ Μποάκι), Νίκολιτς, Μπρόρσον, Σζόκε, Μοντνόρ (46′ Γκομίς), Ουρόσεβιτς.

TO LIVE:


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:
Διοργάνωση: Πρωτάθλημα CYTA – Γκρουπ πρωταθλητών
Αγωνιστική: 8η.
Γήπεδο: «ΓΣΠ».
Σκόρερς: Τσεμπάκ – Κβιλιτάια /-.
Κίτρινες: Σούσιτς, Μαρκίνιος / Σανέ (2).
Αποβολές: -/Σανέ

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ:
Διαιτητής: Costa Verissimo Fabio Jose
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος
VAR: Kajtazovic Nejc
AVAR: Βασιλείου Αδάμος
Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης.

ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ:

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-04-21T20:22:00+02:00
Go to Top