Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

ΑΠΟΕΛ – Άρης 2-0: Πεινασμένοι για το τρόπαιο! (vid)

ΑΠΟΕΛ – Άρης 2-0: Πεινασμένοι για το τρόπαιο! (vid)

Ο ΑΠΟΕΛ είναι πεινασμένος για την επιστροφή στον θρόνο του κυπριακού ποδοσφαίρου! Αυτή την… πείνα έβγαλαν στο ΓΣΠ οι παίκτες του Σα Πίντο, λυγίζοντας τον Άρη με 2-0 για την 8η αγωνιστική της β’ φάσης. Το σκορ διαμόρφωσαν οι Τσεπάκ (8’) και Κβιλιτάια (31’) από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, με τον Γεωργιανό να χάνει και πέναλτι στο 56’. Με δέκα ολοκλήρωσαν το ματς οι φιλοξενούμενοι, λόγω αποβολής του Σανέ στο 70’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ ήταν κυριαρχική, ελέγχοντας τον αγώνα στη μεγαλύτερη του διάρκεια και μη επιτρέποντας στον αντίπαλο να απειλήσει. Δεύτερο διαδοχικό τρίποντο για τους γαλαζοκίτρινους, μετά τη νίκη με το ίδιο σκορ (2-0) επί της Πάφος FC.

Από την άλλη, ήταν η τέταρτη ήττα του Άρη στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος και πλέον τίθεται σε κίνδυνο και η συμμετοχή του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν. Η διαφορά από την πέμπτη Πάφος FC μειώθηκε στον έναν βαθμό, με την απόσταση από την τρίτη Ομόνοια να παραμένει στους τέσσερις.

Για την 9η αγωνιστική της β’ φάσης, ο ΑΠΟΕΛ αντιμετωπίζει την Ομόνοια ως τυπικά φιλοξενούμενους, ενώ ο Άρης υποδέχεται την Πάφος FC. Και οι δύο αναμετρήσεις την προσεχή Κυριακή (28/4) στις 19:00.

Το ματς

Ο ΑΠΟΕΛ μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι στην αναμέτρηση, φροντίζοντας από νωρίς να επιβάλει τον ρυθμό του. Μόλις στο 8ο λεπτό μάλιστα, πήρε προβάδισμα με τον Τσεπάκ, εξαργυρώνοντας την υπεροχή του.

Οι γαλαζοκίτρινοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή και μετά το γκολ τους. Ο ρυθμός ήταν καλός, με τον Άρη να προσπαθεί να βγάλει αντίδραση, χωρίς όμως να καταφέρνει να απειλήσει. Στο 20’ οι φιλοξενούμενοι φώναξαν για πέναλτι, μετά από μαρκάρισμα του Τσεπάκ στον Σανέ. Διαιτητής (Βερίσιμο) και VAR ωστόσο συμφώνησαν πως δεν υπάρχει παράβαση.

Στο 31ο λεπτό, ο ΑΠΟΕΛ ευτύχησε να πάρει προβάδισμα δύο γκολ, στην πρώτη του καλή ευκαιρία μετά το πρώτο τέρμα. Μετά από φοβερή ατομική ενέργεια, περνώντας από Μπρόρσον και Μουσούντα, ο Κβιλιτάια έγραψε το 2-0, βάζοντας γερές βάσεις νίκης για την ομάδα του.

Ακολούθησε επιθετικός μονόλογος των γαλαζοκιτρίνων, ενώ στο 42’ ήταν η σειρά τους να φωνάξουν για πέναλτι, σε πέσιμο του Τσεπάκ στην περιοχή. Και εδώ, συνεχίστηκε ο αγώνας. Στο 45’ ο Μαρκίνιος έχασε τεράστια ευκαιρία, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κβιλιτάια σκόραρε εκ νέου, το γκολ του όμως ακυρώθηκε για χέρι στο κατέβασμα της μπάλας.

Στην επανάληψη ο Σπιλέφσκι προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, περνώντας στο γήπεδο τους Γκομίς και Σάβο. Χωρίς επιτυχία όμως, καθώς παρά το γεγονός πως οι φιλοξενούμενοι κυκλοφορούσαν την μπάλα δεν μπόρεσαν να απειλήσουν. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άγγιξαν το γκολ, με τον Κβιλιτάια να «σημαδεύει» δοκάρι από τα ένδεκα βήματα (56’), όπως και ο Τσεπάκ στην επαναφορά.

Στον χρόνο που απέμεινε οι παίκτες του Σα Πίντο κράτησαν με σχετική ευκολία το υπέρ τους σκορ, χωρίς να κινδυνέψει η εστία του Μπέλετς. Τα πράγματα μάλιστα, έγιναν πιο εύκολα μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σανέ, με τον ΑΠΟΕΛ να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη…


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Μπέλετς, Τσεπάκ, Πέτροβιτς, Ντβάλι, Σούσιτς, Κοσταντίνοφ, Ντάλσιο, Σαρφό (71′ Ζέφτε), Εντονγκαλά, Μαρκίνιος (71′ Δώνης), Κβιλιτάια (83′ Κβιλιτάια).

