Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

ΑΠΟΕΛ: Πάρτι σε… εχθρικό έδαφος

ΑΠΟΕΛ: Πάρτι σε… εχθρικό έδαφος

Συνήθως για τουλάχιστον δύο φορές ανά σεζόν, το ΓΣΠ μετατρέπεται από φρούριο σε «εχθρικό» έδαφος για τον ΑΠΟΕΛ. Κάθε φορά δηλαδή που φιλοξενείται τυπικά από την Ομόνοια και είναι υποχρεωμένος να αγωνίζεται απέναντι σε… αφιλόξενο κοινό. Όπως θα συμβεί και την ερχόμενη Κυριακή, στο κρίσιμο ματς της προτελευταίας αγωνιστικής.

Ασφαλώς και δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να αντιμετωπίσει κάποιος, εκτός από την επικίνδυνη αντίπαλο, και την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα των οπαδών της. Ωστόσο οι γαλαζοκίτρινοι έχουν οδηγό για το κυριακάτικο ματς. Τις τελευταίες 20 φορές που ήταν τυπικά φιλοξενούμενοι των πρασίνων, η προϊστορία είναι συντριπτικά υπέρ τους: Εννιά νίκες, οκτώ ισοπαλίες, τρεις ήττες.

Μάλιστα έχουν να επιδείξουν και εκπληκτικά σερί απέναντί τους. Όπως οι εφτά συνεχόμενες νίκες μεταξύ 23 Απριλίου 2016 και 11 Μαΐου 2019, καθώς και το αήττητο των 13 ματς μεταξύ 19 Μαρτίου 2014 και 11 Μαΐου 2019.

Φυσικά όταν μιλάμε για τέτοια διαφορά στα αποτελέσματα ανάμεσα σε ομάδες ίδιας εμβέλειας, υπάρχει και η εξήγηση. Στο μεγαλύτερο μέρος της περιόδου που εξετάζεται ο ΑΠΟΕΛ κυριάρχησε στο κυπριακό ποδόσφαιρο, ενώ η Ομόνοια διένυσε τη χειρότερη φάση της ιστορίας της.

Κάτι που δεν ισχύει ασφαλώς από το 2020 και μετά, καθώς η δυναμικότητα των δύο ομάδων είναι πλέον πιο ισοζυγισμένη. Το βέβαιο είναι ότι την Κυριακή θα περιμένει πολύ δύσκολο έργο τον Ρικάρντο Σα Πίντο και τους ποδοσφαιριστές του.

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-04-26T19:57:00+02:00
Go to Top