Για να επικοινωνήσετε μαζι μας!! 99651597|apoelphoto@gmail.com

ΑΠΟΕΛ: Η σωστή χρήση… της τρέλας!

Άπαντες στον Αρχάγγελο «διψούν» και προσδοκούν να επιστρέψουν στον εξώστη για να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα μετά το 2019. Μέχρι στιγμής ο ΑΠΟΕΛ κάνει τα αδύνατα δυνατά, πραγματοποιώντας μία σπουδαία πορεία φέτος, όντας η πιο σταθερή ομάδα του πρωταθλήματος.

Δεν είναι τυχαίο πως βρίσκεται στην κορυφή με έξι βαθμούς περισσότερους από τον δεύτερο Άρη και πως μετράει 15 αγωνιστικές στη συγκεκριμένη θέση. Επίδοση που είναι μεγαλύτερη από όλες τις ομάδες, εφτά περισσότερες από τον Άρη. Αυτό κάτι λέει για τα σταθερά βήματα που κάνει η φετινή ομάδα, με σκοπό στο τέλος να φτάσει πρώτη στο νήμα.

Ο ευεργέτης του γαλαζοκίτρινου συνόλου, είναι ο Ρικάρντο Σα Πίντο, με αρκετή βοήθεια από τους συνεργάτες του και κυρίως τον Ζοσέ Ντομίνγκες. Στο διάστημα της τετράμηνης τιμωρίας του από τον πάγκο της ομάδας, ο βοηθός του κάλυπτε τα νώτα του. Παρά τη μεγάλη αποχή του από τους αγωνιστικούς χώρους, εντούτοις ο ΑΠΟΕΛ έμεινε ανεπηρέαστος και δεν λοξοδρόμησε.

Ούτε όταν επέστρεψε από την τιμωρία του τον Φεβρουάριο ο ΑΠΟΕΛ έδειξε να επηρεάζεται. Η αλήθεια είναι πως υπήρχε σκεπτικισμός αναφορικά με τη στάση που θα έχει ο Πορτογάλος τεχνικός στον πάγκο. Βλέπετε στις αρχές της χρονιάς έβγαζε πολλά νεύρα, κάτι που μετέδιδε και στους παίκτες και δεν είχε καλό αποτέλεσμα.

Στην επιστροφή του στο «τιμόνι» της ομάδας ο 51χρονος κόουτς μοιάζει να έχει συνειδητοποιήσει πως προηγουμένως έκανε κακό με τη συμπεριφορά του και έχει καταφέρει το πάθος που τον διακατέχει να το βγάζει με τον σωστό τρόπο. Δεν θα τον δει κάποιος να έχει έντονες αντιδράσεις και νεύρα κατά τη διάρκεια του κοουτσαρίσματος, αλλά όλη αυτή την ενέργεια και την ένταση που τον χαρακτηρίζει τη βγάζει μόνο στους πανηγυρισμούς, ειδικά μετά το τέλος των αγώνων.

Το έκανε τόσο με τον Άρη στο ΓΣΠ μπροστά στον κόσμο όσο και με την Πάφο, δείγμα της τρέλας που «κουβαλά». Αλλά αυτή η τρέλα έχει θετικό αντίκτυπο στην ομάδα, καθώς όλοι βλέπουν τους παίκτες να τα δίνουν όλα για πάρτη του. Είναι ήρεμος όταν πρέπει και ξέρει πλέον πότε και που θα βγάζει το πάθος του, για να μην γυρίζει μπούμερανγκ στην ομάδα.

Ο Μουρίνιο των «φτωχών»

Αυτός ο εκρηκτικός χαρακτήρας του, σε συνδυασμό το φλογερό ταπεραμέντο του, ο τρόπος που αγωνίζεται ο ΑΠΟΕΛ σε ντέρμπι (κοιτάζει περισσότερο την ουσία, παρά το θέαμα), θυμίζουν κατά κάποιο τρόπο τον Ζοσέ Μουρίνιο. Άλλωστε έχουν και την ίδια καταγωγή (Πορτογαλία). Δεν τίθεται φυσικά καμία σύγκριση προπονητικά. Πάντως ο Ρικάρντο Σα Πίντο έχει επιρροή στους γαλαζοκίτρινους και αποτελεί ίσως τον βασικό λόγο που διανύει αυτή την πορεία.

Δεν είναι τυχαίο

Δεν είναι τυχαίο πως όταν έχει να διαχειριστεί τις απουσίες που προκύπτουν στους αγώνες τις καλύπτει και η ομάδα δεν επηρεάζεται πολύ. Ενώ όταν τοποθετεί παίκτες σε θέσεις που δεν αγωνίζονται συχνά (Σούσιτς στόπερ, Δώνης κορυφή, Σατσιάς δεξιός μπακ κτλπ), όχι μόνο δεν υστερούν, αλλά δίνουν και τον καλύτερο τους εαυτό.

Επίσης αξίζει αναφοράς το γεγονός πως αρκετοί παίκτες φέτος έχουν κάνει step up (βήμα προς τα μπροστά) και έχουν βοηθήσει πολύ περισσότερο σε σχέση με πέρσι. Οι Εντονγκαλά, Βιγιαφάνιες, Ντάλσιο και Σεμπάκ  είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Γενικότερα όλη η δουλειά που κάνει στον Αρχάγγελο ο Σα Πίντο εκτιμάτε από όλους και δη από τον κόσμο. Οι φίλοι της ομάδας έχουν βάλει στα χείλη τους με σύνθημα τον Πορτογάλο τεχνικό, πράγμα που δείχνει πόσο τον γουστάρουν.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΜΠΟΣ (ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΛΗΘΕΙΑ / EΝΘΕΤΟ )

Πηγή >>

Τελευταία Νέα

2024-03-08T21:45:00+02:00
Go to Top