Άρης (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Βανά, Σανέ, Μουσούντα (58′ Μάτισικ), Μπρόρσον, Ουρόσεβιτς, Νίκολιτς, Μπράουν (46′ Σάβο), Σόκε, Μπένγκτσον, Μαγιαμπέλα (74′ Μποακί), Μοντνόρ (46′ Γκομίς).

Σκόρερ: Τσεπάκ 8′, Κβιλιτάια 31′ / –

Κίτρινες: Σούσιτς, Μαρκίνιος / –

Αποβολές: – / 70′ Σανέ (2η κίτρινη)

Στάδιο: ΓΣΠ

Διαιτητής: Βερίσιμο Φάμπιο (Πορτογαλία)

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Σωτηρίου Μιχάλης

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

4ος Διαιτητής: Φελλάς Κωνσταντίνος

VAR: Καϊτάνοβιτς Νέιτς (Σλοβενία)

AVAR: Βασιλείου Αδάμος

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6′ Εκτός περιοχής σουτ του Ντάλσιο, μπλόκαρε ο Βανά. Πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς.

8′ ΓΚΟΛ 1-0 Ανοίγει το σκορ ο ΑΠΟΕΛ, νωρίς στο ντέρμπι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μαρκίνιος, κεφαλιά του Κβιλιτάια και απόκρουση του Βανά. Ο Μαροκινός με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.


12′ Σουτ του Ντβάλι, άστοχο.

14′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Νίκολιτς από καλό σημείο, πάνω από τα δοκάρια.

20′ Στο έδαφος ο Σανέ μετά από μαρκάρισμα του Τσεπάκ. Φώναξαν για πέναλτι οι φιλοξενούμενοι, καμία παράβαση σύμφωνα με διαιτητή και VAR.

– Γρήγορος ο ρυθμός του ντέρμπι.

31′ ΓΚΟΛ 2-0 Ο ΑΠΟΕΛ διπλασιάζει τα γκολ του με τον Κβιλιτάια. Φοβερή ατομική ενέργεια από τον Γεωργιανό φορ, που πήρε μπάλα, μπήκε στην περιοχή, πέρασε από Μπρόρσον και Μουσούντα πλασάροντας για το 2-0.


34′ Κίτρινη στον Σανέ για φάουλ στον Τσεπάκ.

42′ Σειρά του ΑΠΟΕΛ να φωνάξει για πέναλτι, σε πέσιμο του Τσεπάκ στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Ουρόσεβιτς. Κόρνερ για τους γαλαζοκίτρινους, λέει ο διαιτητής.

45′ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Μαρκίνιος βρέθηκε απέναντι από τον Βανά, πλάσαρε, όμως ο Σανέ πρόλαβε και απομάκρυνε.

45’+1 Και τρίτο γκολ για τον ΑΠΟΕΛ, με τον Κβιλιτάια, όμως ακυρώνεται για χέρι του Γεωργιανού στο κατέβασμα της μπάλας.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Διπλή αλλαγή για τον Άρη με την έναρξη του ημιχρόνου. Σάβο και Γκομίς αντί των Μπράουν και Μόντνορ αντίστοιχα.

53′ Στο έδαφος ο Κβιλιτάια στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Σανέ. Φωνάζουν για πέναλτι οι γαλαζοκίτρινοι.

– Ελέγχεται από το VAR η φάση.

– Ο Σλοβένος VARίστας Καϊτάνοβιτς, καλέι τον Πορτογάλο διαιτητή (Βερίσιμο) στο on field review.

55′ Πέναλτι για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Βερίσιμο υπέδειξε παράβαση.

56′ Φοβερή διπλή ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ. Ο Κβιλιτάια εκτέλεσε, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Ο Τσεπάκ πήρε το ριμπάουντ, και αυτός όμως βρήκε δοκάρι.

58′ Μάτισικ στη θέση του Μουσούντα.

60′ Σουτ του Γκομίς, ελάχιστα έξω.

62′ Κίτρινη στον Σούσιτς, για δυνατό φάουλ στον Σόκε.

69′ Κίτρινη στον Μαρκίνιος που ήταν στο όριο. Χάνει ένα από τα δύο τελευταία ματς (Ομόνοια ή ΑΕΚ).

70′ Φάουλ του Σανέ στον Εντονγκαλά. Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Σενεγαλέζο, συνεχίζει με δέκα ο Άρης.

71′ Διπλή αλλαγή για τον ΑΠΟΕΛ. Ζέφτε και Δώνης αντί των Μαρκίνιος και Σαρφό.

75′ Σκοράρει ξανά ο ΑΠΟΕΛ, με τον Ντάλσιο. Όμως ξανά, το γκολ ακυρώνεται για χέρι.

83′ Ο Τομανέ στη θέση του Κβιλιτάια.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-04-21T20:20:00+02:00
Go to Top